Småviltjakt med hytte, Orvatnet i attraktive Børgefjell

Småviltjakt med hovedvekt på ryper i en av Norges mest uberørte villmarksområder. Våre områder er viden kjent for sine gode bestander av ryper. Kun jakt uten hund.

Arter

  • Lirype
  • Fjellrype

Kjøp/søk kort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

Namsvatn statsallmenning ligger i Nordre deler av Røyrvik kommune. Røyrvik kommune er Nord-Trøndelags nordligste kommune og grenser til Nordland i nord og Sverige i øst. 

Orvasshyttene er lettest tilgjengelig via Sverige. Ta av fra E6 mot Røyrvik, fortsett forbi Røyrvik inn til riksgrensen. Når du kommer til Stora Blåsjön, ta Stekenjokkvägen nordover til Leipikvattnet. Fra parkeringen ved Leipikvattnet går det sti inn til Orvasshyttene, ca 6 km, litt lengre om vinteren.

Viktige datoer


20.03.2019 kl. 09:00

10.04.2019 kl. 23:59

Om oss

Røyrvik fjellstyre forvalter 575.000 daa på Namsvatn statsallmenning, hvorav 446.000 daa ligger i Børgefjell nasjonalpark.

Namsvatn statsallmenning ligger i nordre del av Røyrvik kommune, som er en av  Trøndelags nordligste kommuner, og grenser til Nordland i nord og Sverige i øst.

Fjellstyret har 4 utleiehytter som ligger lett tilgjengelig for både jakt, fiske, og friluftsliv.

Se mer på: 

www.royrvik-fjellstyre.no

Kontakt oss

Røyrvik fjellstyre

91529350

royrvik@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Jaktkvoter

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart.

For sesongen 2019/2020 er det satt en bag-limit på 3 felte ryper pr. jeger pr. dag, hvorav maksimalt 2 liryper pr. jeger pr. dag. 

Fangstrapportering

For å jakte her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Det er kun jakt uten hund på Namsvatn statsallmenning.

 

Småviltjakten starter 10. september og varer ut februar. 

De 10 første dagene av småviltjakten inngår i en såkalt regulert periode. Dette betyr at vi legger ut et antall begrenset kort for salg pr område. Vi har 5 områder som omfattes av denne ordningen. Kort for regulert periode legges ut til salg på Inatur.no

 

Periode 1: 10.09. tom. 14.09.
Periode 2: 15.09. tom. 19.09.

 

De 10 første dagene tilbys overnatting og jaktkort i pakke. Etter 19.09. kan hytter bookes fritt. 

 

Jaktlagsleder søker på pakkene som inkluderer hytte, de andre jegerne på laget trenger ikke søke om jaktkort, disse er inkludert i pakkene. Jaktkort til resten av jaktlaget skrives ut manuelt etter at oppgjør er foretatt og navn på jegere er rapportert inn til fjellstyret.

 

Prisen er inkluder jaktkort og overnatting for angitt antall personer i 5 døgn fra angitt startdato. Leie av 1 robåt er inkludert i tilbudet.

 

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart.

 

Bestand 

Jevnt over god bestand av ryper, både lirype og fjellrype. Lite jakttrykk gir gode bestander av stamfugl med påfølgende produksjon. Årlige variasjoner må selvfølgelig påregnes. 

 

Beliggenhet 

Namsvatn statsallmenning ligger i den nordlige delen av Røyrvik kommune, en av de nordligste kommunene i Trøndelag. Statsallmenningen grenser i vest mot Namsskogan kommune, i nord mot Grane og Hattfjelldal kommuner og i øst mot Sverige. Cirka 36 % av kommunens totale areal er statsallmenning.

 

Statsallmenningen har et areal på 575.000 daa, og 446.000 daa av den inngår i Børgefjell nasjonalpark.

 

Vedlagte filer

 

Jaktregler

Det er kun jakt uten hund på Namsvatn statsallmenning.

 

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart.

 

Flytting av kvoter mellom jegere og mellom dager er ikke tillatt.

 

Som innehaver av småviltkort hos Røyrvik fjellstyre må jegere være forberedt på at jakta ved behov kan reguleres. Eksempler på slike reguleringer kan være begrensninger av antall jegere, jakttid, endringer av jaktområdet og/eller innføring av fangstbegrensninger (bag-limit). Slike reguleringer gir ikke rett til refusjon av innbetalt beløp. Tilsvarende gjelder ved lave tettheter av vilt. Dette ihht standard salgsbetingelser for fjellstyrene.

 

Merk at Jegeravgift må være betalt før en kan kjøpe jaktkort. Denne betales enklest og raskest på Jegerregisterets onlineløsning:

https://www.brreg.no/person/jegerregisteret/

Ved betaling via nettbank, vil det ta 3 – 5 dager før jaktkort kan kjøpes.

 

Det er krav om fangstrapportering på all småviltjakt.

Vedlagte filer