Mandalselva SONE 3

Sone 3 er tilsammen 13 km og kan by på attraktivt fiske for alle laks- og sjøaurefiskere. Området er en perle sett fra en sportsfiskers øyne.

Arter

  • Laks
  • Sjøørret

Beliggenhet

Kontakt selger

Mandalselva Elveeigarlag

Karl Gjermund Damli

+47 90144337

kgjd@online.no

Kjøp laksefiske her

Laksebørs

Se fangststatistikk

Fiskekvoter

  • Døgnkvote på 2 laks pr fisker
  • Døgnkvote på 2 sjøaure pr fisker

Mer detaljert beskrivelse

Sone 3 er tilsammen 13 km og kan by på attraktivt fiske for alle  laks- og sjøaurefiskere. Området er en perle sett fra en sportsfiskers øyne. Sonen har vært meget positivt omtalt i en rekke norske og utenlandske fisketidsskrifter de siste årene.

 

Mark- og slukfiskere vil finne attraktive plasser i de dype kulpene.

 

Fluefiskeren får tilgang til store sammenhengende områder svært godt egnet for fluefiske. Mer enn 50% av fangsten tas på flue!

Sonen er lang og byr på varierte fiskemuligheter. Hvis man ønsker å fiske alene, finner en gjerne flotte plasser innimellom de mest populære plassene. Mange har blitt overrasket over et godt fiske på de litt stilleflytende områdene i sonen. For å lettere få oversikt over kvalitetene sonen byr på, anbefales det å studere kartet på nettsidene.

 

Mandalselva Villakssenterr (på Laudal) ble åpnet i 2020. Her kan du få kjøpt fiskerkort, foreta desinfisering, ta en kopp kaffe, koble deg til internett og treffe likesinnede. Her er også et stort akvarium der du kan beskue laksen i en kopi av elveløpet, samt lære mye om livet i vann. 

 

Sone 3 har også en egen nettside www.sone3.no

 

Oversikt over alle soner i Mandalselva

Fiskeregler

Fiskekort er kun gyldig sammen med bevis for betalt fiskeravgift.

Kartet på salgssiden er kun veiledende. Oppmerking i elva, og/eller lokale fiskeregler, er til enhver tid gjeldende for gyldig fiskeområde.

Nye nasjonale fiskeregler for perioden 2021 - 2025 er nå vedtatt. For Mandalselva er fisketid fastsatt fra 01.06 til 31.08, uten mulighet for sesongforlengelse i sone 1, 2 og 3. Sone 4 vil som tidligere ha fisketid tom 15.09.

 

Utdrag - fullstendige fiskeregler finner du på www.mandalselva.no

Fisketider:
Sone 1, 2 og 3: 01.06 - 31.08
Sone 4: 01.06 - 15.09

 

NB! Det vil foretas midtsesongevaluering (25. juli). Mulige konsekvenser av midtsesongevaluering finnes på www.mandalselva.no

 

Fiskekvoter:

  • Døgnkvote på 2 laks pr fisker
  • Døgnkvote på 2 sjøaure pr fisker

 

Krav til rapportering (løpende):
• Fangst, dato og vekt
• Gjenutsatt fisk, dato og ca vekt
• Innsats (fiskedøgn)


Sesongkort:
• Rapportere fangst på ditt fiskekort
• Rapportere 0 fangst dersom du ikke har fått fisk

 

Fiskekort er kun gyldig sammen med bevis for Fiskeravgift

 

Det er pålegg om desinfisering av alt fiskeutstyr før fisket i Mandalselva starter. Våre desinfiseringssteder tilbyr dette for en liten avgift.

 

Ved brudd på fiskeregler, kvoter, redskap, desinfisering m.m. kan fiskeoppsynet utstede gebyr på kr 2.000,-. Grove eller gjentatte overtredelser vil kunne medføre anmeldelse, og utestengelse fra elva.

 

FOR FISKERKORT MED DEPOSITUM: DETTE UTBETALES FRA UTSALGSSTEDET NÅR FISKERKORTET LEVERES, FRIST SESONGSLUTT.

Andre aktuelle tilbud