Simskardhytta - ei lita perle i Børgefjell nasjonalpark - Grane i Nordland

Simskardhytta er av få utleie hytter i Børgefjell nasjonalpark. Den har en flott beliggenhet ved Simskardelva, 466 m.o.h., med utsikt utover Simskardet.

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
0
Areal
20 m2
Ankomst
tidligst kl 13:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
3,3 km (sommer)
6,3 km (vinter)

Adresse

Adresse
Simskardet
Poststed
8680 Trofors

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Statskog SF

74 21 30 00 tast 1

friluftstorget@statskog.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn.

 

La deg inspirere

 

Statskogs personvernerklæring

Om hytta

NB! Fra 1. november til veien har tørket på våren, er veien vinterstengt og man må gå fra vinterparkering.

 

Hele hytta ble totalrenovert sommeren 2021. Simskardområdet er et godt utgangspunkt for jakt, fiske og toppturer i ville og vakre Børgefjell nasjonalpark. I Børgefjell er det sørsamisk tamreindrift, det betyr at du kan se aktivitet og spor av reindrift både ved hytta og på turer fra hytta. Husk å vis hensyn. 

Utleiedelen ligger i bakkant av bygget. Denne delen er 20 kvadratmeter og består av ett rom med fem sengeplasser og en brisk uten madrass. Hytta er fullt utstyrt med kjøkken, spisebord, benker og vedovn.

I samme bygg er det et dagsturrom som er åpent for alle, også når utleiedelen er opptatt.  For mer informasjon om dette, se Statskogs åpne buer og koier på statskog.no eller Statskogs åpne buer og koier på ut.no

Hele hytta stod tidligere åpen for allmennheten.  Den ble delt i to i september 2021. 

 

Se kundeanmeldelser fra tidligere besøkende på Simskardhytta.

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell informasjon

Ved grilling og bålbrenning skal det vises ekstra stor forsiktighet, og der det er innført bålforbud i kommunen skal det respekteres. SE VEDLAGT FIL OM INFO OM GRILL- OG BÅLFORBUD

Oppvaskhåndkle/oppvaskklut, stearinlys, fyrstikker og dopapir er forbruksvarer og kan ha gått tomt. Ta med reserve. 

Røyking er ikke tillatt i våre hytter. 

Vennligst gi oss tilbakemelding på ditt hytteopphold: Gi oss din tilbakemelding her

Nøkkelhenting

Nøkkel

Nøkkelboksen er plassert i den åpne delen av Simskardhytta. For å få oppgitt kode, ring friluftstorget 74 21 30 00 (tast 1) mandag - fredag mellom kl 0800 og 1530. Send ev. epost til friluftstorget@statskog.no. Nøkkelen legges tilbake på samme sted ved avreise. Kodene skiftes jevnlig. Kontakt oss derfor noen dager før for å få oppgitt koden.  Utenom åpningstid friluftstorget, ring Hanne Marit Mikalsen tlf.912 47 604 for å få oppgitt koden til nøkkelboksen. Ta med bekreftelsen på leien.

Tilsyn

Hanne Marit Mikalsen tlf. 912 47 604

The cabin has a key-box with code. International guests won't be able to automatically receive the key-code for the cabin when registering with a foreign phone number. International guests must contact Statskog's customer service a few days in advance of their stay by phone: +47 74213000, press 1 at the menu, or by e-mail: friluftstorget@statskog.no.
Opening hours: Monday-Friday from hours 08.00-15.30

 

Veibeskrivelse

Fra Trøndelag:

5,5 km nord for Majavatn tar du av til høyre, mot Fiplingvatnet. Kjør langs Øvre Fiplingvatnet til du nærmer deg Nedre Fiplingvatnet. Ta så til høyre og følg skilting mot Børgefjell. Fra "hovedveien" er det 3 km grusvei opp til sommerparkeringen. På vinteren må du parkere på brøytet plass ved "hovedveien"/Austfiplingdalsvegen.

Fra Trofors (nordfra langs E6):

Ta til venstre ved Esso på Trofors og følg skilting mot Hattfjelldal. Etter 11,5 km skal du ta av til høyre over elva, følg skilting mot Fiplingdal/ Villmarksveien.

Følg veien til Fiplingdal "sentrum" (Fiplingdal Landhandel, skole, bhg), og ta til venstre mot Børgefjellskolen.

Følg Austfiplingdalsvegen 16 km langs Nedre Fiplingvatnet, før du tar opp til venstre mot Børgefjell. Sommerparkeringen ligger 3 km (langs grusvei) inn i Simskardet.Denne parkeringen stenges pr. 1 november.

På vinteren må du parkere på brøytet plass ved "hovedveien"/ Austfiplingdalsvegen.

Turtips

Fra hytta er det mange muligheter for turer, både sommer og vinter. Fire daler, eller skard, går i ulike retninger fra hytta; Golverskardet, Simskardet, Biseggskardet og Rørskardet, som alle har vill og vakker natur med flotte fosser og høye topper. Børgefjells "dronning"; Kvigtinden, 1699 m.o.h., er den høyeste toppen i Børgefjell nasjonalpark og den ligger en god dagsmarsj fra hytta.

Golvertinden er en flott topptur på ettervinteren/ våren. Etter 7,5 km fra hytta oppover Simskardet kommer du til Simskardvatnet som er ett av flere fine fiskevann i Børgefjell.

Simskardhytta kan også være første overnatting på den tre-fire dager lange (43 km) fotturen fra Simskardet, via Tiplingan, til Susendalen. Statskog har også en hytte ved Tiplingan som kan leies via Inatur.no.  Sjekk ut turforslaget på ut.no.  

Hytta ligger midt i et jaktfelt for småvilt som er kjent for å være et flott jaktområde.  

Andre aktuelle tilbud