Skjerevasshytta – hytte ved Brokke – Suleskarvegen i Sirdal i Njardarheim

Utganspunkt for turer til Kjærag og Lysebotn.. Veien er oppe mellom 01.06.-31.10. Båt inkl i leie ligger ved Austre Flogvann. Njardarheim er et flott høgfjellsområde i Setesdal Vesthei/Ryfylkeheiene

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
3
Areal
50 m2
Ankomst
tidligst kl 17:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
9 km (vinter)

Adresse

Adresse
Suleskardveien 3292
Poststed
4443 Tjørhom

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Statskog SF

74 21 30 00 tast 1

friluftstorget@statskog.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn.

 

La deg inspirere

 

Statskogs personvernerklæring

Om hytta

Hytte ved vei som er åpen 1.6 til  31.10.  Båt inkl i leie ligger ved Austre Flogvann.  Ta selv med redningsvester i riktig størrelse.

 

Se kundeanmeldelser fra tidligere besøkende på Skjerevasshytta.

 

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell informasjon

Ved grilling og bålbrenning skal det vises ekstra stor forsiktighet, og der det er innført bålforbud i kommunen skal det respekteres. SE VEDLAGT FIL OM INFO OM GRILL- OG BÅLFORBUD

Oppvaskhåndkle/oppvaskklut, stearinlys, fyrstikker og dopapir er forbruksvarer og kan ha gått tomt. Ta med reserve. 

Røyking er ikke tillatt i våre hytter. 

Vennligst gi oss tilbakemelding på ditt hytteopphold: Gi oss din tilbakemelding her

Nøkkelhenting

Nøkkel:

  • Leietakere som skal til hytter via Rosskreppfjorden, henter nøkkel til hytte og bom i kodeboks på garasjeanlegg ved  Rosskreppfjorden.
  • Hyttenøkkel til Skjerevasshytta og Øyarvassbu må hentes enten ved garasjen i Flatestøl eller ved Rosskreppfjorden.

 

  • Alle som skal inn bommen i Flatestøldalen og videre mot Svartevassmagasinet henter nøkkel i kodeboks på garasje 200 meter før bommen på anleggsvei mot Svartevannsmagasinet. Garasjen er siste bygning på venstre hånd før du kommer til bommen. Garasjen er brun og har villmarkskledning. 

 

  • Hytta har nøkkelboks med kode. Du vil motta en SMS med kode noen dager før ankomst. Dersom så ikke skjer - kontakt Friluftstorget i god tid før leieperioden starter for å få oppgitt koden. 

  • Som leietaker vil du få utlevert nøkkel til bomvei i tillegg til hyttenøkkel

 

Henvendelser om våre hytter i Njardarheim kan gjøres via e-post friluftstorget@statskog.no eller på telefon 742 13000 tast 1. Åpningstid 0800 - 1530 i juli 0900 - 1400.

 

Veibeskrivelse

Sommer: Fra Suleskard følges Brokke-Suleskardvegen ca. 9.5 km eller fra riksveg
9 i Setesdal ca. 31 km til hytta midt på Austre Flogvatn. Bilvei 100 m opp bakke
til parkeringsplass 30 m fra hytta. Vinter: Ca. 10 km (2 timer) på ski fra
Suleskard i Sirdal. Ref kart øverst til høyre. Vinterparkering kraftselskapet - parker helt nord og innerst legg lapp i ruta mrk Skjerevasshytta. Herfra scooterløype til hytta på sørsiden av rv 987 ta nordover når du er på Indre Flogvatn opp til hytta.

Turtips

Njardarheim:

Et flott høgfjellsområde i Setesdal Vesthei/Ryfylkeheiene. De lavest beliggende delene av området ligger fra 500 moh, og høyeste toppen er Urddalsknuten på 1434 moh. Området er dominert av de tre vannkraftmagasinene Blåsjø, Svartevassmagasinet og Roskreppfjorden.

 

Adkomst til store deler av området er med utgangspunkt fra Brokke-Suleskardveien, og med båt inn de to store vannkraftmagasinene Roskreppfjorden og Svartevassmagasinet. 

 

Snø og brøyting:

Brokke/Suleskardveien STENGER 1.november og åpner ikke før tidligst 20. mai. Veien opp fra Brokke-Suleskard veien og til båtrampe ved Rosskreppfjorden har ingen organisert brøyting eller strøing. Veien inn Flatestøldalen til Svartevassmagasinet har ingen fast brøyting. Generelt må det tas hensyn til vær og føre. Kjøring skjer på eget ansvar. Været snur fort og kjøreforholdene i fjellet kan bli vanskelig tidlig på høsten.

Vær oppmerksom på at snø og is kan ligge lenge i fjellet. Det er ikke uvanlig at det ligger is på Rosskreppfjorden og Svartevassmagasinet  fram til 20. juni. 

 

Ferdsel på regulerte vannmagasin:

Ved bruk av båt vær obs på at store vannmagasin kan være lunefulle og vannstanden kan variere mye. Ved ferdsel på vannmagasin, bruk sjødyktigbåt med kraftig nok motor. Husk redningsvest og følg med på værmeldingen.

 

Vær obs på istykkelse på vann og bekker -  vannmagasin spesielt.

 

Booking av hytter i forbindelse med småviltjakt:

Vi kan ikke garantere for småviltdagskort før cirka 1. september hvert år. Jegere som booker hytter lang tid i forveien gjør da dette på egen risiko. Dersom det da ikke blir tilgjengelige dagskort må en eventuell avbestilling av hytta skje etter Statskogs standard avbestillingsregelement.