Fuglejakt for utenbygdsboende i Torpa statsallmenning

Sett av noen dager til jakt i Torpa statsallmenning og Fellesstrekningen, i et lett tilgjengelig, variert og lettgått terreng.

Arter

 • Lirype
 • Fjellrype
 • Røy
 • Tiur
 • Orrfugl
 • Jerpe
 • Hare
 • Rødrev
 • Gjess
 • And
 • Vadefugler
 • Ringdue

Kjøp/søk kort her

INVITER PÅ TUR! Del på

Veibeskrivelse

Adkomstmulighetene er gode da FV204 mellom Lillehammer og Valdres går gjennom sentrale deler av området. Det er også enkelt å kjøre fra Dokka retning Lillehammer, ta av mot Nord-Torpa/Synnfjellet og videre forbi Spåtind hotell til Oppsjøen.

 

Fjellstyret har 4 rimelige hytter til utleie som ligger svært gunstig til midt i jaktområdet. Disse finner du link til på denne siden. 

 

Merk at vegen gjennom allmenningen er vinterstengt, men holdes åpen minst ut oktober (avhengig av snømengde etter 1.nov.). Etter vinterstenging er det parkeringsmuligheter ved Lenningen og ved Spåtind hotell.

Viktige datoer


14.04.2020 kl. 09:00

15.05.2020 kl. 23:59

Kontakt oss

Torpa fjellstyre

Fjelloppsyn Truls Vesterås

975 44 177

torpa@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

 • Ingen lenker

Jaktkvoter

Torpa fjellstyre vedtok i møte 02.09.2020 følgende kvote for rypejakt (herunder li- og fjellrype) i jaktsesongen 2020:

1 rype pr. jeger pr. dag. Totalkvote på 5 ryper pr. jeger i løpet av årets jaktsesong.

 

Øvrig småviltjakt, herunder jakt på skogsfugl og hare går som normalt (skogsfugl f.o.m. 15.09 t.o.m. 23.12, hare f.o.m. 15.09 t.o.m. 30.11), med unntak av i Fellesstrekningen hvor det IKKE tillates jakt på skogsfugl i perioden f.o.m. 1.11 t.o.m. 23.12.

Fangstrapportering

For å jakte her må du levere fangstrapport etter turen.

Rapporter fangst

Mer detaljert beskrivelse

Forbehold om jaktkortsalg: 

Kortkjøper og den/de vedkommende kjøper jaktkort på vegne av, er inneforstått med at kjøpte kort ikke refunderes dersom fjellstyret før og under jakta må innføre begrensning i jakttid, kvote og jaktområde. Om jaktstart ikke gjennomføres (eksempelvis ved fredning av en art), refunderes 80 % av beløpet.

 
Det gjøres oppmerksom på at DU som jeger må ha betalt den nye jegeravgiften for 2020 før du kan få kjøpt jaktkort.

 

Generell info

Torpa fjellstyre tilbyr småviltjakt i Torpa statsallmenning og Fellesstrekningen (i Gausdal). Området strekker seg fra 735 moh til 1325 moh og består av alt fra barskog til høgfjell med fine myrområder og fjellbjørkeskog. Terrenget er lett tilgjengelig fra flere kanter og lett å ta seg fram i. Jaktstart på rype, skogsfugl og hare er 15. september. Det kreves gyldig sauerenhetsbevis for hunder over 12 mnd.

 

Bestand

Rypebestanden takseres i forkant av jakta hvert år og resultata foreligger ca slutten av august. Se http://www.torpa-fjellstyre.org/ for mer info.

 

Beliggenhet

Torpa statsallmenning ligger lengst nord i Nordre Land kommune mellom Gausdal og Valdres. Fra Oslo er det 2,5-3 timers kjøring, fra Lillehammer ca. 1 t, fra Fagernes ca. 1 t, fra Brandbu ca. 1,5 t og fra Hønefoss ca 2 timer.

 

Jaktregler

Jaktkortet gjelder innenfor Torpa Statsallmenning og Fellesstrekningen som ligger i Gausdal kommune. Alle som jakter bak hund skal løse kort for jakt med hund. Det er forbudt å bruke mer enn en hund pr. jeger. Det kreves godkjent sauerenhetsbevis for hunder eldre enn 12 mnd. Ungdom tom. 20 år jakter gratis men må løse jaktkort hos kortutsteder. Bevis for betalt jegeravgift, våpenkort og sauerenhetsbevis skal være med under jakta.

 

Rypetakseringer blir utført hvert år i begynnelsen av august. Resultater foreligger i månedskiftet august/september. Følg med på vår hjemmeside www.torpa-fjellstyre.org for mer informasjon. Evt. kvotebegrensning vil legges ut her.

Tilleggskort for sesongkort i forlengelse av begrenset periode blir lagt ut for salg etter taksering, dersom resultatet tilsier at dette er forsvarlig. 

 

Vi gjør her oppmerksom på at DU som jeger forplikter deg til å gjøre deg kjent med gjeldende regler.

"Orienteringen om småviltjakt Torpa statsallmenning" (finnes nedenfor) skal skrives ut, leses og tas med sammen med jaktkortet under jakta. Jaktkort uten regler er å betrakte som ugyldig og vil medføre sanksjoner.

 

Andre aktuelle tilbud