Ellebu - hytte ved foten av Sølen i Rendalen

Ellebu er ei hyggelig og enkel hytte i Sølen landskapsvernområde. Her finner du ro og får mange fine tur-, jakt- og fiskemuligheter. Hytta ligger ved Stormyra med storslagen utsikt mot Sølen.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
2
Areal
43 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 13:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
6,8 km (vinter)

Adresse

Adresse
Jotveien 638
Poststed
2485 Rendalen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Erin Sandberg

45454974

utleie@turognatur.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Erin Sandberg driver Tur og natur, som tilbyr naturbilder fra Rendalen og utarbeiding av nettsider. Tur og natur er medlem av reiselivsnettverket Rendalen naturligvis. Jeg leier også ut et anneks i nærheten av Øvre Rendal - søk opp Haukånabben. 

Om hytta

Hytta har verken innlagt vann, strøm eller trådløst internett og mobildekningen er varierende. Til gjengjeld kan du koble fra hverdagen, fyre i peisen og tenne stearinlys når mørket senker seg. Ute kan du se stjernehimmelen, melkeveien og kanskje nordlyset?

Hytta ligger fint til for rensjakt, sjekk nettsiden til Rendal Renselskap for informasjon om jaktkort. Av turmuligheter kan nevnes Kjesaråsknappen, Trollriset og Sølentjønna. Rendalens høyeste topp på 1755 moh er også innenfor rekkevidde for en dagstur. Se turbeskrivelser i lenger ned og i informasjonsheftet.

Hytta har en terrasse og tre/fire rom: to soverom, kjøkken og stue. Det er også en matbod, et lite bad og en liten matkjeller for oppbevaring av kjølevarer. I soverommene er det to køyesenger, den ene med 120 cm seng nederst. Det er dyner og puter for fem personer, men eget sengetøy eller sovepose må medbringes. Oppvarming med vedovn og peis. På kjøkkenet er det tre gassbluss, kjøkkenet er ellers normalt utstyrt. Det er ikke kaffetrakter eller presskanne, ta med kokekaffe. Hytta brukes også privat.

Noen tur- og aktivitetsforslag: 

  • Mistra er fire kilometers gåtur fra hytta, eller du kan kjøre helt inn til Nydammen/Misterdammen. Mistra er viden kjent for storørreten. Se inatur for salg av fiskekort - Storørret i vakre Mistra. Fisketid 1. mai til 15. september.
  • Rendal Renselskap selger renskort. Rendal Renselskap er en sammenslutning av nesten 300 grunneiere i Rendalen østfjell. Renselskapets formål er å utnytte og bevare den privateide renstammen i området. 
  • Veidekulturfestivalen arrangeres vanligvis i begynnelsen av september, se Veidekulturfestivalen for mer info. 

Hytte-/Avbestillingsregler

Leietager vasker hytta ved utsjekk. Søppel leveres i kontainere ved Renåskarven eller på Åkrestrømmen. 

Avbestillingsregler

Alle bestillinger av denne hytta belastes på bestillingsdato. Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter, og vil da få refundert 85% av leiesummen.

Ved avbestilling mellom 30 - 7 dager før leieforholdet starter refunderes 50% av leiesummen. Ved bestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.

Avbestillinger/endringer i leieforholdet sendes til hytteeier. Vi anbefaler leietaker å ha sin reise-/avbestilingsforsikring i orden.

Leietager har selv ansvar for å holde seg oppdatert på gjeldende regelverk på annonsesiden. Se informasjonshefte for Ellebu, som også er tilgjengelig i hytta.

 

Nøkkelhenting

Nøkkelboks. Kode fås ved bestilling.

Veibeskrivelse

Kjør til Åkrestrømmen og følg Engerdalsveien mot øst ca. 20 min. Ta av inn Jotveien - det er også skiltet til Misterdamvegen, Fuggdalsvegen og Jotvegen. Følg veien inn til Grønholmen ved brua over Grøna, der tar du til høyre og følger veien videre inn til det er skiltet Privat vei og nr. 636-644. Siste del av veien fra dette krysset (ca. 500 m) er det en fordel med høy bil. Det er også mulig å parkere ved krysset, eller kjør videre innover og ta første til venstre ved Stormyra. Hytta ligger i enden av sideveien. 

Turtips

Sølen

Majestetiske Sølen er et storslagent fjellmassiv i Rendalen østfjell. Den høyeste toppen, Midtre Sølen, er på 1755 moh. Fra toppen ser du blant annet Rondane og inn i Sverige. Du kan gå fra hytta via Jotsetra og følge sti hele veien til toppen. Stien er utydelig noen steder i fjellet, ta med kart og kompass. Flytoppen (topp merket 1470) er også et spennende turmål med et flyvrak fra andre verdenskrig. Det går ikke sti til toppen, men følg bekken Søta opp i Søteroa og gå rett opp mot toppen. 

Kjesaråsknappen
Mot vest finner du den vesle åsen Kjesaråsen, en passelig kveldstur. Det går ingen sti dit, men du kan følge stien et stykke langs Stormyra og skrå innover skogen. 

Stormyra
Vinterstid er det fint å følge Stormyra vestover.

Trollriset og Sølentjønna
Følg veien videre inn til Jotheim. Gjennom tunet og over bekken deler stien seg: til venstra går til Sølentjønna og til høyre til Trollriset - en gammel vridd furustokk rett over skoggrensa. 

Andre aktuelle tilbud