Villreinjakt i Dalsida Øst - Utenbygdsboende - Lesja fjellstyre

Dalsida øst er en del av Snøhetta villreinområde. Lesja fjellstyre har 3 jaktfelt på villrein. To i Snøhetta og ett i Reinheimen villreinområde.

Arter

  • Villrein

Beliggenhet

Viktige datoer


01.04.2022 kl. 09:00

02.05.2022 kl. 23:59

Kontakt selger

Lesja fjellstyre

91005169

lesja@fjellstyrene.no

Kjøp/søk jakt her

Veibeskrivelse

Jaktterrenget ligger i Lesja kommune. For å komme til Dalsida: Ta av fra E 136 på Aurstad og videre oppover på Dalsideveien (bomveg). Når du kommer ned i dalen på Dalsida er Dalsida Øst på østsida av vegen og Dalsida Vest er på vestsida. 

Priser

Korttype - Pris for utenbygdsboende 

Fritt kort   

Kr 7 000,-

Kluftbukk

Kr 5 500,-

Simle/ungdyr + kalv 

Kr 5 300,-

Kalv 

Kr 1 600,-

 

Mer detaljert beskrivelse

Lesja fjellstyre har 3 jaktfelt på villrein. To ligger i Snøhetta villreinområde og ett ligger i Reinheimen villreinområde. Se mer om Lesja fjellstyre på www.lesja-fjellstyre.no  

Bestand 
Dalsida Øst har en god villreinbestand. 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse 
Dalsida Øst ligger i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Terrenget er variert med dype daler og åpne vidder.  Den høyeste høa heter Storstyggesvånåtinden (2209 m.o.h.)  Grensen mellom jaktfeltene Dalsida Øst og Dalsida Vest følger Jore elv, Dyratjønn, Flisarvatnet, Sjongsvatnet, Godsjøen, Trælen, Aursjøbassenget. 

Kart og annen info om villreinjakt hos Lesja fjellstyre

Kart over jaktområdet finner du her: https://www.lesja-fjellstyre.no/storviltjakt#villrein Bla deg ned til "Info til villreinjegere". Her finner du også kontrakter og andre dokument (oppdateres i løpet av våren). 

 

Jaktregler

Info om jaktregler 

Informasjon om jaktregler vil stå i jegerkontrakten som sendes ut elektronisk når du har betalt jaktkortet. Informasjon om fellesjaktavtaler, kart over jaktområdet m.m. vil stå i vedlegget til kontrakten. Dokumenter som jegerne må gjøre seg kjent med legges ut på hjemmesiden vår under fanen "Villrein". 

Søknad

Jegere som ønsker å jakte villrein hos Lesja fjellstyre må søke elektronisk gjennom Inatur. For å øke sannsynligheten for å få kort må du søke på flest mulig dyrekategorier og jaktområder i prioritert rekkefølge. 

Søknadsfrist 2. mai.

Trekning

Første trekning foretas i slutten av mai. Det er ditt eget ansvar å oppgi riktig kontaktinfo, slik at du får varsel om eventuelle tilbud.

- Dersom du takker nei til kortet eller ikke betaler innen fristen vil kortet automatisk bli med i en ny trekning. 

- Trekning av ubetalte eller innleverte kort vil foregå helt til august. Det er derfor ikke mulig å få tak i kort via fjellstyrekontoret. 

- Kort som returneres til fjellstyret etter jaktstart legges ut for fritt salg via denne salgssiden.

DET ER IKKE MULIG Å VIDERESELGE KORTET TIL EN ANNEN JEGER. Dersom du leverer inn kortet innen 5.september får du refundert 50% av kjøpesummen, forutsatt at kortet blir kjøpt av annen jeger etter at fjellstyret har lagt det ut igjen for salg på Inatur. 

Lagjakt 

Inntil 3 jegere som har fått tildelt jakt hos Lesja fjellstyre kan danne jaktlag. Registrer jaktlaget ETTER at dere har blitt tildelt jakt og fått tildelt kontrollkort: https://www.lesja-fjellstyre.no/registrering-av-jaktlag-villrein

Lykke til med trekningen!

Jakttips

Jaktbuer

Alle våre jakt- og fiskebuer kan leies via Inatur. Finn hyttene i kartet:  https://www.inatur.no/kart

Fiske

Vi har mange gode fiskevann i jaktområdet. Kjøp fiskekort gjennom Inatur eller en av lokalbutikkene i Lesja. 

Andre aktuelle tilbud