Hyttetur med hundespann til og fra! Unikt og populært tilbud på Hedmarksvidda.

Kjør med eget hundespann til Yksnsjøen og sov i fine Sjøkoia! Det er en erfaren guide som loser dere frem, tar bikkjene tilbake og henter dere igjen.Gjelder 2 pers.

Størrelse og ankomst

Senger til
2 personer
Antall soverom
0
Areal
14 m2
Ankomst
tidligst kl 11:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
4,5 km (vinter)

Beliggenhet

Kontakt utleier

Hedmarksvidda Husky

Asbjørn Hundere

47828259

kjersti.vogt@hedmarksviddahusky.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Hedmarksvidda Husky a/s har 30 stk Siberian Huskies på kennelen. Vi tilbyr opplevelser med hundekjøring med og uten overnatting. Vår base er på Budor og på Korperud ved Korpereiret. Våre hundere er godlynte og elsker å være på tur. Turene har varierende lengde litt ettersom hva våre gjester ønsker. Alle tilbudene finner du på vår hjemmeside hedmarksviddahusky.no

Vi tilbyr "Off the grid" opplevelser i nært samarbeid med grunneier Løiten Almenning. Dette er i norsk sammenheng et nytt og unikt tibud til friluftsfolk og andre som ønsker seg ut i villmarka for å oppleve stillheten og den vakre naturen. Inntrykkene og opplevelsene forsterkes av å bruke hundespann for å komme seg ut på tur. 

Våre gjester fører eget hundespann fra 6-8 hunder. En guide er med å bringer hunder tilbake. Vi kommer tilbake med hunder for returen. Øskes ekstra overnatting ta kontakt med oss. Ekstra døgn koster 1599 kr.

 

Følg oss på Facebook

Om hytta

Frem til Sjøkoia, som er stedet dere skal overnatte i, fører dere eget hundespann med 6-8 hunder. To personer deler på ett spann og slede. En sitter oppi, den andre fører. Omtrent halvveis kan dere bytte roller.  Turen er ca 12 km lang og tar rundt 1 time avhengig av vær- og føreforhold. En erfaren guide er med, sammen med eget hundespann. Vel fremme ved Sjøkoia tar guiden med alle hundene hjem igjen. Dagen etter kommer guiden og  hundene tilbake og følger dere og hundespannet hjem igjen.

 

Tilbudet gjelder overnatting i ett døgn for 2 personer. Overnatting, ved, vann, hundespann og guide er inkludert i prisen. Ønsker dere å tilbringe flere netter i koia, bookes det separat. Pris kr 1599 pr døgn. Ta kontakt med Hedmarksvidda Husky for bestilling og betaling av ekstra døgn.

 

Sjøkoia ligger idyllisk til på Hedmarksvidda, kun 80 m fra Yksensjøen. Koia er enkelt innredet med to senger med madrasser, puter og laken. En liten kjøkkenbenk med skap, hyller, enkelt bord, to sittebenker og masse levende lys. Koia inneholder det du trenger for en natt eller flere. Vedovnen er, som i tømmerhoggerkoier flest, plassert midt i rommet for rask og enkel oppvarming. I koia finner du også kart over området, kompass, truger for to personer, førstehjelpsutstyr, øks, pilkeutsyr med isbor, spill og kortstokk. Koia har utedo. Uteplass med bålpanne. Fiske/pilkemuligheter etter abbor i Yksensjøen.

 

På denne turen er ved, drikkevann m.m inkludert i prisen. Det er begrenset plass til bagasje i sleden så det eneste som må medbringes av gjestene er sovepose, mat for oppholdet, klær og tannbørste (+ annet for personlig hygiene ). Pakkeliste sendes etter bestilling. Er det nødvendig med mye bagasje tilbyr vi scootertransport. Dette må avtales med oss på forhånd og medfører et tillegg i prisen..

 

Historiske Sjøkoia er en av mange koier i Løiten Almenning som i tidligere tider ble flyttet rundt på tømmerhogst. De ble tatt ned og satt opp igjen på neste teig. Dette var hoggerne sitt bosted seks dager i uka. Søndag den sjuende dagen, gikk de hjem på ski til familien og søndagsmesse. Selv om den tiden er over, så lever historien og plassene videre ved bruk.

 

Hundekjøring er historisk sett ikke norsk, men på slutten av 1800-tallet var det mange skandinavere som drev med fangst, postkjøring, gruvevirksomhet og konkurranse, for å nevne noe, i Alaskas og Kannadas villmark. Leonard Seppala fra Troms var en av dem. Han er fortsatt regnet som eneren innen sporten med flest vunnet løp gjennom tidene med sine sibirske hunder som ble godkjent som egen rase i Norsk Kenneklubb på sekstitallet. Helge Ingstad sin bok Pelsjeger er også en viktig bidragsyter ved å vise den opprinnelige hundekjøringen. Hans opphold og opplevelser med de innfødte i den Canadiske villmarka har trigget mang en norsk villmarking til å skaffe seg et seksspann med huskyer.       

Velkommen! En bit av historien kan du også kan oppleve sammen med oss og hundene. Bli med på et vintereventyr. Du trenger å ta med klær, mat, sovepose og tannbørste. Ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe du lurer på.

Kjersti & Asbjørn

Hytte-/Avbestillingsregler

Tilbudet gjelder overnatting i ett døgn for 2 personer, ved, vann, guide og hundespann. Ønsker dere å tilbringe flere netter i koia, bookes det separat. Pris kr 1599 pr døgn. Kontakt Hedmarksvidda Husky.

NB Bookingen er endelig bekreftet når du har mottatt mail fra Hedmarksvidda Husky AS

Avbestillingsregler

Hundekjøring og overnatting betales på inatur.no ved bestilling. Beløpet blir ikke refundert ved avbestilling. Aktiviteten kan utsettes til en annen ledig anledning, eller flyttes til neste sesong, en gang. Vi tar ikke ansvar for vær- og føreforhold. Det er sjeldent at hundekjøring avlyses. Skulle det av ulike årsaker være vi som må avlyse aktiviteten vil kjøp bli refundert 100%.

Vi anbefaler våre kunder å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

Hytteregler

  • Røyking i koia er ikke tillatt
  • Koia skal forlates ryddig og rengjort, golv skal feies og evnt oppvask skal tas.
  • Ta med søppel og tomflasker, samt eventuell mat og drikke du brakte med deg.
  • Utstyr som er lånt/brukt skal være satt på plass og være i orden. Tap eller skade skal rapporteres og kan eventuelt kreves erstattet.

Nøkkelhenting

Nøkkelen er låst inn i nøkkelboks ved koia. Stedsbeskrivelse og kode vil bli gitt etter booking.

Turtips

Ta en tur bort på Yksensjøen for å prøve lykken med pilkestikka.

Hundeløypa går forbi hytta og er et fint ugangspunkt for turer på truger eller ski.

Andre aktuelle tilbud