Nyrestaurert, herlig liten markahytte, høyt beliggende i Bærumsmarka

Nær Oslo, på grensen til Nordmarka og midt i smørøyet for markatravere, ligger dette fine, lille pustehullet av en markahytte. Her får du dyrelivet tett på. Orren spiller på myra 100 m fra hytta.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
1
Areal
35 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
1 km (sommer)
1 km (vinter)

Adresse

Adresse
Kampeveien 113
Poststed
1350 Lommedalen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Einar Tyssen

91915135

einartyssen@yahoo.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Utleier er en markaentusiast som ønsker at flere skal få mulighet til å bli kjent med dette spennede området som er et eldorado for bær og soppelskere. Området byr på en kombinasjon av dyreliv (elg, tiur- og orreleik++) turmuligheter og lokalhistorie (det var her Max Manus lå i dekning under krigen)

Om hytta

Koia som heter Sørstua ble fullrestaurert i 2022 og er for alle praktiske formål som ny. Den har innlagt strøm og har en hyggelig sovealkove med en dobbelseng + to sengeplasser på hemsen. Den er utstyret med et enkelt, moderne kjøkken, men har ikke innlagt vann. Hytta ligger på en av Bærums høyeste fjellåser, 450 meter over havet og har en terrasse der du kan nyte utsikten fra sola står opp til langt utpå ettermiddagen. Hytta har ingen gjenboere og orren spiller på myra 100 meter fra terrassen. Vaskevann finner du i den enkle brønnen 40 meter fra hytta (se kart). Kildevann finner du i Kampeveien 103 (henting av vann her gjøres mellom kl. 17 og 18). 

Tips; når dere fyrer i ovnen er det lurt å ha litt gløtt på ovnsdøra de første 10 minuttene. Fyr deretter med god trekk hele tiden (spaken under døra skal være trukket helt ut). Tørr ved finner dere bak uthuset.

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytta leies ut til voksne, ansvarsbevisste ordensmennesker. Minimum leieperiode er 2 døgn. 

  • Hytta skal forlates ryddig og rengjort og alt av søppel, tomflasker og aviser må tas med.
  • Vær vennlig å ikke sett igjen noe som helst av medbrakt mat.
  • Røyking i hytta er ikke tillatt.
  • Hunder skal ikke ligge i møbler eller senger. Plukk opp etterlatenskaper på tunet:)
  • Dersom det er åpenbare mangler ved rydding og rengjøring,  vil leietaker bli belastet gebyr for leie av rengjøringshjelp.
  • Skader på inventar eller hytte må meldes hytteeier snarest. Leietaker kan bli erstatningspliktig, eventuelt måtte betale for kostnader til reparasjon.

 

Forbruksartikler som alltid må medbringes: Leietaker må selv ta med toalettpapir og tørkeruller. I tillegg må du ta med komplett sengetøysett til alle, samt håndklær, også oppvaskhåndklær. 

Ved, som kun skal brukes i ovnen er inkludert i leien. 

 

Vi vil gjerne at du sender en SMS til hytteeier på 91915135 når du ankommer hytta. Da vi ikke har anledning til å sjekke mellom hver gjest, er det viktig for oss å vite at alt er på stell når det er din tur til å være der.

 

Avbestillingsregler

  • Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.
  • Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 85 % av beløpet.
  • Ved avbestilling mellom 30-10 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet
  • Ved avbestilling 10 dager eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon

Vi anbefaler alle leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

Avbestilling/endring i leieforholdet rettes til hytteeier.

Nøkkelhenting

Hytteeier tar kontakt på telefon før oppholdet tar til for info om nøkkelboks og annet praktisk som er verdt å vite. Dersom du ikke har hørt fra oss, ta kontakt på telefon 91915135 senest før du reiser hjemmefra. 

Veibeskrivelse

Med buss 210A til Bykrysset; Gå langs Kampeveien til starten av parkeringsplassen på toppen av veien, følg deretter stien (tar krapt av til høyre når dere kommer til parkeringplassen det står "Sørstua" på.

 

Med bil; kjør opp Kampeveien til toppen, det er en bom ved Tobonn parkeringsplass. Ring hytteeier på 91915135 når du kommer til den, så åpner han bommen med telefon. I hytta ligger det en bomnøkkel som kan brukes mens du er på er på hytta.

Fra egen parkeringsplass merket "Sørstua" ved Kampeveien er det 15-20 min gange opp til hytta (800 meter på sti). 

Turtips

Det er flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er ca 1 km å gå til Vensåsseter som er åpen i helgene om vinteren. Ellers er det flotte turer å gå til Tjæregrashøgda eller Vidvangen. Mange av Bærums høyeste topper ligger i dette området og det er mye interessant historie fra krigen. Det er gode fiskemuligheter i Rognlivann og Setervann (for å nevne noen).

Vensåsseter er vanligvis åpen lørdag og søndag i skisesongen fra 11-15.