Rypejakt, felt 1 Sletthøa, Vingelen i Forollhogna nasjonalpark

Rypejakt i et av Sør-Norges beste rypeterreng leies ut på åremål for 5 år. Gi bud!

Arter

  • Lirype
  • Fjellrype

Beliggenhet

Kontakt selger

Vingelen Sameie

Jakob Trøan

+47 91360373

jakob@nout.no

Video

Kjøp/søk kort her

Om selger

Vingelen sameie og Sameiet Vingelen Utmarkslag er eid av gårdbrukerne i Vingelen i fellesskap, og forvalter 12 rypefelt, hvorav 7 leies ut eksklusivt. Det drives aktiv predatorbekjempelse.

Jaktkvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Sletthøa er Vingelens beste rypeterreng. Hele terrenget har bra rypebestand, men de høyeste områdene har mest rype utover høsten. Her kan en ofte se mer enn 1000 ryper på en finværsdag uti oktober. Det er en blanding av høy gråvier, einer og fjellris med blåbærlyng mellom som gjør området så attraktivt for rypa.  Hele terrenget på ca.16 400 daa er lett tilgjengelig og lettjaktet. I den nordre delen ligger Trøombua, og i den nordvestre bua ved Eventjønnloken som kan brukes under pauser i jakta, og det er også mulig å overnatte der for den som ikke er så nøye på komforten. Det hender at drives reinsjakt i perioden 10. - 20.09.

 

Vi vil anbefale å overnatte på Bratthøvollen med bilvei helt fram. Her er det 2 velutstyrte hytter til leie. Jakthytta ligger ute på Inatur, mens gjeterhytta bookes etter avtale med Vingelen Sameie. Det er vei helt fram til hyttene med vannpost på vollen, vedfyring og gass til matlaging. Ellers kan vi anbefale overnatting på Vingelsgaard Gjestgiveri. 

Se Vingelens hjemmeside

 

Se takseringsresultater her

Vilkår og retningslinjer ved budgivning

 

Oversikt over terreng som legges ut på bud

 

Dersom du vil registrere deg uten å gi bud på et spesielt terreng, eller teste budmodulen, klikk her:

https://www.bud.huntspot.no/?ID=102

 

Jaktregler

Det er tillatt med inntil 6 faste jegere per år. I tillegg 5 gjestjegerdøgn. Det er mulig å bytte inntil 2 faste jegere mot gjestejegerdøgn slik at det blir enten 5 faste + 13 gjestejegerdøgn, eller 4 faste + 20 gjestejegerdøgn. 

Jakttid 10.09 - 28/29.02 unntatt helgedagsfredningen.

Det er tillatt for innenbygdsboende rypejegere å jakte på feltene i oktober måned, en dag per jeger og felt. Disse skal vike for feltleierne, og det finnes et system der dere kan varsle når dere skal jakte i oktober. Ved spesielt lave bestander vil det ikke bli anledning for innenbygdsboende å jakte på feltene. Utleier vil da også ta kontakt med leietakere for å finne gode ordninger for å ivareta bestanden.

Andre aktuelle tilbud