Fiskebu på Venabygdsfjellet.Flott beliggenhet på Flaksjøen med storslagen utsikt over Rondane.

Herlig hytte inne i hjerte av Venabygdsfjellet. Utsikt mot Rondane. I Flaksjøen, rett ved hytta, kan du prøve fiskelykken eller badevannet. Flotte langrennsløyper. Kjørevei helt frem om sommeren.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
2
Areal
35 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
1,5 km (vinter)

Adresse

Adresse
Flaksjølivegen 351
Poststed
2632 Venabygd

Beliggenhet

Kontakt utleier

Haugstad hytter

Hogne Tandberg

+47 958 88 460

Haugstadhytter@gmail.com

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vi, Hogne og Kari Marte Haugtstad bor i Venabygd på Øvre Haugstad. Vi driver også Haugstad hytter og leier ut både eldre fiskubuer/seter og nyere hytter med vann og strøm. Ta kontakt på haugstadhytter@gmail.com for ytterligere informasjon.

Om hytta

Hytta er opprinnelig en gammel fiskebu med mye sjel og sjarm.Den har ett oppholdsrom med kjøkkenkrok med kokemuligheter, spisebord, ovn og gyngestol. Her kan du slappe av forann varmen. Bua har også et rom der båten tidligere var plassert. Dette rommet er pusset opp og framstår moderne med to sengplasser som benyttes som sofa på dagtid. Taket er lavt, men utsikten fin. Her kan du virkelig nyte utsikt og stillhet. Det finnes også en gassovn som varmer opp hytta på null komma svich. Dette er fordelen med en liten hytte, den blir form varm. Det finnes i tillegg et soverom/alkove med en 120 seng.

 

Hytta passer perfekt for et par eller to voksne med ett eller to små barn. 

Dersom dere er flere reisende kan dere også leie nabohytta som ligger på samme tun. Denne er noe større og nyere med plass til 6 personer. 

Begge hyttene ligger rett i vannnkanten til Flaksjøen uten naboer tett på. Her har du utsikt til både Rondane og fjellene rundt Flaksjøen. Et idyllisk sted både sommer og vinter. Her kan du ta en dukkert i Flaksjøen, ligge i gresset og høre humla suse, eller kaste fiskesnøre utti og teste fiskelykken.

Hytte-/Avbestillingsregler

Utleieperiode:

Det er det minimum 3 døgn leie. Dagene er ikke låst, men det skal ikke de leies for mindre en 3 netter.

 

Hytteregler

 • Røyking i hytta er ikke tillatt
 • Ta med forbruksartikler som toalettpapir, tørkerull, stearinlys og fyrstikker.
 • Ta med eget sengetøy ( 2 x90 cm og 1 x120)  også håndklær.
 • Ved er inkludert. Utleier sørger for at det er tilstrekkelig.

 

Hytteregler når du forlater hytte

 • Hytta skal ryddes og rengjøres etter bruk. Dette vil si vask av alle gulv og tørk av alle overflater/bord. 
 • All oppvask skal settes på plass. 
 • Alle gulvtepper skal ristes.
 • Aske skal tas ut av ovnen/peisen og has i angitt askebøtte. Askebøtta settes ute.
 • Senger skal res opp. Alle dyner og puter skal puttes inn i dyneposene.
 • Søppel skal kastes i container på miljøstasjonene på fjellet. Det ligger 2 stk langs hovedvegen ( fv27) på veg ned mot Ringebu.
 • All medbrakt proviant skal tas i retur
 • Lukk alle vinduer og lås døra.
 • Hunder skal ikke ligge i møbler og senger. Vær ekstra grundig med rengjøring hvis du har hund med.
 • Fjern ekskrementer rundt hytta.
 • Ved manglende rydding og rengjøring kan det påløpe ekstra gebyr for leie av rengjøringshjelp.
 • Eventuelle ødeleggelser meldes til hytteeier. Blir noe ødelagt skal dette erstattes.

 

Avbestillingsregler

Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 85% av beløpet

Ved avbestilling 30 - 10 dager før oppholdet starter  50 % av beløpet

Ved avbestilling mindre enn10 dager før oppholdet starter gis ingen refusjon.

 

Oppholdet betales på inatur.no ved booking.

