Koselig hytte med unik beliggenhet på Venabygdsfjellet

Ekte hyttestemning, rett ved vannkanten. Meget godt utgangspunkt for fjellturer, og med egen båt er det gode muligheter for den fiskeglade!

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km

Adresse

Adresse
Flaksjølivegen 343
Poststed
2632 Venabygd

Beliggenhet

Kontakt utleier

Ane Furusæter

97017853

anefuru@hotmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vi driver en gard nede i Venabygda, og denne hytta er opprinnelig ei gammel fiskebu som har hørt til garden vår i flere generasjoner.

Om hytta

OBS: Vi ønsker at du leier hytta i minst 2 døgn av gangen. Om sommeren leier vi ikke ut hytta fort kortere periode enn 3 døgn. I bookingkalenderen er mandag - tordag låst, og torsdag - søndag låst. Det er ikke ønskelig at det bookes opphold for bare søndag til mandag (selv om det er mulig i kalenderen). Denne dagen er ment som en valgfri dag, som kan legges til de låste dagene (hvis du vil leie for mer enn 3 døgn). Fra ca midten/slutten av august er det ingen låste dager, men vi ønsker ikke leie for kortere enn 2 døgn uansett.

Er Flaksjøbua opptatt? Sjekk ut ei anna bu vi har pusset opp, lenger inne på fjellet:  https://www.airbnb.no

Flaksjøbua har en unik beliggenhet, 2-3 meter unna vannkanten ved Flaksjøen på Venabygdsfjellet. Fra her har du et ypperlig utgangspunkt for fjellturer, sykling (både grus og sti), skiturer og fiske. På varme sommerdager er det perfekt å ligge og sole seg på terassen, med vannet noen få meter unna hvor det  bare er å hoppe uti og ta seg et forfriskende bad. Robåt er til fri disposisjon for dem som leier hytta (fram til ca midten/slutten av oktober, da blir båten tatt inn for vinteren). Det er 4 redningsvester for voksne (over 40kg), og 2 for barn (5-15 kg og 15-30 kg). I uthuset er det utedo, i tillegg til en benk med utslagsvask hvor du kan sløye fisken du kanskje har fått i Flaksjøen. Om vinteren er det gode muligheter for å prøve seg på isfiske. Ved kjøp av fiskekort kan du fiske både med stang, garn og oter i Flaksjøen (OBS: Fiske er slutt 15.september). Les mer om fiskemuligheter her: https://www.ringebu-fjellstyre.no/fiske.

Hytta er ikke så stor, men det tar den igjen på sjarmen. Det er er opprinnelig ei gammel fiskebu, som har blitt brukt av slekta i flere generasjoner. Det er montert solcelleanlegg, dette gir strøm til belysning, og mulighet for å lade mobilen i hytta. Det er ikke innlagt vann, men vann har du nok av rett utenfor døra, så det er ikke langt å bære (om vinteren må man hakke hull på isen for å få tak i vann). Det er ett soverom med dobbeltseng, og sofaen i stua er en sovesofa som blir til ei dobbeltseng når den slås ut. På soverommet er det i tillegg en hems hvor det er plass til en person (det ligger også ei ekstra gjesteseng under dobbeltsenga, hvis denne heller foretrekkes til en femte person)

Det er komfyr og kjøleskap (med en liten fryser) som går på gass. I stua er det en vedovn som gir både varme og koselig stemning om det skulle bli behov for det. I tillegg er det en vedovn på kjøkkenet.

Sommerstid går det bilveg helt fram til hytta. Siste delen (ca 200 meter) er det litt dårligere veg, de fleste biler kan fint kjøre her, men har du en veldig lav bil kan det være en fordel å gå siste biten i stedet. 

I vinterhalvåret er nærmeste parkering Lundes Turisthandel. Du må gå ca 1,5 km på ski for å komme til hytta, det meste av veien er det breie, preparerte langrennsløyper.

Venabygdsfjellet ligger sør for Rondane nasjonalpark mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Høyden over havet er rundt 850–1000 meter, slik at terrenget ligger i bjørkeskogbeltet og dels over tregrensen. Fjelltoppene ligger på 1200–1400 meter og byr på vidt utsyn til alle retninger. Venabygdsfjellet har fra gammelt av mange setrer, men er nå mer preget av hytter, hoteller og turglade turister året rundt. 

Om sommeren er det et stort nett av merkede stier i lett og variert fjellterreng. Les mer om Venabygdsfjellet, og alle mulighetene som finnes her: https://venabygdsfjellet.com/

På Venabygdsfjellet finnes det ca 150 km preparerte langrennsløyper, alt fra lune skogsløyper til løyper som strekker seg langt innover i snaufjellet, med nydelig utsikt mot bl.a. Rondane. Hytta vår ligger omtrent midt i løypenettet, så fra her har du mange muligheter til fine turer. Løypene kjøres daglig/flere ganger i uka, på https://loyper.net (søk på Venabygdsfjellet) er det til enhver tid oppdatert hvilke løyper som preppes. Hvis det skulle friste å ta seg en tur utenfor oppkjørte løyper, på fjellski eller truger f.eks., så er mulighetene nesten uendelige. Venabygdsfjellet har et stort sett snilt terreng, hvor man kan gå de fleste steder. Les mer om mulighetene (turforslag, utleie av ski og mye mer) på https://venabygdsfjellet.com/project/langrenn/.

