Kvarstadsetertjernet, skogskoie i Åstdalen

Hytte med idyllisk beliggenhet ved Kvarstadsetertjernet. Flott utsikt og gode fiskemuligheter. Nærhet til Åsta og kun få minutters kjøring til snaufjell. Enkel standard med vedfyring og propanbluss.

Størrelse og ankomst

Senger til
2 personer
Antall soverom
1
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 13:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Kvarstadsætra 301
Poststed
2387 Brumunddal

Beliggenhet

Kontakt utleier

Pihl AS

Ingvild Vestheim

47242012

ingvild.vestheim@pihlske.no

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Pihl-området har vært i bruk av bønder, hyttefolk og turister i nesten 200 år, og er en stor og ressursrik utmarkseiendom som alene utgjør 250.000 dekar i Ringsakerfjellet. Jakt og fiske administreres av Ringsaker Jakt- og Fiskeområde. Les mer om dette på www.rjfo.no og www.pihlske.no

RJFO og Pihl finnes også på facebook.

Om hytta

Hytte med idyllisk beliggenhet ved Kvarstadsetertjernet i Åstdalen. Kort avstand til Åsta elv. Gode fiskemuligheter og mangfoldige turmuligheter i skogsterreng og snaufjell. Hytta er et flott utgangspunkt for småviltjakt når høsten kommer.

To sengeplasser og enkel standard.
Hytta har ikke innlagt strøm eller vann. Middagen kan lages på gasskoketopp eller bålpanne.

Hytte-/Avbestillingsregler

Leietaker vasker før avreise. Ved mangelfull vask sendes krav på kr. 2000,-. All søppel tas med til nærmeste søppelcontainer.  

Leietaker har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter. Pihl AS refunderer 75 % ved slik avbestilling. Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leiesummen. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon. Vi anbefaler alle våre kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring. Vis hensyn til andre fjellfarende.

Vi forventer at hytta benyttes hensynsfult, også overfor øvrige brukerer av området. Støy av alle slag, overdreven bruk av alkohol mm vil være grunn til å avvikle leieforholdet umiddelbart.
Eventuelle skader meldes straks til hytteeier. Leietaker kan bli erstatningsansvarlig for skader som forårsakes av reisefølge/besøkende, inklusiv dyr.

- Vann må medbringes (kan eventuelt hentes i hyttefelt ved Hammarseterhøgda eller Grunnåsen).
- Utedo i uthus. Det er ikke tillatt å bruke uteområdet rundt hytta som toalett.
- Ved i uthus.
- Vær ekstra nøye med renhold hvis du har med kjæledyr. Vi ønsker ikke at kjæledyr ligger i senger eller møbler. 

Før du reiser er det viktig at du husker:  
- Vask hytta og forlat den slik du fant den.
- Plasser bålpanne mellom hytte og hundegård, slik at den ikke synes fra veien.
- Søppel tas med til nærmeste container.
- Lås døra og legg nøkkelen i nøkkelboksen.  

Nøkkelhenting

Nøkkelboks finnes på vegg.

Veibeskrivelse

Veibeskrivelse i Google maps: https://maps.app.goo.gl/VpM3ioPyBF8oTrsM8

Fra Brumund sag: Følg vegen gjennom bomstasjon (skiltgjennkjenning) mot Bergsbuvannet, og ta til høyre i kryss ved Øvre Ljøsåbru. Følg vegen i 16 km, forbi Hamamrseterhøgda og Åkersætra, til du får Kvarstadsetertjernet på høyre side. Sving av på parkering ved hytta i enden av tjernet. 

Fra Mesnali: Følg Sørmessenvegen/FV7 til Bergundhaugen. Ta til venstre og kjør gjennom bomstasjon (skiltgjennkjenning), og ta deretter første til venstre. 
Følg vegen forbi Ljøsheim og Grunnåsen, og ta til høyre i Kvarstadseterlikrysset. Ta til høyre ved Kvarstadsaga. Følg vegen i 200 meter og sving av ved parkering på starten av Kvarstadsetertjernet.

Turtips

Øyungen: Etter en biltur på 5 minutter kommer du til hyttefeltet på Øyungen, som er et godt utgangspunkt for turer over tregrensa. Her kan du gå inn til innsjøen Øyungen eller opp på Øyungsfjellene med fantastisk utsikt over Åstdalen.

Rauskjørkoia: Ny koie og gapahuk som er satt opp på samme sted som Rauskjørbua sto. Ble brukt når tyskerne ble for nærgående. Tidligere angitt på gamle kart som Glebekk-koiene. Turbeskrivelse fra Hammarseterhøgda: https://ut.no/turforslag/117264736/rauskjrkoia-hamarsterhgda

I sommerhalvåret kan det være åpen seterkafe på Kvarstad seter.


Andre aktuelle tilbud