Lei din egen fjord til jakta!
Ekslusivt småviltterreng til leie i ytre Troms for jaktlag på inntil 5 jegere. Rikt og variert terreng. Egner seg for jakt med og uten hund. Fine ørretvann. Jakthytte med 5 sengeplasser er inkludert.
Arter
- Lirype
- Fjellrype
- Orrfugl
Beliggenhet
Kontakt selger
41512814
Kjøp/søk kort her
Om selger
Jaktterrenget er privat og laget jakter eksklusivt.
Jaktkvoter
Døgnkvoten er på 4 ryper pr jeger.
Mer detaljert beskrivelse
Ekslusiv rypejakt på ytre strøk!
På Nord-Kvaløya i ytre Troms disponerer du over en 8 kvadratkilometer stor eiendom, Hermansfjorden, som byr på et rikt og variert rypeterreng ( fjell og lirype) som eger seg godt både til hund- og støkkjakt. Meget god bestand av rype over flere år. Eiendommen innholder 3 ørretvann, multemyrer, sjøfiskemuligheter og masse dramatisk natur. Kun noen holmer skiller deg fra storhavet og din nærmeste nabo, Island! Liker du å jakte uforstyrret på et sted der du også får oppleve storslagen natur er dette plassen for deg.
Egen hytte
Du disponerer også over fjordens eneste hytte, bygd i 1970, med innlagt vann,vedovn, gassovn, strømaggregat og 5 liggeplasser. Eneste adkomst til øya er med båt. I fjorden er det havn med kai, så båten ligger trygt, men husk at du nå befinner deg på ytre strøk!
Veibeskrivelse
Fra Tromsø by kjører du nordover øyene Kvaløy og Ringvassøy.(Riksvei 863) Ved veis ende kommer du til Mikkelvik ca 1,5 times kjøring fra Tromsø. Derfra må det leies båtskyss til Hermansfjorden. Turen tar 1/2 til 1 time avhengig av båt. På båtturen passer du gjennom Vargsundet (hvor Jan Bålsrud kastet seg på sjøen for å unnslippe tyskerne.) Du fisker kveite i Bårdsetsundet (hvor også spor av Norges eldste bosetning finnes) og glir til slutt gjennom Måsøysundet (en del av Rebbenes/Nord-Kvaløy landskapsvernområde) der du på en heldig dag kan se både ørn,sel og kval!
Ta kontakt for mer info
For informasjon om terrenget, om tilkomsten, skyssmuligheter m.m anbefaler vi at du tar kontakt med grunneier, på mail og/eller telefon før du kjøper jakta. Se kontaktinfo.
Jaktregler
Tillatt med hund. Terreng og hytte passer godt for et jaktlag på 4-5 stykker. 4 senger + en i stua. Kortpris gjelder pr jeger. Døgnkvoten er på 4 ryper pr jeger.
Det er kun første uke som leies ut til jakt hvert år.
Veibeskrivelse
Fra Tromsø by kjører du nordover øyene Kvaløy og Ringvassøy.(Riksvei 863) Ved veis ende kommer du til Mikkelvik ca 1,5 times kjøring fra Tromsø. Derfra må du ta båt til Hermansfjorden. Turen tar 1/2 til 1 time avhengig av båt.
I fjorden er det havn med kai, så båten ligger trygt, men husk at du nå befinner deg på ytre strøk! Skyss kan bestilles. Grunneier kan formidle kontakt.
Jakttips
I Hermansfjorden møter du både flate oversiktlige partier og bratte fjellsider. For å venne deg til terrenget og forholdene kan det anbefales å begynne med det enkleste jaktterrenget først. For eksempel de flate partiene oppe i dalen, eller haugene innerst i fjorden.
Kjerrene i Hermansfjord er av en slik høyde og omkrets at det kan være lurt å gå å to-tre stykker i lag for å angripe dem. Mangler man hund må nemlig en jeger gå inn (gjennom kjerret) og støkke opp rypene, mens de to andre står i gode skuddposisjoner utenfor. På den måten er det større sjanse å få has på rypene. I de bratteste fjellsidene er kjerrene tette. Da må man bryte seg gjennom for å avansere langs dalsiden. Da er det best å gå ovenfor hverandre slik at man skremmer rypene framfor seg i samme retning.
NB! I Hermansfjord-terrenget kan det være meget vanskelig å finne igjen ryper man har skutt. Spesielt hvis de faller ned langt foran deg. Kamuflasjedrakten til rypene kommer virkelig til sin nytte, og til din fortvilelse. Med hund går det jo normalt bedre, men også de kan ble forvirret av mange lukteinntrykk.
Vær derfor nøye med å ta deg gode landemerker der du ser rypa falle ned (med en gang du har skutt) og også markere plassen du avfyrte skuddene fra. Lag en linje mellom disse to punktene, og beregne avstand. Spør jaktkameraten om han også har sett nedslaget. Det kan ofte være lurt at en jeger blir igjen i skuddposisjonen for å holde oversikten , mens den andre går og leiter. Ser du spor av løse fjær, er det et godt tegn på at du nærmer deg.
Med dette i bakhodet kan det samtidig være et poeng og skynde seg raskt framover. Skadeskutt fugl har en tendens til enten å løpe av gårde gjennom kjerrene eller å gjemme seg i små hulrom i bakken (som gjerne er dekket av gress). Da er det godt å ha en hund å sette på oppgaven. Vær bare oppmerksom på at rypa godt kan lette på nytt. Og gjerne da et godt stykke unna det stedet den gikk ned.
Jeg oppfordrer alle til å ta seg tid til å leite godt etter nedskutt fugl. Selv har jeg hatt stor uttelling med dette. Noen ganger har det gått en time før jeg har funnet fuglen. Men den har ligget der hele tiden. Det er en usigelig glede i å finne fugl du trodde var mistet. Prøve å unngå at død eller skadeskutt fugl blir liggende igjen i marka.