En perle av en markahytte i Lommedalen med panoramautsikt til Oslofjorden! Anneks kan også leies.

Ekte markahytte på Trulsrudkollen i Bærum, med fineste utsikt til Oslofjorden! Supert turmål for aktive friluftsfolk. Til fots, på sykkel eller med ski/truger. Flere enn 4? Lei annekset i tillegg.

Størrelse og ankomst

Senger til
8 personer
Antall soverom
2
Areal
34 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
1 km (sommer)
1 km (vinter)

Adresse

Adresse
Trulsrudkollen
2
Poststed
1350 Lommedalen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Ludvig Os

90150051

ludde1910@hotmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Hvis det er spesielle ønsker eller behov, er det bare å ta kontakt. Jeg bor i Oslo, er 25 år og nyutdannet bygningsingeniør. Har fast jobb, så det vil kunne ta litt tid før henvendelser blir behandlet, men svarer normalt i løpet av dagen. 

Om hytta

Dette er marka-hytta med Oslofjordens fineste utsikt!

På Bærums 7. høyeste topp ligger en sportshytte med fantastisk utsikt over Oslofjorden fra Tryvann til Drøbaksundet. Hytta ligger som den sydligste hytta på åskammen ovenfor Krydsbyløypa, med fri utsikt utover Bærumsmarka, Nordmarka, Holmenkollen, Oslo by og fjorden. Trulsrudkollen er en skjult utsiktsperle, høyere enn Kolsåstoppene, noe tilbaketrukket i forhold til Haugskollen, men med desto bedre utsikt. Spektakulær er utsikten også om kvelden., Når en er omgitt av skogens ro kan man nyte stjernehimmelen og samtidig skimte byens lys i det fjerne. Stor, usjenert tomt på 6,5 mål uten gjenboere eller innsyn. Av andre utsiktshytter for utleie i Marka er det vel bare Fuglemyrhytta på Vettakollen, som leies ut av DNT, som har noe av det samme, selv om utsikten derfra ikke på noen måte kan måle seg med Trulsrudkollen!

Hytta egner seg utmerket for et til to par, en vennegjeng, eller om man søker nærhet til naturen helt alene.  I hovedhytta er det 3-5 sengeplasser. 

Mulighet for å leie annekset med ekstra sengeplasser, se lenger ned i annonsen. 

Rett bak hytta er det uberørt skog som er et eldorado for barn ("eventyrskog"). Her er det et rikt fugle- og dyreliv, med gode muligheter for å finne sopp og bær for de som bruker øynene...

 

Fasiliteter

 • Lys fra solcellepanel
 • Mobildekning
 • Vedovn/komfyr, stor peis
 • Kjøkkenkrok med gassbluss og gasskjøleskap

 

Koselig tømmerhytte med 3-5 sengeplasser. Dersom man trenger 6-9 sengeplasser, leier man annekset i tillegg som har 3-4 sengeplasser. 

Stue med spiseplass.

Kjøkken med komfyrtopp (4 gassbluss), koieovn, lite gasskjøleskap og vaskekum.

Soverom med køyeseng, hvor underkøye (120X200) kan benyttes som dobbeltseng. Overkøya er 80 cm bred. I stuen kan en sove på en brisk (70X200) og i en koselig skuvseng (80X160) hvor barn lett faller til ro om kvelden.

Hytta har et stort 3-fags vindu med utsikt mot syd, 2- fags vindu mot utsikten i øst, 2-fags kjøkkenvindu mot vest og 2- fags soveromsvindu mot nord. Alle vinduer er doble og smårutete.  

Utstyr Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Vedsekker finner man under presenning på baksiden av hytta. Ikke strøm fra strømnettet, men lys fra solcellepanel/12V batteri. Ta med hodelykt ved ankomst og/eller avreise i mørke.  All mat må du ta med selv. Hytta er utstyrt med stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy (sovepose ikke tillatt). Utedo. Veden på hytta skal kun benyttes til vedfyring inne, ikke til bål ute.

 

Vann NB! Ta med eget drikkevann! Vaskevann finner du i brønnen 100 meter fra hytta. Om vinteren fryser brønnen og vann til oppvask mv må skaffes til veie ved smelting av snø. Vi tilstreber å ha fylte vanndunker stående på hytta, men det er ikke allitd vi har anledning til å fylle vann mellom hvert besøk. 

Solcellestrøm Strømmen til hytta kommer fra solcellepanelet som lader batterier. I perioder med lite sol kan anlegget gå tomt. Da er det bare å vente til det er nok sol til å holde batteriene ladet. Det kan ta noen uker.

