Hansbekkoia ved Femund. Fiske, padling, bading, tur

Hansbekkoia ligger usjenert til ved Femund. Stedet er et fint utgangspunkt for fiske, padling, bading og turer i områdets karakteristiske furuskoger. Robåt inkl. i leien.

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
2
Areal
46 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
1 km (sommer)
6,6 km (vinter)

Adresse

Adresse
Hansbekken
Poststed
2443 Drevsjø

Beliggenhet

Kontakt utleier

Engerdal Fjellstyre

62459177

post@engerdal-fjellstyre.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vi forvalter blant annet jakt og fiske på statsallmenningen i Engerdal, et område på ca 1,8 mill. daa.

For mer informasjon, se www.engerdal-fjellstyre.no.

Om hytta

Hansbekken ligger uskjenert til på østsiden av Femund. Fra koievinduene ser man rett ut på Femund, og vannkanten er ca 100 fra koia. Dette stedet er et ypperlig utgangspunkt for variert friluftsliv i området, eller om du bare det å finne roen. Her kan man bruke både vann og land til ulike former for turer. Åsene rundt er fine turmål for skogsturer i den karakteristiske furuskoger som området er kjent for. For best planlegging av turen, anbefaler vi at du studerer turkart i målestokken 1:50000. Området har noen merkede stier, og det er blant annet mulig å gå til Hansbekkvollen. For å komme dit kan du følge merket sti fra Hansbekkveien. 

Til Hansbekkoia kommer du enklest ved å ta av veien inn mot Tjønnodden hyttefelt, som ligger rett før du kjører inn i  Elgågrenda. Kjør innover veien og hold til venstre i alle avkjøringsmulighetene (du passerer alle veien i hyttefeltet). Til slutt er du forbi hyttefeltet, og du kommer til en låst bom. Nøkkel til bommen ligger i nøkkelboksen til ventre for bommen. Nøkkelboksen har samme kode som til koia. Kjør gjennom  bommen og følg Hansbekkveien i ca 5,6 km til enden av veien.Her må du parkere bilen og gå det den siste biten langs sti ned til koia, ca 1 km.

På vinterstid må du parkere der Tjønnodden hyttefelt slutter, og gå på ski/truger. Det er oppkjørt løype innover veien, men ikke helt inn. Den siste biten, må du derfor regne med å gå uten spor.

 

Du kan også nå Hansbekken sjøveien med kano/kajakk/båt. Beste utgangspunktet er da brygga ved Tjønnodden hyttefelt. Der er det muligheter for isett og parkering. Da er det bare å ta Femund sørover til Hansbekken, avstanden er ca. 5 km. Vær observant på at Femunden er en stor sjø og ved mye vind kan det fort bli relativt høye og krappe bølger. Alle som padler eller bruker små båter må derfor ta forhåndsregler i forhold til dette. Vannet i Femund er kaldt også sommerstid. Tenk igjennom egen sikkerhet før du starter turen og vær forberedt på værforandring. Tenk også over at med større farkoster kommer du ikke helt inn til land ved hytta, og det er mye stein inn mot land.

 

Koia har 3 rom pluss gang. 2 rom er møblert med senge og i tillegg er det et oppholdsrom. Rom 1 er utstyrt med 1 familiekøyer, størrelse 90x120x200 (se bilder), og en enkel "divan" med ca. 75 cm. bredde. Rom 2 er utstyrt med 1 køyeseng med vanlig 75 cm. bredde. Rom 3 er oppholdsrommet med bord, benker, stoler og kjøkkenkrok. Ved til fyring, finner du i uthuset og her står det også en ekstra flaske med gass. Koia har Vann hentes i sjøen utenfor hytta. Utedo ligger rett bak koia.

Du bør ha med forbruksmateriell som stearin- og telys, toalett- og tørkepapir og fyrstikker til eget bruk under oppholdet.  

 

Det følger båt (flytevester for voksne og årer) med hytta. Årer og flytevestene ligger inne i koia.

 

Fiskekort kjøper du her på inatur.no. I tillegg tilbyr fjellstyret et eget garnkort som kan kjøpes hos lokal kortforhandler (Nærmatbutikken i Elgå). 

 

Generelt er våre koier av eldre dato og de kan derfor oppleves som kalde vinterstid. Leier du midtvinters bør du påregne oppvarmingstid før akseptabel innetemperatur oppnås. Ved ankomst må du påregne samme innetemperatur som det er ute. 

 

Hytte-/Avbestillingsregler

AVBESTILLING:

Opphold betales på inatur.no ved bestilling.

Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter, refunderes 85% av beløpet.

Ved avbestilling mellom 30 - 10 dager før oppholdet starter, refunderes 50% av beløpet.

Ved avbestilling mindre enn 10 dager før oppholdet starter, gis ingen refusjon.

 

Avbestilling/endring av leieforholdet skjer direkte til hytteeier.

Vi anbefaler våre leietakere å ha sin avbestillingsforsikring i orden.

 

UTSTYR:

Ta med sovepose, putevar og håndkle selv.

Ta også med fyrstikker, dopapir og stearinlys. Det finnes noe i koia, men vi kan ikke garantere dette til en hver tid. Tørkerull, toalettpapir, stearinlys, oppvaskhåndklær og kluter anser vi som forbruksvare, og dette kan derfor være tomt. Vi anbefaler derfor at leietaker ruster seg med dette.

 

Leietaker vasker selv etter seg.

For å hjelpe deg til å forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, har vi laget noen regler som vi ber deg følge:

 

RENGJØRING:

 • Kjeler og kasseroller er til innebruk
 • Det forventes at benker, bord, kokeapparat og gulv vaskes før avreise
 • Kopper, bestikk og kokeutstyr skal rengjøres og settes på plass
 • Puter og madrasser bankes etter behov
 • Legg kopphåndkle, oppvaskkost og støvkluter i kurven det står «Til vask» på ved avreise
 • Gulvfiller, oppvaskkost og støvkluter legges i kurven merket «Til vask» ved behov
 • Fint om filler blir hengt opp til tørk

AVFALLSHÅNDTERING:

 • Ta med avfallet hjem
 • Matrester må også tas med hjem
 • Vaskevann, kaffegrut o.l tømmes bak uthuset

HUNDEHOLD:

 • Hunder er velkomne på fjellstyrets buer 
 • Fint om de spiser og sover av/i eget utstyr
 • Fjern hundeskitten fra området rundt hytta før avreise

SISTE SJEKK FØR AVREISE:

 • Fyll opp vedkassen og tøm aske hvis nødvendig
 • Tøm ut alt vann
 • Slå av bryteren på propanbeholderen
 • Lukk alle vinduer
 • Fint om du vil skrive noen ord i hytteboka

 

Skadeverk, brudd på reglene og manglende rengjøring kan medføre erstatningskrav og/eller utestengelse for fremtidig leie av fjellstyrets hytter.

 

Ved feil/mangler eller manglende renhold, send oss en sms på 91907915 VED ANKOMST, slik at vi kan kontakte forrige leietaker.

Nøkkelhenting

For info om nøkkelhenting, se under «Informasjon fra selger» på kvitteringen du mottar etter betaling. Nøkkelboks med kode. 

Andre aktuelle tilbud