Haukånabben - koselig hytte med kort vei til Rena og Rendalen østfjell. Innlagt strøm.

Koselig hytte på Haukånabben et lite stykke fra Øvre Rendal. Et fint utgangspunkt for fiske i Rena, turer i Rendalen østfjell og rensjakt. Hytta har strøm, men ikke innlagt vann.

Størrelse og ankomst

Senger til
3 personer
Antall soverom
1
Areal
23 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 13:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Brøtaveien 124
Poststed
2484 Rendalen

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Erin Sandberg

45454974

utleie@turognatur.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Erin Sandberg driver Tur og natur, som tilbyr naturbilder fra Rendalen og utarbeiding av nettsider. Tur og natur er medlem av reiselivsnettverket Rendalen naturligvis

Om hytta

Eiendommen Haukånabben ligger i Brøta nordøst for Øvre Rendal. Det er et tidligere småbruk som ble etablert på slutten av 1800-tallet. Hovedhuset er ei gammel østerdalsstue som ble flyttet hit fra Haugset i 1911. Hytta ble satt opp i 1960 og har strøm, men ikke innlagt vann. Sommerstid (ca. 1. mai til 20. september) kan man hente vann fra utekran på hovedhuset. Når det er frost må man ta med drikkevann selv. Vaskevann kan hentes i bekk (Nordre Haukåa, som man kjører over rett før Haukånabben). 

Hytta har en liten terrasse og tre rom: soverom, kjøkken og stue. I soverommet er det en køyeseng (80x175 cm) og en enkeltseng (100x190 cm). Det er også en sovesofa (65x190) i stua. Oppvarming med vedovn - her skal det ikke mange vedskier til før hytta er god og varm. På kjøkkenet er det to elektriske plater og kjøleskap. Kjøkkenet er ellers normalt utstyrt. Det er ikke kaffetrakter. Dyner, puter og eget sengetøy eller sovepose må medbringes.

Haukånabben er et fint og praktisk utgangspunkt for blant annet fiske, småviltjakt, beverjakt, turer i fjellet og rensjakt i Rendalen østfjell.

  • Rena ligger kun 300 m fra hytta og her kan du få ørret og harr. Se inatur for salg av fiskekort - Harr og ørret i Nordre Rena. Fisketid 1. juni til 1. september.
  • Kjølvollen (10 min) og Søndre Sølendalsveien mot Fiskevollen er fine utgangspunkt for turer i Rendalen østfjell. Midtre Sølen er Rendalens høyeste fjell med sine 1755 moh og Misterdalen er et ypperlig utgangspunkt for en topptur. Les mer på Ut.no
  • Rendal Renselskap selger renskort. Rendal Renselskap er en sammenslutning av nesten 300 grunneiere i Rendalen østfjell. Renselskapets formål er å utnytte og bevare den privateide renstammen i området. 
  • Rendalstunet - museum, kafé og landhandleri - ligger noen kilometer lenger sør og er åpent i sommersesongen. Se Musea i Nord-Østerdalen - Rendalstunet for mer info.
  • Veidekulturfestivalen arrangeres vanligvis i begynnelsen av september, se Veidekulturfestivalen for mer info. 

Hytte-/Avbestillingsregler

Leietager vasker hytta ved utsjekk. Søppel kastes i dunker på eiendommen. 

Avbestillingsregler

Alle bestillinger av denne hytta belastes på bestillingsdato. Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter, og vil da få refundert 85% av leiesummen.

Ved avbestilling mellom 30 - 7 dager før leieforholdet starter refunderes 50% av leiesummen. Ved bestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.

Avbestillinger/endringer i leieforholdet sendes til hytteeier. Vi anbefaler leietaker å ha sin reise-/avbestilingsforsikring i orden.

 

Leietager har selv ansvar for å holde seg oppdatert på gjeldende regelverk på annonsesiden. Se også informasjonshefte for Haukånabben, som også er tilgjengelig i hytta.

Det gjøres oppmerksom på at en flaggermuskoloni holder til i ytterveggen på hytta sommerstid.

 

Nøkkelhenting

Nøkkelboks. Kode fås ved bestilling.

Veibeskrivelse

Ta avkjøringen til Østagrenda nord for Øvre Rendal. Ta av til venstre inn Brøtaveien rett etter Haugsetbrua over Rena. Etter ca. en kilometer tar du av til venstre rett etter brua over Nordre Haukåa. Hytta ligger innenfor hovedhuset. Parkering tvers over veien fra hovedhuset og mot låven.

Turtips

Sølen

Majestetiske Sølen er et storslagent fjellmassiv i Rendalen østfjell. Den høyeste toppen, Midtre Sølen, er på 1755 moh. Fra toppen ser du blant annet Rondane og inn i Sverige. Et fint utgangspunkt for å bestige den høyeste toppen er Misterdalen. Kjør opp til Veslesetra og ta av ned til Misterdalen. I krysset ved setervollen tar du til venstre og deretter høyre (bompenger) og krysser Mistra. Parkering der den rødmerkede stien starter. Turen er på omtrent to mil. 

Trønneskampen

Trønneskampen ligger vest for Øvre Rendal og gir storslagen utsikt over bygda og Sølen. Kjør opp til Harsjøen og ta av til høyre nord i sjøen til Harsjøvollen. 

Fiske

Rena er en liten rusletur unna - ca. 300 m. 

Andre aktuelle tilbud