 

Anneks  Annekset ligger rett bak hovedhuset og er nylig renovert og innredet (sommer og høst 2023) og det er mulig å leie annekset med inntil 4 ekstra sengeplasser, i tillegg til hovedhytta. Annekset leies og betales som tillegg i bestillingen, og dette heter "Leie inntil 4 pers ekstra pr dag". Annekset har en familiekøye, hvor underkøya er 120X200 og overkøya er 80X200. Sove-brisken er 70X230.Det er også en liten vedovn til oppvarming og koking av vann. Annekset er lite og lett å varme opp. Morgenkaffe kan gjerne nytes sammen med den formidable utsikten fra de to vinduene.

 

Historien Hytta i tømmer ble oppført av Thorvald og Anna Hagemann i 1954/55. På 1970-tallet ble eiendommen overtatt av Anna Hagemanns bror, Thomas Tennøe, som hadde hytta som sitt fristed og kjæreste eie. Han bodde i Skogveien på Jar og besøkte hytta flere ganger i uken i den bare årstid frem til han døde i 1998, 87 år gammel. Siden har hytta vært eiet av hans barn og barnebarn, med tidvis lite bruk. Hytta er nå tatt over av meg, Ludvig Os, som er 4. generasjons eier. Jeg ønsker å gjøre hytta, med dens enestående beliggenhet, tilgjengelig for friluftsinteresserte gjennom utleie. Hytta er nylig renovert,  kjøkkenet er fornyet og det er lagt inn solcellestrøm. I tillegg er det gjort en innsats for å sikre hytta mot mus. Helt musefritt kan vi imidlertid ikke love at det er. Dersom mus observeres, gi beskjed! Hytta fremstår for øvrig  i sin opprinnelige, sjarmerende stand, bygget som en "enkel sportshytte".  

Adkomst sommer

 • Både på sykkel og til fots. For de som liker oppoverbakker, er sykling supert. Til fots er særlig turen fra Gullhaug anbefalelsesverdig. Da passerer man en rekke fine utsiktspunkter (Eineåsen, Solfjellstua, Haugskollen) på veien. Det er bratt atkomst de siste 200 meterne til hytta langs stien fra man tar av fra skogsbilveien. Hytta egner seg derfor ikke dersom man er dårlig til bens, sliter med balansen eller lider av høydeskrekk! 
 • For kollektivreisende er næmeste buss-holdeplass Sentralen i Lommedalen (ta feks buss 150E fra Nationalteatret eller 210A fra Sandvika) ved Lommedalen skole. Herfra er det flere alternative veier, litt avhengig av hvor lang tur man ønsker. Raskeste veien er å følge Krydsbybakken til toppen, derfra til stien tar av fra toppen av skogsbilveien som heter Bjerkeveien, se kartvedlegget. Alternativt kan man fra parkeringsplassen ved Lommedalen skole krysse Elen Weaas vei til starten av Skolerunden (skiløype) (krysset Skolegata /Bjerkejordet). Følg den tidligere lysløypa en snau kilometer til løypekrysset Gaupebergveien/Bjerkeveien. Følg Bjerkeveien til venstre. På toppen av Bjerkeveien, ta av på merket sti til Trulsrudkollen hvor du finner Trulsrudkollen 2 (bruk gulesiders kart). 

 

Adkomst vinter

 • Det går fine skiløyper fra Lommedalen skole, fra toppen av Krydsbybakken og fra Eineåsen skianlegg. Sjekk med skiforeningens hjemmesider om løypene er oppkjørte. På de siste hundre meterne er det best med truger eller med ski (gjerne brede), støvler med gamasjer og staver med gode trinser gjennom skogen. Stedvis må man klyve. Ved lite snø kan en gå til fots med gode støvler.

 

Se forøvrig turtipsene nedenfor. 

Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom, se avsnittet Hytte-/Avbestillingsregler.

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytteregler

 • Hytta leies ut til voksne, ansvarsbevisste ordensmennesker over 25 år. 
 • Hytta kan kun brukes til friluftsliv. Det er ikke anledning til å ha fest på hytta.
 • Bestilleren er ansvarlig for at regler overholdes og at hytta og dens inventar behandles på beste måte.
 • Eventuelle skader meldes straks til hytteeier. Leietaker kan bli erstatningsansvarlig for skader som forårsakes av reisefølge/besøkende, inklusiv dyr.
 • Røyking i hytta er ikke tillatt.
 • Hytta skal forlates ryddig og rengjort og alt av søppel, tomflasker og aviser må tas med.
 • Vær vennlig å ikke sett igjen noe som helst av medbrakt mat, heller ikke tørrmat eller drikke.
 • Urinering kun på utedo eller ved siden av utedoen mot uthusets bakside. Dette av hensyn til trivsel og bruk av snø til smeltevann.