Avbestilling skjer direkte til hytteeier

Nøkkelhenting

Nøkkelhenting 

nøkkel ligger i nøkkelboks. Kontakt utleier før ankomst for å få kode.

 

 

 

Turtips

Venabygdsfjellet ligger mellom Ringebu sentrum og Foldal i Østerdalen, ca 3 timers kjøretur fra Oslo.

Fjellet kan by på skiløyper i toppklasse. Hytta ligger rett ved skiløypenettet på Venabygdsfjellet som strekker seg ut over hele fjellet. Her har du virkelig ski in/ski out. Venabygdsfjellet har ca 150 km preparerte langrennsløyper i både skjerma, lune skogsløyper og løyper innover snaufjellet med fantastisk utsikt mot Rondane. En mindre kjent langrennsperle med det fineste vinteren har å by på av langrennsløyper uten at du går i kø. På loyper.net (søk opp Venabygdsfjellet) kan du holde deg oppdatert på når de ulike løypene preppes. De preppes mange ganger i uka hele vinteren. Fjellet er langstrakt og relativt flatt, og av den grunn også barnevennlig for de som er litt mer ustø på ski.

Venabygdsfjellet kan også by på flott turterreng på sommeren, enten du er interessert i fjellturer, jakt, fiske eller sykling. Det finnes fine sykkelmuligheter på sommeren, både på grusveg og sti og mange fine dagsturer i et barnevennlig terreng.

Er du interessert i jakt og fiske, er det mange muligheter også for dette. Du kan kjøpe fiskekort eller jaktkort dersom dette skulle være av interesse.
Kvitfjell eller Hafjell er kun en kort kjøretur unna.

Det er heller ikke lang veg til Jotunheimen, Rondane eller Dovrefjell, for den som ønsker dagsturer hit. I Rondane kan du ta flotte turer på sykkel til Grimsdalshytta for en bedre lunsj, barnevennlige turer til Bjørshollia eller spektakulære toppturer på Sognefjellet eller Valdresflye i Jotunheimen.

Ringebu sentrum kan by på eget slakteri, bakeri og alt annet du skulle trenge for en ferie på hytta.enabygdsfjellet ligger mellom Ringebu sentrum og Foldal i Østerdalen, ca 3 timers kjøretur fra Oslo.

Fjellet kan by på skiløyper i toppklasse. Hytta ligger rett ved skiløypenettet på Venabygdsfjellet som strekker seg ut over hele fjellet. Her har du virkelig ski in/ski out. Venabygdsfjellet har ca 150 km preparerte langrennsløyper i både skjerma, lune skogsløyper og løyper innover snaufjellet med fantastisk utsikt mot Rondane. En mindre kjent langrennsperle med det fineste vinteren har å by på av langrennsløyper uten at du går i kø. På skisporet.no (søk opp Venabygdsfjellet) kan du holde deg oppdatert på når de ulike løypene preppes. De preppes mange ganger i uka hele vinteren. Fjellet er langstrakt og relativt flatt, og av den grunn også barnevennlig for de som er litt mer ustø på ski.

Venabygdsfjellet kan også by på flott turterreng på sommeren, enten du er interessert i fjellturer, jakt, fiske eller sykling. Det finnes fine sykkelmuligheter på sommeren, både på grusveg og sti og mange fine dagsturer i et barnevennlig terreng.

Er du interessert i jakt og fiske, er det mange muligheter også for dette. Du kan kjøpe fiskekort eller jaktkort dersom dette skulle være av interesse, se Venabygd grunneierlag og linker nederst i siden.
Kvitfjell eller Hafjell er kun en kort kjøretur unna.

Det er heller ikke lang veg til Jotunheimen, Rondane eller Dovrefjell, for den som ønsker dagsturer hit. I Rondane kan du ta flotte turer på sykkel til Grimsdalshytta for en bedre lunsj, barnevennlige turer til Bjørshollia eller spektakulære toppturer på Sognefjellet eller Valdresflye i Jotunheimen.

Ringebu sentrum kan by på eget slakteri, bakeri og alt annet du skulle trenge for en ferie på hytta.

TIps til 10 turer på Venabygdsfjellet finner du for eksempel her;

https://rondanevegen.no/turforslag-venabygdsfjellet/

 

Andre aktuelle tilbud