970 moh i utkanten av Hardangervidda på seter i Numedal. Fjellturer: fisk og multer.

Velkommen til nostalgiske Haugestugu, som er en nydelig renovert på Liseth setervoll i Åsbøseterdalen i Nore og Uvdal. Les Hytteliv reportasjen lenger ned! Min. 2 døgn leie.

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
2
Areal
50 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 13:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0,1 km (vinter)

Adresse

Adresse
Seterdalen 920
Poststed
3630 Rødberg

Beliggenhet

Kontakt utleier

Anne Kari Brugaard

45600291

annebru@viken.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Anne Kari Brugaard eier av Nordre Teigen gård i Wetterhusgrenda i Nore. Gården ble overtatt i 1991. Leier også ut setra Ljosdal i Verjedalen nær Trillemarka. Jobber til daglig som lektor og rådgiver på Numedal videregående skole.

Om hytta

Haugestugu er en idyllisk gammel stue i Numedal, i Nore og Uvdal kommune i Buskerud/Viken. Den ligger for seg selv på Liseth setervoll ved siden av Bakkeseter i Åsbøseterdalen, ca 20 min fra Rødberg. Ca 3 timer fra Oslo. Ca 1 time til Geilo. Ca 1 time fra Langedrag Naturpark (Norges største). https://tv.nrk.no/serie/nytt-blod Ca 40 minutter fra Uvdal skisenter. 

 

Se reportasje om hytta i bladet Hytteliv! for spennede historiske opplysninger om plassen. Hytteliv sin bladrepotasje ligger på bakebordet inne i Haugestugu. På høsten i 2020 trykker også Norsk ukeblad en reportasje om Haugestugu.

 

Nyt det enkle hyttelivet i rustikke omgivelser med en hel setervoll for seg selv. Haugestugu har solcelle strøm til lys og annet med 12v og 220 v i gangen (synes ikke på bildene da disse ikke er oppdatert på dette punktet), vannpumpe ca 200 meter ned til høyre for trafo i krysset eller tas med hjemmefra, gasskjøleskap, gasskomfyr, vedovn med stekeovn på kjøkkenet og peis i stua.

Hytta har ett soverom med dobbeltseng, en hems med 3 voksenmadrasser og sovesofa i stua. Hytta har en koselig stue med åpen himling med en komfortabel hjørnesofa foran peisen, spiseplass med nostalgiske kinosal klappstoler og stort rustikk bakebordet som spisebord og et romslig kjøkken med kjøkkenbenk og Haugestugus orginale vedovn.

Utgang/vindfang til oppbevaring av mat og lagring, Utedo.
Høyløa Furterudlåven på setervollen er en av få bevarte i området og det er annledning til å bruke 2 etg. Her kan man spise ved det store spisebord på sommerhalvåret eller bruke senga og ta med seg en madrass fra hemsen for en frisk overnatting. I låvens 1 etg er vedlageret.

Er du heldig får du kanskje også se huldra, som det er sagn om på denne setervollen😉.

 

Utenfor er det fint å sitte i hyttehjørnene med utsikt mot Luftsjåtangen og Hardangervidda. Åsbøseterdalen og Hallandsfjell  er et flott fjellområde og et perfekt utgangspunkt for turer både på sommer- og vinterstid. Et eldorado for de fotointeresserte!

 

Telenor mobildekning ute på setertunet, avhengig av mobilabonnement. 

Ekstra overnattingsmuligheter i 20 m2 anneks til to personer for 500kr pr natt. Spør om bilder og info. 

Turkart over Nore og Uvdal er å få kjøpt av utleier ved ankomst på setra, 250kr. Båt i Langevann, vannet som ligger oppe på fjellet bak hytta til leie for 200kr (ta selv med redningsvest). I underetasjen av låven står to enkle sykler som bare kan lånes. Det er mulig å dusje på Rødberg Camping (beligende ved Rødbergdammen rett over for kraftverket) for 50kr pr pers. Ønsker man å benytte seg av noen av tilleggene nevnt her vippses kr til 45600291👍

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytteregler

NB! Haugestugu leies ut for minimum 2 døgn i ukedagene. I helgene med ankomst fredag og avreise søndag. Ta kontakt ved spørsmål vedrørende leie av dager og perioder.

 • Hytta leies ut til voksne, ansvarsbevisste ordensmennesker.
 • Det er ikke tillatt å røyke inne.
 • Det er ikke tillatt med kjæledyr.
 • Det er ikke tillatt med utesko inne.
 • Ta med hånddesinfeksjon, håndkle, glasshåndkle, oppvaskkluter, eventuelt engangskluter, gummihansker til vasking (3 stk), toalettpapir, tørkeruller, fyrstikker, tennbriketter, stearinlys/telys, laken, sengetrekk og putevar.
 • Se over hytta når du kommer, og meld fra om du ser feil/mangler/skader. Se også over før du drar, og meld fra hvis det skulle være feil/mangler/skader når du drar. Hytta skal forlates slik den var da du kom.
 • Hytta skal ryddes og vaskes ved avreise om ikke annet er avtalt.
 • Ved mangelfull rengjøring og/eller skader på hytta, vil det bli lagt fram krav om rengjøringsgebyr (1000kr)  og/eller krav om erstatning for skader. Hvis du ikke ønsker å rengjøre selv er det mulig å spørre om å få bestille rengjøring for 1000kr, men det må avklares på forhånd.
 • Alt av søppel, tomflasker, aviser, medbrakt mat og drikke tas med.
 • Følg sjekkliste for stenging og rengjøring av hytta ved avreise som ligger i rød perm i det store skapet i stua.
 • Fyll ut sjekklista i permen, signer, ta i tillegg bilde av denne og bilde av den rengjorte hytta og sende til eiers mobile nr: 45600291.