 

Avbestillingsregler

 • Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.
 • Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 85 % av beløpet.
 • Ved avbestilling mellom 30 - 7 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet
 • Ved avbestilling én uke eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon

 

Vi anbefaler alle leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

Avbestilling/endring i leieforholdet rettes til eier av hytta.

Nøkkelhenting

Hytta er låst, nøkkel i kodeboks. Koden får du oppgitt før ankomst. Dersom du ikke har hørt fra oss før leieforholdet tar til, ta kontakt på mobil senest før du reiser hjemmefra.

Turtips

Slik kommer du deg dit - turmulighetene

 • Korteste vei - Parker ved krysset Haugsåsen / Øvre Goslia

Parker godt inn i grøftekanten et stykke fra selve krysset! Google maps gir presis veibeskrivelse til parkering med bil ved søk på "Øvre Goslia". Passer bommen og følg Haugsåsen (bratt grusvei) opp til krysset «Haugsåsen». Ta av til høyre mot Lommedalen skole langs Bjerkeveien. Etter ca 300 meter (ved veiens høyeste punkt) tar du av til høyre og følger merket sti opp til hytta (adresse Trulsrudkollen 2 – bruk gulesiders kart).

 

 • Nest korteste vei - Parker ved foten av Krydsbybakken

Parker ved foten av Krydsbybakken, følg Krydsbybakken til toppen, følg deretter veibeskrivelsen ovenfor. 

 

 • Turmulighet (1) - Sykkeltur fra Stabekk eller Bekkestua

Start gjerne på Stabekk togstasjon (evt. Bekkestua tbanestasjon eller parkeringsplassen ved Øverland gård). Følg fine sykkelveien langs Gamle Ringeriksvei. Når du har passert Kolsåsbakken krysser sykkelveien under Gamle Ringeriksvei. Fortsett til Helsetveien og følg Helsetveien nedover til Skollerudveien, hvor du tar til høyre. Sykle over en bakketopp og ta av sykkelstien til venstre langs Burudelva hvor du passerer Lommedalen kirke og Mølladammen Ungdomskole. Ta til høyre og følg sykkelvei langs Lommedalsveien. Ta deretter til venstre ved Skarvaveien. Ved Nordskarva følger du sykkelsti til høyre. Sykkelstien leder inn i Gamleveien som du følger frem til Lommedalen Skole. Følg Skolegata og deretter Bjerkeveien (som går over i skogsbilvei) oppover til toppen, hvor du tar av til venstre/mot syd og følger merket sti opp til Trulsrudkollen hvor du finner hytta (bruk gulesiders kart).

Fra Stabekk stasjon tar sykkelturen 1-2 timer.

 • Turmulighet (2) - Ta buss til Lommedalen skole eller parkering ved Lommedalen skole

Ta 150E bussen fra Nationalteatret eller 210A fra Sandvika til Sentralen (busstasjon). Gå derfra til parkeringsplassen ved fotballbanen ved Lommedalen skole. Ved enden av parkeringsplassen krysser du Elen Weaas vei og finner starten av Skolerunden (skiløype) (krysset Skolegata /Bjerkejordet). Følg den tidligere lysløypa en snau kilometer til løypekrysset Gaupebergveien/Bjerkeveien. Følg Bjerkeveien til venstre. På toppen av Bjerkeveien, ta av på merket sti til Trulsrudkollen hvor du finner hytta (bruk gulesiders kart).

Fotturen er ca. 3 km og tar omtrent 30 - 60 min.  

 • Turmulighet (3) - Busstur til Gruvemyra busstasjon eller parkering ved Eineåsen Skianlegg

Ta buss 150 (Gullhaug) til Gruvemyra eller parker på parkeringsplassen ved Eineåsen skianlegg. Følg Skiløypa og ta av til Solfjellstua. Følg deretter skilting mot Haugsåsen og Krydsbybakken. Ved krysset merket "Haugsåsen", tar du av mot Lommedalen skole langs Bjerkeveien. Etter 300 meter (på toppen) tar du til høyre og følger merket sti opp til Trulsrudkollen hvor du finner hytta (bruk gulesiders kart).

Fotturen tar omtrent 1,5 timer. På ski går det raskere (med unntak av siste 200 meter hvor du må klyve litt).

 • Turmulighet (4) – Pilgrimsleden fra Haslum kirke

Følg pilgrimsleden (for eks. fra Haslum kirke). Når du kommer ned til Gamleveien i Lommedalen følger du Bjerkeveien ca. 3 km. oppover til toppen. Der følger du merket sti til Trulsrudkollen, ca. 200 meter.

Andre aktuelle tilbud