Sortbrysttjern - Øvre Pasvik

Flott utgangspunkt for turer i Øvre Pasvik. Sjarmerende hytte ved grensen til Øvre Pasvik nasjonalpark. De gamle tømmerveggene er tatt vare på, samtidig som hytta er nyoppusset og har god standard.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
7 personer
Antall soverom
2
Ankomst
tidligst kl 18:00
Avreise
senest kl 17:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
8,8 km (vinter)

Adresse

Adresse
Sortbrysttjern
Sortbrysttjernveien
Poststed
9925 Svanvik

Veibeskrivelse

Sving fra E6 ved Hesseng mot Pasvik.
Følg fylkesvei 885. Kjør forbi Vaggetem og Ellenelva. Fortsett videre 1,5 kilometer fra Ellenelva.

Velg avkjørsel skiltet til Øvre Pasvik nasjonalpark. Følg skogsbilveien til Sortbrysttjern - ca 8,8 km. Ta avkjørsel til høyre rett før Sortbrysttjern parkeringsplass, og du ser hytta ved trebrua. 

 

Skogsbilveien brøytes ikke. Det kan være vanskelig å finne egnet parkering. Øvre Pasvik Camping tilbyr parkering, der man også kan leie strøm til motorvarmer. Og man kan bestille ved til bålfyring, dersom det er ønskelig. Kontakt gjerne Øvre Pasvik Camping på mobil 959 11 305 eller send e-post til Atle.Randa@PasvikCamping.no.

Om oss

Finnmarkseiendommen Finnmárkkuopmodat (FeFo) er grunneier og forvalter 95 prosent av grunnen i Finnmark.

www.fefo.no / tlf. 78 95 50 00 / https://www.facebook.com/Finnmarkseiendommen

 

Kontakt oss

FeFo

Ragnhild Røsseland

78 95 50 00/ 971 00 940/ 915 13 277

post@fefo.no

Lenker på denne siden

 • Ingen lenker

Om hytta

Det er ved og gass for oppvarming og matlaging. I tillegg er det gassdrevet kjøleskap, solcelleanlegg for belysning og lading av mobiltelefon. Forbruksvarer som stearinlys, fyrstikker, toalettpapir og engangskluter må tas med. I den mørke årstiden og ved streng kulde kan det være lite strøm på batteri som lades av solcellepanelet. Her finnes et aggregat for opplading. 

Sortbrysttjern ligger ved grensen til Øvre Pasvik nasjonalpark. Det er egne bestemmelser for besøk i nasjonalparken, med spesielle regler for blant annet bålbrenning, bruk av drone m.v. Det er et informasjonspunkt like ved hytta.

Andre hytter i området:

FeFo leier også ut Gjøkvassbu og Ellentjern tunet i samme området. Søk hyttene på inatur.no

 

Sommer:

Øvre pasvik Camping tilbyr utleie av kano.


Vinter:

Reindriften i området er sårbar vinterstid, og bruk av hundespann kan skape problemer. Vis derfor hensyn og ikke benytt scootersporene som går forbi hytta som kjørespor for hundespann, da disse fører til reinflokkene. 

Vinterstid kan det være vanskelig å finne egnet parkering langs FV885. Øvre Pasvik Camping tilbyr parkering, der man også kan leie strøm til motorvarmer. Og bestille ved til bålfyring, dersom det er ønskelig. Kontakt gjerne Øvre Pasvik Camping på mobil 959 11 305 eller send e-post til Atle.Randa@PasvikCamping.no.

Som hovedregel er fredag, lørdag og søndag låst sammen, slik at de som vil leie i helger må betale for minimum to netter. I lavsesongen (desember og januar) åpner vi imidlertid for å leie kun èn natt også i helger. Ta kontakt på telefon 971 00 940 dersom du ønsker å benytte deg av dette tilbudet.

Hytteregler/Avbestillingsregler

Bestillinger belastes på bestillingsdatoen.

Avbestillinger må skje inntil 30 dager før hytteleie starter. Avbestillingsgebyr på kr 500,-. 

Avbestilling mindre enn 30 dager før hytteleia starter, da refunderes 50 prosent av leiesummen.

Det gis det ingen refusjon ved avbestillinger mindre enn 7 - sju dager før leieforholdet starter.

Forbruksvarer som stearinlys, fyrstikker, toalettpapir og engangskluter må tas med. Gjester bes også ta med egne laken og putevar sovepose / dynetrekk og vaske og desinfeksjonsmidler for personlig hygiene.

Røyking er ikke tillatt. Husdyr tillates. Se Regler for leie av Finnmarkseiendommens hytter.

Det er både hyggelig og nødvendig med tilbakemeldinger. Gi tilbakemeldinger på dette rapporteringssskjemaet og send oss bilder. 

 

NB! Koronaregler:


Gjester som besøker våre hytter skal følge råd og veiledninger på helsenorge.no og fhi.no. 
Hytta vil kunne stenges på kort varsel på bakgrunn av endrede råd fra helsemyndighetene. Det kan også være nødvendig å heve bookingen eller innføre karantenedager (stenge hytta etter forrige utleie) dersom den generelle smittesituasjonen krever det. Leietaker vil i slike tilfeller få refundert leiekostnaden, minus 10 %.

 

Det er viktig at alle følger reglene for renhold for å unngå smittespredning.
Hver leietaker skal ha med og bruke egne: 

 • Kluter
 • Håndklær
 • Laken
 • Putevar
 • Dynetrekk
 • Tørkerull
 • Lys
 • Dopapir
 • Fyrstikker
 • Vaske- og desinfeksjonsmidler for personlig hygiene

 

Ikke dra på hytta dersom du er syk. Meld ifra til oss dersom du blir syk under eller etter oppholdet slik at vi kan varsle neste leietaker.

 

Hytta blir ikke vasket eller spritet mellom hver leietaker, så det er viktig at hver gjest er nøye med å vaske som angitt i sjekklista som ligger i velkomstpermen i hytta. Sjekklista skal fylles ut, signeres og legges igjen i permen slik at neste gjest ser hva som er gjort. Gi beskjed til oss dersom sjekklista ikke er fylt ut fra forrige leietaker eller om hytta ikke er ordentlig rengjort.

 

Dersom du opplever at det mangler vaskemidler eller desinfeksjonsmidler til hytta, ta kontakt med oss!

 

NB! Kopphånduker og kluter som ligger på hytta (rene eller brukte) skal ikke brukes i denne perioden. For å hindre eventuell smittespredning skal hver leietaker bruke egne medbrakte kluter og hådklær som angitt i lista ovenfor.

 

Nøkkelhenting

Nøklene ligger i en nøkkelsafe ved hyttedøren.

Turtips

Andre aktuelle tilbud