Fagermokoia - hytte nært E6 på Lønsdal i Saltdal

Ei koselig og lett tilgjengelig lita stue med knallgodt utgangspunkt for fjellturer, jakt og fiske i Saltfjellet! Koia ligger lunt til inne i Dypen naturreservat.

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
2
Areal
47 m2
Ankomst
tidligst kl 17:00
Avreise
senest kl 16:00
Avstand fra vei
0,4 km (sommer)
0,4 km (vinter)

Adresse

Adresse
Saltfjellveien 2003
Lønsdal
Poststed
8255 Røkland

Beliggenhet

Kontakt utleier

Statskog SF

74 21 30 00 tast 1

friluftstorget@statskog.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn.

 

La deg inspirere

 

Statskogs personvernerklæring

Om hytta

Velkommen til koselige Fagermokoia!

Hytta er et "nytt" hyttetilbud fra Statskog i Nordland fra 2023 som har vært utleid på langtidskontrakter i en årrekke. Nå ønsker Statskog å dele denne perlen med flere og har derfor lagt den ut til utleie for alle som ønsker. Velkommen skal dere være!

 

Om Hytta

Opprinnelig er dette ei gammel lita tømmerhytte som i senere tid er bygd på med en nyere del som huser kjøkken og stue. Nydelen er innvendig inspirert av Statskogs ærverdige skogvoktergård lengre ned i Saltdalen ved Storjord med blant annet liknende type naturpanel. Hytta har to soverom med til sammen to familiekøyer, gang, kjøkken og stue. På framsiden er det en flott sørvendt platting man kan kose seg på kun et steinkast fra Lønselva som bruser forbi hytta.
Hytta har forholdsvis enkel standard, men er utstyrt med det meste av det man trenger for et hyggelig opphold. Soverommene er fullt utstyrt med dyner og puter, men sengetøy og laken må medbringes og legges på utenpå beskyttelsestrekkene som er på fra før.

 

Her ligger hytta

Fagermokoia ligger kun 5 minutters gange fra E6 ved Lønsdal i Saltdal kommune på nordsiden av Saltfjellet. For å komme til hytta kan man parkere ved E6 og krysse hengebrua over til Dypen naturreservat. Etter kryssing av elva tar man stien til høyre og holder høyre til man kommer fram til hytta etter kort tid.

Hytta er omgitt av ett av norges største sammenhengende verneområder, Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, og ligger skjermet til inne i Dypen naturreservat. Her kan man koble av i naturskjønn furuskog kun fem minutters gange fra E6 med et vell av friluftsmuligheter i nærheten.

Statskog kan anbefale fiske i for eksempel på Flatviskis og vestre Viskisvatn, multemyrene i Viskisområdet og ta turen langs trimløypa i området for å se på storfurua Dypendronninga.

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell informasjon

Ved grilling og bålbrenning skal det vises ekstra stor forsiktighet, og der det er innført bålforbud i kommunen skal det respekteres. SE VEDLAGT FIL OM INFO OM GRILL- OG BÅLFORBUD

Oppvaskhåndkle/oppvaskklut, stearinlys, fyrstikker og dopapir er forbruksvarer og kan ha gått tomt. Ta med reserve. 

Røyking er ikke tillatt i våre hytter. 

Vennligst gi oss tilbakemelding på ditt hytteopphold: Gi oss din tilbakemelding her

Nøkkelhenting

Nøkkel/Key:

Hytta har nøkkelboks med kode. Du vil motta en SMS med kode noen dager før ankomst. Dersom så ikke skjer - kontakt Friluftstorget i god tid før leieperioden starter for å få oppgitt koden. Friluftstorget har åpent hverdager fra kl 8-15.30. Tlf: 74213000 tast 1 friluftstorget@statskog.no

 

The cabin has a key-box with code. International guests won't be able to automatically receive the key-code for the cabin when registering with a foreign phone number. International guests must contact Statskog's customer service a few days in advance of their stay by phone: +47 74213000, press 1 at the menu, or by e-mail: friluftstorget@statskog.no.
Opening hours: Monday-Friday from hours 08.00-15.30

 

Tilsyn/Cabin supervision:

Statskog Fjelltjenesten v/Jim Kristensen, tlf. 934 23 318

Turtips

Hytta ligger rett ved flere flotte turstier. Blant annet kan man koble seg på Nordlandsruta og gå ruta fra Lønsdal til Graddis. Ønsker man en lett tur kan man ta turen til storfurua Dypendronninga som også ligger i Dypen naturreservat. På veien kan man også fyre bål på godkjent bålplass i naturreservatet.

Ønsker man å gjøre noe annet kan man også ta turen innom Saltfjell Reinprodukter som selger lokalproduserte råvarer og produkter.

Andre aktuelle tilbud