Småviltjakt, Furutangen i Nordre Osen

Velkommen til småviltjakt i lett og kupert terreng. Hund er tillatt, men kun én hund pr jaktlag.

Arter

  • Røy
  • Tiur
  • Orrfugl

Beliggenhet

Viktige datoer

Det er ikke lagt inn noen viktige datoer

Kontakt selger

Bruråsen Skog

Jan Skogheim

90995199

jan@furutangen.no

Kjøp/søk kort her

Jaktkvoter

Maksimalt antall felte dyr er 2 pr. jeger pr. døgn

 

Mer detaljert beskrivelse

Jaktfeltet Bruråsen er inndelt i 4 felt for småviltjakt som alle ligger rundt hytteområdet Furutangen. Hvert jaktområde er på om lag 4-5000 da og består av lett kupert terreng, og høydeforskjeller totalt fra ca 470 - 750 moh. De høyest beliggende områdene ligger i jaktfelt 1 og 2, mens feltene 3 og 4 ligger i de flateste og laveste områdene. 

 

Det er flere vann i området, og mange fine utsiktspunkter. Lavvo for selvbetjening (ikke overnatting) som kan benyttes på Rognåsen (grense mellom felt 1/felt 2) samt på toppen av Bruråsen (felt 1).

 

Jakt i første periode er forbeholdt jegere som er hytteeiere på Furutangen, mens fra andre jaktperiode er jakt åpen for alle.

Jaktregler

Småviltjakta er delt opp i to perioder, med opphold noen dager før og under elgjakta. 1. periode går fra 10.09. til 17.09. Denne perioden er forbeholdt hytteeiere i Furutangen hytteområdet. Hovedkort som kjøpes av andre enn hytteeiere regnes som ugyldige kort og blir heller ikke refundert. Hovedjeger kan ha med inntil 2 jegere (ikke nødvendigvis hytteiere). Disse kan kjøpe tilleggskort. Tilleggskortene er kun gyldig i samjakt med hovedjeger.

 

2. periode går fra 4.10. til 23.12. Jakta er åpen for alle. Også i denne perioden selges det ett hovedkort pr dag, samt to tilleggskort for samjakt med hovedjeger.

 

Merk spesielt:

1. All ferdsel med våpen skal skje på en diskret måte som mulig.

2. Det skal jaktes i tydelig avstand fra ferdeselsområder som veier og mest brukte stier/turmål.

3. Det er strengt forbudt å jakte i områder regulert for hytter, friområder i hyttefeltene etc. Det er jegers plikt å sette seg inn i disse grensene. 

 

Hund er tillatt, men merk kun en hund pr jaktlag

Andre aktuelle tilbud