Seterbu på Blefjell. For deg som liker fiske, fjellturer, ro og rekreasjon.

Seterbu på Blefjell med unik beliggenhet om du er glad i fjell og fiske. Flere fiskevann i nærheten med fin ørret. Utgangspunkt for tur til Bletoppen, Hellebergstolen og andre kjente turmål.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 10:00
Avstand fra vei
1,5 km (sommer)
1,5 km (vinter)

Adresse

Adresse
Nordstul
Poststed
3680 Notodden

Beliggenhet

Kontakt utleier

Nordstul

Veronica

+4797068677

vurdalen@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vi er et par i 40 årene som kjøpte oss et småbruk i Helleberg for et par år siden. Dette har vært i familien, men ligget brakk noen år så her var det mye å ta tak i. 

Vi har noen dyr på gården, 2 Alpakka, 8 geiter, 10 høner, 2 hunder og 2 katter.

Med gården fulgte det en seter, en helt herlig plass vi stortrives på. Men ikke har tid til å bruke så mye vi har lyst til. Så derfor ønsker vi å leie den ut. 

Vi brenner for dette stedet og ønsker andre også andre skal få muligheten til å oppleve dette fine området.

Om hytta

Setra har en unik beliggenhet for deg som er glad i fjell og fiske. Flere fiskevann i nærheten der du kan dra opp stor ørreten. Turistløypen som går forbi setervollen tar deg til mange fine tur mål på Blefjell, Bletoppen, Sigridsbu, Brørsteinane og Hellebergstolen foe å nevne noen.  Setra har enkel standard, ingen strøm eller innlagt vann. Så her kan du lade batteriene i rolige omgivelser. Det renner en bekk rett vedsiden av setra der en kan hente friskt fjellvann. Kanskje det frister med en morgendukkert også. Nordstulvannet ligger ca.100 m. fra setra, her kan du fiske bade eller bare nyte den fine naturen. Det finnes mange fiskevann i nærheten: Nørstevann, Sønstevann, Harvedalsvannet, Breivann og Storevann for å nevne noen. 

På vinterstid går du fra parkeringen på ski eller truger 1,5 km. Frem til setra. Herfra er det også kilometervis med oppkjørte skiløyper som tar deg med rundt på Blefjell. Lange eller korte turer, løyper som passer for alle. Eller om du vil gå fra setra og tråkke dine egne løyper i uberørt snø. Pakke med deg litt niste ta deg til en topp og nyte utsikten. Er du interesert i isfiske er det mange muligheter på fjell vannene i nærheten. 

Setra består av oppholdsrom med kjøkkenkrok og gasskomfyr med alt kjøkkenutstyr du trenger.  Om kvelden kan du slappe av i sofaen etter en dag i fjellet, lage deg ett godt måltid og nyte kvelden omkranset av lune tømmervegger og fyr i ovnen. Setra har tre soverom der dere kan disponere 2 av de. Soverom nr.1 har liten dobbeltseng, soverom nr.2 har dobbel køyeseng. Noe trangt i øvrekøyen  Maks 4 pers. på setra samtidig.Sengetøy trenger du ikke tenke på, det ligger rent og klart ved ankomst sammen med håndkler. Ute er det sitteplasser for lange sommer kvelder.

Utedoen ligger ca.40 m. fra setra.

Hytte-/Avbestillingsregler

Alle bestillinger av denne hytta belastes på bestillingsdato. Booking er endelig bekreftet når gjestene mottar mail fra hytteeier med bekreftelse. 

Avbestilingsregler

  • Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 14 dager før leieforholdet starter, og får da 80 % av beløpet refundert.
  • Ved avbestilling mellom 14 - 7 dager før leieforholdet starter refunderes 50% av leiesummen.
  • Ved bestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.
  • Minimumsleie: 1 natt, maks. 1 uke
  • Hund er tilatt, men skal ikke opp i møbler og senger. Hundeeier tar ansvar for opprydding etter hunden ute og inne. 

 

Utleier står for sluttvask, inkludert i leien.

Men ved utsjekk skal følgende være gjort;

  • All oppvask tatt og plassert tilbake i skap
  • Søppel skal fjernes og taes med til kontainer ved parkeringsplass.
  • Sengetøy skal taes av og samles på en plass.
  • Gulv sopes
  • Skader på inventar eller hytte må meldes hytteeier snarest. Leietaker kan bli erstatningspliktig, eventuelt måtte betale for kostnader til reparasjon.

 

Nøkkelhenting

Nøkkelhenting vil bli avtalt med leietaker ved bestilling.

Veibeskrivelse

1,5 t. fra Oslo

Når du kommer fra Kongsberg tar du av på FV 37 mot Bolkesjø.Etter ca.25 km tar du avkjøring til høyre mot Store Ble. Etter ca 5 km kommer du til parkeringen. Du må gjennom en bom, den tar bilde av Bil skiltet og koster 100 kr. Derfra er det 1,5 km å gå til setra. Du følger turistløypen opp til venstre ved parkeringen mot Sigridsbu. Etter ca 1,5 km. kommer du til en setervoll. Da ligger setra nærmest turist løypen og bekken som renner forbi.

Turtips

Turistløype går rett forbi setervollen og tar deg til kjente turmål på Blefjell. Eks: Bletoppen, Hellebergstolen, Sigridsbu, Brørsteinane og den hvite hesten foe å nevne noen. 

Andre aktuelle tilbud