Småviltjakt Renselvatnet, i attraktive Børgefjell

Småviltjakt med hovedvekt på ryper i en av Norges mest uberørte villmarksområder. Våre områder er viden kjent for sine gode bestander av ryper.

Arter

  • Småvilt
  • Lirype
  • Fjellrype

Kjøp/søk kort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

Namsvatn statsallmenning ligger i Nordre deler av Røyrvik kommune. Røyrvik kommune er Nord-Trøndelags nordligste kommune og grenser til Nordland i nord og Sverige i øst. 

Til Namsvatn statsallmenning kommer du enklest ved å ta av E6 ved Brekkvasselv eller Namsskogan. Kjør så FV 773 over Steinfjellet til Røyrvik. Veien til Namsvatnet er skiltet, her kan du ta rutebåten over Namsvatnet inn til Børgefjell nasjonalpark. Alternativt kan du kjøre Hudningsdalen og over til Sverige, ved Stora-Blåsjøen tar du vegen nordover langs Stekenjåkkvegen. Fra denne vegen kan du nå våre østlige områder.

Viktige datoer


15.04.2018 kl. 09:00

Om oss

Kontakt oss

Røyrvik fjellstyre

91529350

royrvik@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Jaktkvoter

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart. For sesongen 2017/2018 er det satt en bag-limit på 3 felte ryper pr. jeger pr. dag, hvorav maksimalt 2 liryper pr. jeger pr. dag. 

Fangstrapportering

For å jakte her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Småviltjakten starter 10. september og varer ut februar. Det er kun jakt uten hund i området.

De 10 første dagene av småviltjakten inngår i en såkalt regulert periode. Dette betyr at vi legger ut et begrenset antall kort for salg pr område. Vi har 5 områder som omfattes av denne ordningen. Kort for regulert periode legges ut for søknad på Inatur.no.

 

De 10 første dagene tilbys jaktkort som pakke for følgende perioder.
Periode 1: 10.09. tom. 14.09.
Periode 2: 15.09. tom. 19.09.

 

Jaktkort tildeles etter søknad på inatur.no. Det er fult mulig å sende en søknad for hele jaktlaget ved at jaktleder fyller inn navn og jegernr på samtlige medlemmer i jaktlaget. Det er også mulig samtidig å søke på flere områder og perioder i en søknad. Men det er ikke mulig å sende inn flere søknader, dette stoppes av systemet. Det er heller ikke mulig for en jeger å være med på flere søknader (forskjellige lag) på samme område.


Vi har to områder som ikke omfattes av denne ordningen. Her er det fritt kortsalg med ordinære korttyper.

 

Bestand
Jevnt over god bestand av ryper, både lirype og fjellrype. Lite jakttrykk gir gode bestander av stamfugl med påfølgende produksjon. Årlige variasjoner må selvfølgelig påregnes. NINA gjennomfører årlig taksering i området.

 

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Området ligger i Røyrvik kommune i Nord Trøndelag fylke med grense mot Nordland i nord og Sverige i øst.

 

Nyttige lenker:

Nettbutikk

Tilbudskart

Jaktregler

Småviltjakten starter 10. september og varer ut februar. 

Det fastsettes årlig en bag-limit på tillatt felte ryper pr. jeger pr. dag. (både fjell- og lirype). Jegerne plikter å gjøre seg kjent med hvilke regler som blir iverksatt før jaktstart.

Det er kun jakt uten hund i området.

De 10 første dagene av småviltjakten inngår i en såkalt regulert periode. Dette betyr at vi legger ut et antall begrenset kort for salg pr område. Vi har 5 områder som omfattes av denne ordningen. Kort for regulert periode legges ut til salg på Inatur.no

Vi har to store områder som ikke omfattes av denne ordningen. Her er det fritt jaktkortsalg med ordinære korttyper. For informasjon om regler, priser og onlinesalg besøk våre hjemmesider.

Som innehaver av småviltkort hos Røyrvik fjellstyre må jegere være forberedt på at jakta ved behov kan reguleres. Eksempler på slike reguleringer kan være begrensninger av antall jegere, jakttid, endringer av jaktområdet og/eller innføring av fangstbegrensninger (bag-limit). Slike reguleringer gir ikke rett til refusjon av innbetalt beløp. Tilsvarende gjelder ved lave tettheter av vilt. Dette ihht standard salgsbetingelser for fjellstyrene.