Hytte-/Avbestillingsregler

 

Min. 2 døgn leie, i sommerferien miniumum 3 døgn, les info "Om hytta".


Det skal ikke røykes inne i bua.

Inventar og utstyr behandles med forsiktighet. Blir noe ødelagt skal dette erstattes.

Hunder skal befinne seg på gulvet. Sengetøy og madrasser må ikke benyttes som liggeunderlag for hund. Siden husdyr er tillatt er hytta dessverre ikke egnet for dem som er allergiske mot det.

Ved: Utleier sørger for at det er nok ved. 

Avreise:

- Gulv, bord og benker skal være vasket.
- Alt kjøkkenutstyr som er benyttet vaskes og settes på riktig sted. Alle kjeler og panner rengjøres ekstra godt. Skyll kaffekjel for grut.
- All søppel tas med hjem eller kastes i container på miljøstasjonene på fjellet (en ved Holtesetervegen og en i Djupdokka, begge ligger ved siden av FV27 på veg ned mot Gudbrandsdalen). Ingenting skal legges igjen i hytte eller uthus. Matrester rundt bua er ikke trivelig å se på. All medbrakt proviant skal tas i retur.
- Lukk alle vinduer og lås døren forsvarlig.

Avbestillingsregler:

-  Oppholdet betales til inatur.no ved bestilling.

-  Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 85 % av beløpet.

-  Ved avbestilling mellom 30 - 7 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet

-  Ved avbestilling 1 uke eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon.

Avbestilling rettes til hytteeier.

Alle leietakere anbefales å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

 

 

Nøkkelhenting

Utleier sender informasjon om dette på mail noen dager før ankomst.

Veibeskrivelse

Hytta ligger på Venabygdsfjellet, ca 25 mil nord for Oslo. Kjører man gjennom Gudbrandsdalen svinger man av E6 i Ringebu, og fortsetter på FV27 som går over Venabygdsfjellet mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Sommerhalvåret: Fra FV27 svinger man av ved Kiwi Lundes Turisthandel, som ligger inne på fjellet. Fra her kjører man Flaksjølivegen (som er bomveg med avgift) ca 1,8 km og svinger deretter av ned mot Flaksjøen på en litt dårligere veg, der det står nr 341-351. Har du veldig lav bil kan det være lurt å gå fra her, men de fleste biler kan kjøre helt fram til hytta, bare ta det litt rolig. Etter ca 200 m kommer du til tre hytter, hytta vår er nr 343, og den ligger nederst mot vannet på en liten odde.

Det er ikke så god plass til å parkere ved hytta, så det er ikke ønskelig med flere enn to biler parkert her.

Vinterhalvåret: Nærmeste parkering er Lundes Turisthandel (gratis parkering).

Fra her er det ca 2 km å gå på ski til hytta. Følg den preparerte langrennsløypa bortover Flaksjølivegen (mot Svartfjellet) i ca 1,8 km, når du kommer til skiltet med husnr 341-351 svinger du av den preparerte løypa i retning Flaksjøen. Her må du brøyte løype selv i ca 200 meter, til du kommer til tre hytter, hvor den med nr 343 er vår hytte.

Turtips

Hytta ligger midt i smørøyet på Venabygdsfjellet, og det er mange turer å velge mellom i nærheten. Å gå rundt Flaksjøen er et veldig fint alternativ fra hytta, les mer om den runden her: https://venabygdsfjellet.com/project/svartfjellrunden-2/

Å gå opp på toppen av Svartfjellet er også en kjempefin (og litt kortere) tur fra hytta. Mer om den turen kan du lese her: https://venabygdsfjellet.com/project/svartfjellet/

Utgangspunktet for turene blir et litt annet enn det som står beskrevet i lenkene over, men hvis du følger grusveien du kom på et lite stykke tilbake, til du kommer til der Svartfjellvegen tar av, så kjenner du deg igjen i turbeskrivelsene.

Stolpejakten har vært populær på Venabygdsfjellet en del år nå, så hvis du liker å legge turen etter der du kan samle stolper så er dette et morsomt alternativ. Les mer om det her: https://venabygdsfjellet.com/project/stolpejakten/

Er du glad i stisykling så er det kjempefint terreng for det på Venabygdsfjellet. Les mer om det her: https://venabygdsfjellet.com/project/stisykling/

Om vinteren er det meget gode muligheter for fine og varierte turer på ski. Les mer om det, og se turforslag her: https://venabygdsfjellet.com/project/langrenn/. Svartfjellet rundt er en av mange fine turer å gå fra hytta: https://venabygdsfjellet.com/project/svartfjell-rundt/

Andre aktuelle tilbud