Praktfullt beliggende hytte ved Jotunheimen og Breheimen.

Tradisjonsrik tømmerhytte med enkel standard beliggende i Høydalen ved foten av Sognefjellet. Hytta egner seg perfekt for rolige dager, fiske, topp- og breturer, kano og kajakk.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
1
Areal
40 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0,6 km

Adresse

Adresse
Burmavegen 100
Poststed
2687 Bøverdalen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Ola Sundli

90596328

ola.sundli@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Hytteeieren er glad i fjell, skog og fiske, og har tilbragt samtlige somre siden 1985 i Lom. Hytta ble bygget av min oldefar.

Om hytta

Enkel, selvbetjent hytte uten innlagt vann med sengeplass til fire personer beliggende i vakre Høydalen med Jotunheimen nasjonalpark på den ene siden og Breheimen nasjonalpark på den andre. Perfekt utgangspunkt for en aktiv ferie i fjellheimen, ørretfiske, jakt, kano og kajakkpadling, eller et sted å slappe av og nyte stillheten og naturen. Hytta ligger for seg selv uten vei, men er lett tilgjengelig via sti. Hytta leies ut i sommersesongen fra juni til oktober.

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytteregler

  • Hytta er fullstendig selvbetjent. Alt som tas med til hytta skal tas med ut igjen, uten unntak. Leietager er ansvarlig for å vaske hytta og følge rutiner for innsjekk og utsjekk. Disse er beskrevet utførlig i hyttemanualen.
  • Hytta ligger i et naturreservat med regler for støy og ferdsel.

 

Avbestillingsregler

  • Avbestilling er mulig inntil 7 dager før avtalt utleietidspunkt og vil bli refundert med 85% av leiebeløpet.
  • Avbestilling mindre enn 7 dager før ankomst refunderes ikke.
  • Refusjon gis tidligst den 6. påfølgende måned etter bestilling.

Vi anbefaler leietaker å sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

Endringer/kansellering av leieforholdet rettes til hytteeier.

Nøkkelhenting

Nøkkel finnes i kodeboks på hytta. Kode fås per SMS eller e-post. 

Veibeskrivelse

Sving av fra Sognefjellsvegen (Fv 55) mot "Høydalsseter". Dette er en bomveg (50 kr). Følg veien rundt fjellryggen til du kommer til fossen. Parkering på venstre side før brua. Sti til hytta.

Turtips

Høydalen byr på Blåhø med fantastisk utsikt mot Galdemassivet, Loftet, Smørstabbtindane, Hurrungane og Hestbrepiggane. Lillebror Høyryggen er lettgått og fin, og byr også på fin utsikt. Innerst i Høydalen går det en gammel anleggsvei i fantastisk natur, og her ligger det også fiskevann som kan være verdt et besøk. Dumdalsgrottene, beliggende i nærheten av Bøvertun på andre siden av Høyryggen er verdt en visitt. Det er fullt mulig å gå fra hytta til toppen av Loftet på 2170 moh, men det er greit å gjøre unna de første 3 kilometerne i bil. En relativt kort biltur tar deg også til de aller fleste av Norges høyeste fjell, herunder Galdhøpiggen, Glittertid og Store Skagastølstind. Vil du på bre er Smørstabb-breen ca. en halvtime unna i bil, og medl itt flere minutter i bilen er det masse muligheter fra Juvasshytta, Leirvassbu og Turtagrø.

 

Fisket i Høydalsvatnet er til tider godt, og du kan forvente sprek fisk. Vekt på 250 - 500 gram er vanlig, men det er tatt både større og mindre fisk. Garn er lov, og det samme gjelder oter fra land. Fiskekort kjøpes på inatur.no

 

Muligheter for rype- og småviltjakt for utenbygdsfolk. Les mer hos Lom Fjellstyre

Andre aktuelle tilbud