 

Avbestillingsregler

 • Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.
 • Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 75 % av beløpet.
 • Ved avbestilling mellom 30 - 10 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet
 • Ved avbestilling mindre enn 10 dager før oppholdet starter gis ingen refusjon

 

Avbestilling/endring i leieforholdet skjer direkte til hytteeier.

Vi anbefaler alle våre kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring

Nøkkelhenting

Koden sendes med kvitteringen etter at opphold på setra er registrert og betalt. Hytteeier kan ta kontakt før ankomst for å informere om nøkkelhenting m.m. ellers tar leietaker kontakt før oppholdet: ring 45600291. Gebyr på 1000kr for tap av nøkler.

Veibeskrivelse

Kjør nordover fra Rødberg i retning Geilo på Rv 40 og etter ca 1 km kjør over Dokkebergbrua til venstre til vestsiden av Fønnebøfjorden. Her kan det kjøres opp til Åsbøseterdalen via  Kleivstulveien (sommervei 50kr kontant) eller Arneskardveien/ nå skiltet Seterveien (helårsvei 50kr vipps 523822). Husk bompenger. Følg en av de to valgte veiene, opp alle svingene til du kommer til toppen og de to veiene møtes. Følg dalen innover i 3.6 km og der veien deler seg ved en stor stein og et lite trafobygg midt i krysset (etter Delesli seter) hold til venstre. Fortsett å følge denne smalere veien ca 500m og Haugestugu og Liseth setervoll er på venstre side oppe i lia med en krapp bratt vei opp og en liten parkeringsplass på høyre side av veien. Når veien er bar for snø parkerer man helt oppe i tunet til Haugestugu. 100 lenger bort stanser veien ved Bakke seter.

Vår/sommer/høst. Parkering ved hytta.

Vinter. Parkering er vanligvis nede ved innkjørsel ca 100 meter. Og man går opp med ski eller truger. Hvis det er vanskelige vei/værforhold, kan man måtte parkere ved trafo i krysset 500 m lenger bort og gå bort på ski eller truger. Når det ikke er mulig å kjøre helt bort, men går fint å gå på bena, truger eller ski. Det er mulig å komme litt nærmere med bagasje ved å kjøre en parallell vei og gå opp til hytta, ta kontakt med eier for mer info.) 

Turtips

Sommer: Det er fine grusveier slik at man kan gå, sykle og trille barnevogn på tur. Utenom veiene er det utrolig variert turterreng og fine turer kan tas ved å gå opp stien i lia rett bak setra opp til Langevann. Men er over tregrensa etter få minutter. En annen passe lang tur er opp til fantastiske Brennatten, med utrolig utsikt (se sommer fjellbilder) ovenfor nabosetera Bakke), følg stien fra Bakke seter.  Vestover mot Lufsjå  og lenger innover Hardangervidda er det også fine turmuligheter. Mange multemyrer og gode fiskemuligheter i flere vann i nærheten. Mulig å leie båt i Langevann, hvis den er ledig. Flere mulige badeplasser: Svartepytt har egen liten stenstrand og steder det er lagt ut stener for lettere å komme ut i vannet, spesielt pent ut mot odden. Frisk dukkert ved Deleslibekken og fra liten brygge i Deleslitjønne.På høsten finnes det også muligheter for korttidsleie av rype- og skogsfugljakt og harejakt i Bakke sameige hvor setra ligger. Ta kontakt for mer informasjon og booking hos lederen i Bakke sameie: Lars Inge Enerstedt 91152291 og opplys at dere skal leie Haugestugu. Besøk også Langedrag Norges største naturpark med ny NRK serie: https://tv.nrk.no/serie/nytt-blod.

Vinter: Fra hyttedøra er det ca 200 meter til doble skispor. Seterløypa er en runde på ca 10 km som går via Breiseth og Svartevann, også oppkjørt i flere andre retninger som mot Lufsjåtangen, Imingfjell og vidre innover Hardangervidda. For det meste lett og enkelt terreng. Passer fint for familier, men også for de som ønsker å gå langt og nyte rolige omgivelser. Tips! Lurt å ta med truger for enkelt å bevege seg opp fra parkeringsplassen og eller til en variant for å gå på tur i nærområdet. Muligheter for harejakt helt ut februar, se info over for booking. Besøk også Uvdal alpinsenter med sitt fantastiske løypenett på begge sider av dalen i Uvdal.

 

 

Utleier Anne Kari Brugaard av Haugestugu leier også bort setra Ljosdal i Vergjedalen (se lenke under), som også er med i Seterreisa som kan tilby tilrettelagte opplevelser og følgende arrangementer: Fotokurs, langtur, aktivitetsdag, spinnekurs, klatredag ol. Sjekk ut: www.seterreisa.no og www.seterreisa.no/arrangementer.no 

Langrendsløypekart: asboseterdalen-loypekart.pdf (uvdal.no)

Vintertur til Lufsjå – En tøff, fin tur! – friluftslivet.net

Alpinanlegg: Uvdal, Dagali, Nesbyen og Geilo.

 

www.langedrag.no
www.sevletunet.no
www.uvdal.no
www.visitnorway.no
www.uvdalskisenter.no
www.dagalifjellpark.no

www.fjellhandel.no

www.rødberg.no

 

www.uvdalalpin.com/web
www.veggli-vertshus.no
www.langedrag.no
www.bjorneparken.no
www.nore-og-uvdal-bygdetun.no
www.visitmiddelalderdalen.no

 

 

Andre aktuelle tilbud