Barnevennlig fiske i Svartsjøen på Kvikne

Svartsjøen er et fjellvann med en fin bestand av ørret som passer godt i stekepanna. Ta med barna til fjells og la de få oppleve stemningen med å fiske

Arter

  • Innlandsfiske
  • Ørret

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Kvikne Utmarksråd

(+47) 992 74 943

kur@kvikne.no

Kjøp fiskekort her

Om selger

Velkommen til sportsfiske hos Kvikne Utmarksråd 


For mer informasjon og tilbud om overnatting:

Fishspot.no


Information in other languages:

Fishspot.no/en/

 

Fiskekvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

I Svartsjøen på Kvikne kan barna fritt forsøke seg på et nært fiske etter fjellørret med stang og håndsnøre. Svartsjøen er et fjellvann som huser en fin bestand av ørret som passer godt i stekepanna. Ta med barna til fjells og la de få oppleve stemningen med å fiske – og kanskje til og med tilberede den på stedet. 

 

Svartsjøen er et godt utgangspunkt for mange naturopplevelser for små og store i Forollhogna Nasjonalpark.  Med lett adkomst til fjells og et fisketilbud som ligger veldig nært vei er det ingen grunn til å ikke ta med barna på fisketur. Svartsjøen ligger svært idyllisk og lett tilgjengelig til langs Plassetervegen, ca 10 km fra avkjøringen fra Rv 3. Fisket her passer godt med mark og dupp eller med spinner og sluk.

 

Ved vannet kan man også se hvordan folk bodde i fjellet før i gamma som er satt opp her . Denne er satt opp i ekte sørsamisk stil, har god plass og kan benyttes både for overnatting og dagsbesøk. Gamma er også tilpasset for rullestolbrukere og det er satt opp en utedo med universell utforming i tilknytning til denne.  Anlegget er laget som et informasjonspunkt for Forollhogna nasjonalpark.

 

Med utgangspunkt i gamma kan barna få oppleve hvordan naturen og villreinen i Forollhogna har hatt betydning for menneskene gjennom tidene gjennom en natursti i lett turterreng opp til fjellet Ruv. Langs denne får man innblikk i hvordan villreinen følger gamle trekkruter og hvordan disse ble benyttet for fangst langs de nærliggende fangstanleggene. Stien gir også innblikk i hvordan folk benyttet fjellet gjennom årstidene. Følger man stien opp på toppen finner man en flott utsikt til fjellområdene omkring. Her er det også satt opp en «veiviser» som viser navn på alle topper i nærheten. Er man riktig heldig kan man få oppleve villreinen på nært hold også.

Fiskeregler

  • Fisketid er hele året.  All ørret fredet fra 15.09 – 31.10.
  • Fiskekort gjelder for sportsfiskeredskap som flue, mark, sluk og spinner.
  • Fiskekortet gjelder også for bruk av oter.
  • Fiskekortet er personlig og kan ikke overdras. Fiskekortet er ikke gyldig uten identifikasjon.
  • Barn under 16 år fisker gratis.
  • Brudd på fiskereglene kan medføre anmeldelse.

 

Andre aktuelle tilbud