Enestående beliggenhet i Eggedalsfjella. Fiskevann og skiløyper.

Holmevatn i Eggedal er stedet for rikt dyreliv og flotte naturopplevelser. Hytta passer for fjellvante, selvhjulpne folk som liker toppturer (med og uten ski), langrenn, jakt og fiske. Velkommen!

Størrelse og ankomst

Senger til
9 personer
Antall soverom
3
Areal
70 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
3 km (sommer)
3 km (vinter)

Adresse

Adresse
Holmevann
Poststed
3359 Eggedal

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Carl-Erik Kopseng

40065078

carlerik@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Oslogutt med slekt fra Sigdal og Eggedal. Vi har hatt hytte ved Holmevann siden 30-tallet og hadde en stund pendler tilværelse i Sigdal før småbarnslivet tok oss. Nå om dagen får vi ikke brukt hytta mer enn et par uker i året, så vi håper den kommer flere til gode 🙂

Om hytta

Velkommen til Holmevann - en unik og komfortabel off-grid hytte langt inne på fjellet! Her får man naturopplevelser i fleng og ørret, fjellvåk, rein og rype er gjengangere. Lignende hytte som ligger usjenert til på snaufjellet finnes ikke å leie på Østlandet.

Hytta passer for praktiske/selvhjulpne, fjellvante folk som liker å gå i terreng uten masse folk rundt seg. Typisk går dagene i lang-, kort- og toppturer i nærmiljøet, fiske på sommerstid og langrenn på det flotte løypenettet eller randonne vinterstid. Vi har utstyr for bleiebarn og grind til å ha rundt ovner. Ved, gass, strøm og parafin er inkludert. Du trenger kun ta med med sengetøy, håndklær o.l.

Hytta har 2 soverom, ett med dobbeltseng (2), ett gjesterom med køyeseng (2) og sovesofa (1) + todelt hems med 2+2 madrasser. Plass til flere barn.

Det finnes ingen lignende steder for utleie i kjøreavstand fra Oslo; der andre sitter i hyttefelt har vi bare 4 naboer på 2 kilometers radius, men vi har likevel strøm (solcellepanel), satelittv og vann i springen. En halv kilometer fra hytta finner du fantastiske løyper preparert av Eggedal Turlag. Liker du toppturer (med og uten ski) kan du se opp på den alpine toppen Ranten fra soveromsvinduet. Det er mange muligher både sommer og vinter. Vi har også en båt du kan bruke for å spare tid på turer eller når du skal fiske.  

Alt i matskapene kan brukes av gjestene. Antagelig trenger du ikke å ta med mel, sukker og  krydder (spør gjerne). Vi har nesten alt og for mye av en del (sååå mye ris, kanel og spisskummen!). Bare hold deg unna ølen vi har transportert inn 😉  

Alle praktiske hensyn man måtte lure på kan man få svar på i instruksjonsheftet eller på hyttas eget nettsted holmevann.no, for vi dokumenterer meget utførlig. Jeg har til og med en søkbar FAQ 🤓 Jeg svarer også over telefon eller epost og er som regel tilgjengelig på telefon - spesielt når dere skal gå over fjellet.

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytteregler

Hytta egner seg for fjellvante friluftsfolk som er selvhjulpne og praktisk anlagt.  

Du må klikke på linkene under og lese informasjonen nøye før du bestemmer deg for å booke og før du skal reise, slik at det ikke blir noen overraskelser! Mange spørsmål du måtte ha før du ankommer kan du også finne svar på i Spørsmål og Svar-seksjonen eller under Viktig

 • Hytten er verdifull for oss - ta vare på den som om det var din egen.
 • Har du med hund er det spesielt viktig at støvsuger benyttes.
 • Røyking skal foregå ute.
 • Skader på inventar eller hytte må meldes hytteeier snarest. Leietaker kan bli erstatningspliktig, eventuelt måtte betale for kostnader til reparasjon.

 

 1. Ankomst / hvordan kommer man til hytta
 2. Kort om bruken av hytta
 3. Senger og sengetøy

 

 

Avbestillingsregler

 • Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.
 • Ved avbestilling inntil 14 dager før oppholdet starter refunderes 85 % av beløpet.
 • Ved avbestilling mellom 14-7 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet
 • Ved avbestilling 7 dager eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon

Vi anbefaler alle leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

Avbestilling/endring i leieforholdet rettes til hytteeier.

Nøkkelhenting

Vi har en nøkkelboks på hytteveggen. Du får pinkode på sms av meg et døgn før ankomst.

Veibeskrivelse

Det tar ca 45 min på ski eller til fots fra parkering til hytta. Om vinteren er det muligheter for snøskutertransport.

Se Holmevann.no for detaljert veibeskrivelse og info om parkering. Høsten 2023 har det kommet en ny bom som manuelt må åpnes - les mer om bom og bompenger det på hjemmesiden.

Turtips

Vi har samlet turer som går fra barnevennlige kortturer til seige heldagsturer i et eget turdokument. Et eksemplar skal ligge på hytta.

Du finner flere andre kilder til inspirasjon på nett, f.eks. denne turen på PeakBook som går innom Gråfjell, Ranten og Høgevarde.