Karibu - sjarmerende jaktbu ved Forollhogna nasjonalpark, Kvikne

Jaktbu i "storbukkens rike". Her er sjanser for å treffe villrein i nærområdet. Gode fiskemuligheter i ett fjellvann like nedenfor hytta. Robåt, garn og bål-plass ved sjøen kan benyttes.

Størrelse og ankomst

Senger til
3 personer
Antall soverom
1
Areal
24 m2
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0,5 km (sommer)
10 km (vinter)

Adresse

Adresse
Svartsjøliveien
Poststed
2512 Kvikne

Beliggenhet

Kontakt utleier

Simastuen Gård

Kari Nystuen

906 61 809

kari.nystuen@kvikne.no

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Jaktbua Karibu eies av Kari Nystuen og Torgeir Svergja som bor på Simastuen Gård i Kvikne. Vi kjøpte gården av den syngende politimannen og visesangeren Ivar Simastuen, som var  kjent for blant annet visa om Brunen 

Om hytta

Jaktbua "Karibu" ligger rett ved Forollhogna Nasjonalpark med bilvei nesten helt frem om sommeren, og er tilgjengelig med ski om vinteren. Her er det fine turmuligheter, bra sjanser for å treffe villrein i nærområdet, og fiskemuligheter i ett fjellvann like nedenfor hytta. Robåt,garn og bålplass ved sjøen kan benyttes.

 

Karibu er ei enkel og lita jaktbu med fin beliggenhet ca. 100 meter ovenfor en liten sjø som heter Svartsjøen. Bua har tre senger, kjøkkenbord, kjøkkenbenk og noen skap. Det er en vedovn til oppvarming som også kan brukes til matlaging/steking av vafler, samt gassbluss. Bua er utstyrt med dyner og puter.

 

Bua passer ypperlig til for eksempel tre jaktkamerater, en turglad vennegjeng, eller en liten familie. En robåt med plass til 5 personer ligger rett nedenfor bua og kan benyttes av de som leier hytta. Garn henger i boden.

 

Bua ligger like ved Forollhogna Nasjonalpark, og det er heller ikke langt til Grøntjønnan Naturreservat som har mye våtmarksområder og ett yrende fugleliv. Området består av "snille" fjell med lett terreng som passer ypperlig til turer for store og små. Forollhogna er kjent for sin villreinstamme, og reinen her er store dyr som ikke er så sky av seg. Det er gode muligheter for å få se rein i området, og det er observert rein rett utenfor hyttedøra! Svartsjøen er en populær sjø å fiske i, og her er det gode muligheter for å få ørret på kroken. Se video av vaking i Svartsjøen  (videoen er filmet fra båten som hører til Karibu). Kvikne har ca. 80 fiskevann, og ørret er den dominerende fiskearten, men det finnes vann med røye også. Se fisketilbud lenger ned på siden.

Ellers er det frodig bjørkeskog rundt hytta, og det beiter mye sau i området, så husk båndtvangen som gjelder fra 1.april til 15.oktober i hele Tynset kommune.

Hytte-/Avbestillingsregler

  • Kunden har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter. Utleier refunderer 75 % ved slik avbestilling.
  • Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leiesummen.
  • Ved avbestilling mindre enn 14 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.
  • Inatur anbefaler alle kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring.

 

Leietager vasker etter seg før hytta forlates, slik at den står klar til neste leietager. Søppel medbringes tilbake.  

Nøkkelhenting

Kode til nøkkelboks gis på SMS like før utleieperioden starter.

Veibeskrivelse

Kjør av Riksvei 3 der det er skiltet med "Plasseterveien" like nord for Circle K i Kvikne sentrum. Følg Plasseterveien ca. 15 km. Det er egen parkering til Karibu ved Plasseterveien som er skiltet. Følg en gammel kjerrevei/sti opp til bua (ca. 500 meter). Om vinteren er det ikke brøytet, så da blir det en skitur på ca. 10 km til Karibu. Plasseterveien blir preparert til Svartsjøen regelmessig av det lokale løypelaget gjennom hele vinteren så det er en fin skitur innover til bua, se Skisporet.no/Kvikne. Hvis ønskelig kan man bestille snøskuter til transport av bagasjen. Bomvei. Bomkassa står ikke langt unna RV 3, og man kan benytte kontant og vipps. 90,- pr. tur for personbil.

Turtips

Fjelltur i umiddelbar nærhet: Det går en merket tur-sti rett forbi hytta som går til Ruv (1025 m.o.h). Her finnes en sikteskive (toppviser). Turen passer for både store og små, og kanskje er dere heldige og får se rein på turen også. Les om Turen til Ruv (https://no.outdooractive.com/no/route/fottur/forollhogna/ruv/54986592/ )på Outtt. For de spreke kan turen forlenges til Svartsjølikletten (1158 m.o.h) eller andre fjell i området.

 

Fisketur: Følg stien nedover til sjøen og ta en tur med båten som hører til hytta. Det finnes redningsvester i forskjellige størrelser i uthuset, og det er mye enklere å få fisk fra båten enn fra land. Husk å løs fiskekort. Garn henger i boden. Ved bruk, så husk å gre dem og heng på plass. Skulle det bli skade på garnene, så gi tilbakemelding.

 

Bålkos: Ved båten er det også en egen bål-plass som også tilhører Karibu. Den kan fritt benyttes av leietagerne av hytta.

Svartkurle: Den sjeldne orkideen Svartkurle finnes på Kvikne og blomstrer vanligvis i begynnelsen av juli. Start ved p-plassen ved Vollan bru, kryss riksvei 3 og følg infoskilt oppover til Svartkurle-lokaliteten.

 

Les mer om Kvikne og Forollhogna nasjonalpark på Outtt

Andre aktuelle tilbud