Laksefiske, Quilten i Namsen

To kilometer nedenfor den kjente Fiskumfoss og nederst i Tørrisdalen finner du fiskevaldet Quilten. Her kan du kjøpe en eksklusiv rett til valdet som er godt egnet for båtfiske og fluefiske fra land.

Arter

  • Laksefiske
  • Laks
  • Sjøørret

Beliggenhet

Viktige datoer


01.04.2022 kl. 09:00

Kontakt selger

Urstad/Elstad Valdsamarbeid

Johannes Østerås og Elg Elstad

41653569/ 45047592

johos@trondelagfylke.no

Kjøp laksefiske her

Veibeskrivelse

Laksvaldene Quilten og Urstadmælen ligger i Grong kommune i Nord-Trøndelag, mellom Gartland og Harran. Med bil kjører du E6 10 kilometer nordover fra Grong sentrum. Hvis man tar av til høyre der det er skiltet ”Rossetnes” på Gartland, følg derretter veien ca 1 km., ta til venstre ca 100 meter før Namsenbrua.

Nærmeste togstasjon er Grong stasjon. Nordlandsbanen har tre avganger i døgnet fra Trondheim og fra Trondheim Lufthavn Værnes.

I tillegg til å reise med fly til Trondheim Lufthavn Værnes (180 km fra valdene), er det også mulig å reise med fly til Namsos Lufthavn (60 km fra valdene).

 

Fiskekvoter

Lokale fiskeregler i Namsenvassdraget 2022 finner du her: Fiskregler 2022.

Mer detaljert beskrivelse

 Beliggenhet og terrengbeskrivelse

Valdet ligger skjermet i et naturskjønt område 2 km nedenfor Fiskumfoss. De ligger et stykke unna E6 og trafikkstøyen.
Like nord for Quilten ligger Namsen Lakseakvarium med restaurant og museum. Dette kan brukes til bespisning for fiskerne og har flere severdigheter som museum, akvariet og laksestudio i laksetrappa.


Tørrisdalen er ett eksklusivt vald med lange tradisjoner. Det var her de engelske lordene fisket og fikk bygd ett stort og prektig hus de bodde i under oppholdet på Urstad Gård. Ta direkte kontakt med Per Arne Løvhaugen for mer informasjon og kjøp av fiskedager. Per Arne kan nåes på: Telefon:+4741366544 eller E-mail: Per.Lovhaugen@allskog.no

 

Anbefalte lenker

Fiskeregler

Fiskekort er kun gyldig sammen med bevis for betalt fiskeravgift.

Kartet på salgssiden er kun veiledende. Oppmerking i elva, og/eller lokale fiskeregler, er til enhver tid gjeldende for gyldig fiskeområde.

Gjeldende fiskeregler for vassdraget gitt av Namsenvassdragets Grunneierforening (NVGF) skal følges. 

 

Desinfisering av alt fiskeutstyr skal gjøres før fiske tar til.(se § 4 i fiskereglene)


HUSK! Innrapportering til laksebørsen for Namsenvassdraget.

Gode fisketips

Quilten starter nederst i Tørrisdalen og er en landfiskesone godt egnet for fluefiske, men også egnet for båtfiske. Det er varierende strømstyrke, sterkere strøm øverst. Variert og fint å fiske fra både land og båt. Det ligger en grønn plastbåt (Päijän 471L) med stangholdere ved parkeringsplassen med utedo og sittegruppe. Den kan brukes til båtfiske eller til å ro båt ut på Quiltøyra, som er en stor øy, hvor det er fine fiskeplasser og mulig å sette opp telt. Elveløpet på begge sider kan fiskes. 

Andre aktuelle tilbud