Småviltjakt med hytte, Viermadalen i attraktive Børgefjell

Småviltjakt med hovedvekt på ryper i en av Norges mest uberørte villmarksområder. Våre områder er viden kjent for sine gode bestander av ryper. Kun jakt uten hund.

Arter

  • Småvilt
  • Lirype
  • Fjellrype

Kjøp/søk kort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

Namsvatn statsallmenning ligger i Nordre deler av Røyrvik kommune. Røyrvik kommune er Nord-Trøndelags nordligste kommune og grenser til Nordland i nord og Sverige i øst. 

Til Røyrvik kommer du enklest ved å ta av E6 ved Brekkvasselv eller Namsskogan. Kjør så FV 773 over Steinfjellet til Røyrvik. Veien til Namsvatnet og Børgefjell nasjonalpark er skiltet. Herfra kan du ta rutebåten over Namsvatnet inn til Viermahytta.

Viktige datoer


20.03.2019 kl. 09:00

10.04.2019 kl. 23:59

Om oss

Røyrvik fjellstyre forvalter 575.000 daa på Namsvatn statsallmenning, hvorav 446.000 daa ligger i Børgefjell nasjonalpark.

Namsvatn statsallmenning ligger i nordre del av Røyrvik kommune, som er en av  Trøndelags nordligste kommuner, og grenser til Nordland i nord og Sverige i øst.

Fjellstyret har 4 utleiehytter som ligger lett tilgjengelig for både jakt, fiske, og friluftsliv.

Se mer på: 

www.royrvik-fjellstyre.no

Kontakt oss

Røyrvik fjellstyre

91529350

royrvik@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Jaktkvoter

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart.

For sesongen 2019/2020 er det satt en bag-limit på 3 felte ryper pr. jeger pr. dag, hvorav maksimalt 2 liryper pr. jeger pr. dag. 

Fangstrapportering

For å jakte her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Småviltjakten starter 10. september og varer ut februar. Det er kun jakt uten hund i området.

 

De 10 første dagene av småviltjakten inngår i en såkalt regulert periode. Dette betyr at vi legger ut et begrenset antall kort for salg pr område. Vi har 5 områder som omfattes av denne ordningen. Kort for regulert periode legges ut for salg på Inatur.no.

 

De 10 første dagene tilbys overnatting og jaktkort i pakke. Etter 19.09. står hytta åpen for overnatting.

Periode 1: 10.09. tom. 14.09.

Periode 2: 15.09. tom. 19.09.

Disse tilbudene legges ut for søknad.  

 

Jaktlagsleder søker på pakkene som inkluderer hytte, de andre jegerne på laget trenger ikke søke om jaktkort, disse er inkludert i pakkene. Jaktkort til resten av jaktlaget skrives ut manuelt etter at oppgjør er foretatt og navn på jegere er rapportert inn til fjellstyret.

 

Prisen er inkluder jaktkort og overnatting for angitt antall personer i 5 døgn fra angitt startdato. 

 

Bestand Jevnt over god bestand av ryper, både lirype og fjellrype. Lite jakttrykk gir gode bestander av stamfugl med påfølgende produksjon. Årlige variasjoner må selvfølgelig påregnes. NINA gjennomfører årlig taksering i området gjennom program for terrestrisk naturovervåking (TOV).

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse Området ligger i Røyrvik kommune i Nord Trøndelag fylke med grense mot Nordland i nord og Sverige i øst.

 

Nyttige lenker:

Viermahytta

Nettbutikk

Tilbudskart

Jaktregler

Småviltjakten starter 10. september og varer ut februar. 

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart.

Det er kun jakt uten hund i området.

De 10 første dagene av småviltjakten inngår i en såkalt regulert periode. Dette betyr at vi legger ut et antall begrenset kort for salg pr område. Vi har 5 områder som omfattes av denne ordningen. Kort for regulert periode legges ut til salg på Inatur.no

Vi har to store områder som ikke omfattes av denne ordningen. Her er det fritt jaktkortsalg med ordinære korttyper. For informasjon om regler, priser og onlinesalg besøk våre hjemmesider.

Som innehaver av småviltkort hos Røyrvik fjellstyre må jegere være forberedt på at jakta ved behov kan reguleres. Eksempler på slike reguleringer kan være begrensninger av antall jegere, jakttid, endringer av jaktområdet og/eller innføring av fangstbegrensninger (bag-limit). Slike reguleringer gir ikke rett til refusjon av innbetalt beløp. Tilsvarende gjelder ved lave tettheter av vilt. Dette ihht standard salgsbetingelser for fjellstyrene.

 

Jakt med hytte, 1. og 2. periode

Prisen er inkluder jaktkort og overnatting for angitt antall personer i 5 døgn fra angitt startdato.