Rypejakt, felt 2 Bratthøa, Vingelen i Forollhogna nasjonalpark

Rypejakt i et av Sør-Norges beste rypeterreng leies ut på åremål for 5 år. Gi bud!

Arter

  • Lirype
  • Fjellrype

Beliggenhet

Kontakt selger

Vingelen Sameie

Jakob Trøan

+47 91360373

jakob@nout.no

Video

Kjøp/søk kort her

Om selger

Vingelen sameie og Sameiet Vingelen Utmarkslag er eid av gårdbrukerne i Vingelen i fellesskap, og forvalter 12 rypefelt, hvorav 7 leies ut eksklusivt. Det drives aktiv predatorbekjempelse..

Jaktkvoter

Det er ingen kvotebegrensninger på dette tilbudet.

Mer detaljert beskrivelse

Bratthøa er et av Vingelens beste rypeterreng. Særlig områdene under 1100 moh. i sør og vest utmerker seg tidlig i sesongen. Her kan du ofte finne flere kull bare noen hundre meter fra Bratthøvollen, og områdene rundt Trøombua er trolig det aller beste Forollhognaområdet. Rypebestanden i Bratthøa vurderes til å være større enn i de takserte områdene. Det er småkupert i de sørlige og vestlige delene av terrenget med en ypperlig miks av blåbærlyng, einer- og vierkjerr. I de nordre og østre delene er det en del fjellrype, og lirypa trekker også opp utover i sesongen.Hele terrenget på ca. 14000 daa er lett tilgjengelig og lettjaktet. I den nordre delen ligger Trøombua som kan brukes under pauser i jakta, og det er også mulig å overnatte der for den som ikke er så nøye på komforten. Det kan drives reinsjakt i perioden 10. - 20.09.

Vi vil anbefale å overnatte på Bratthøvollen. Her er det 2 velutstyrte hytter til leie. Jakthytta ligger ute på Inatur, mens gjeterhytta bookes etter avtale med Vingelen Sameie. Det er vei helt fram til hyttene med vannpost på vollen, vedfyring og gass til matlaging. 

Ellers kan vi anbefale overnatting på Vingelsgaard Gjestgiveri. 

Se Vingelens hjemmeside

 

Se takseringsresultater her

Vilkår og retningslinjer ved budgivning 

 

Oversikt over terreng som legges ut på bud

 

Dersom du ønsker å registrere deg uten å legge inn bud, eller teste budmodulen, klikk her:

https://www.bud.huntspot.no/?ID=102

Jaktregler

Det er tillatt med inntil 6 faste jegere per år. I tillegg 5 gjestjegerdøgn. Det er mulig å bytte inntil 2 faste jegere mot gjestejegerdøgn slik at det blir enten 5 faste + 13 gjestejegerdøgn, eller 4 faste + 20 gjestejegerdøgn. 

Jakttid 10.09 - 28/29.02 unntatt helgedagsfredningen.

Det er tillatt for innenbygdsboende rypejegere å jakte på feltene i oktober måned, en dag per jeger og felt. Disse skal vike for feltleierne, og det finnes et system der dere kan varsle når dere skal jakte i oktober. Ved spesielt lave bestander vil det ikke bli anledning for innenbygdsboende å jakte på feltene. Utleier vil da også ta kontakt med leietakere for å finne gode ordninger for å ivareta bestanden.

Andre aktuelle tilbud