Stenvika. En perle ved Femund. Fiske, padling, bading, tur

Vår koie i Stenvika ved Femund er et fint utgangspunkt for fiske, padling, bading og turer i områdets karakteristiske furuskoger. Robåt inkl. i leien.

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Areal
40 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0,6 km (sommer)
6 km (vinter)

Adresse

Adresse
Stenvika
Poststed
2443 Drevsjø

Beliggenhet

Kontakt utleier

Engerdal Fjellstyre

62459177

post@engerdal-fjellstyre.no

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vi forvalter blant annet jakt og fiske på statsallmenningen i Engerdal, et område på ca 1,8 mill. daa.

For mer informasjon, se www.engerdal-fjellstyre.no.

Om hytta

Koia/hytta ligger ved Femundens østre bredd, helt i strandsonen. Koia er et ypperlig utgangspunkt for variert friluftsliv i området; fisking i Femund og omkringliggende vann, padling og båtliv. Like ved hytta er det en fin sandstrand som egner seg fint for soling og bading, sjøl om Femund ikke alltid har de høyeste badetemperaturene i området. Åsene rundt er fine utferdsmål for skogsturer og oppviser karakteristiske furuskoger som området er kjent for. For best planlegging av turen anbefaler vi at du studerer turkart i målestokken 1:50000. 

Til Stenvika kommer du enklest ved å ta av skogsbilveien mot Tolgevollen nord for Sorken (vegen Femundsenden - Elgå). Fortsett skogsbilveien forbi Tolgevollen og ta til venstre over mot Femund. Ved vegende parkerer du bilen og fortsetter på tydelig sti sør for myra ned til Femunden. Da ser du koia. Stien er kloppet på bløte partier. Fra vegenden/parkeringen er det ca 600 meter å gå ned til koia. Det står to andre koier der som ikke er i bruk samt et båthus. Vår koie er den som ligger lengst ut i nordvestlig retning. 

Du kan også nå Stenvika sjøveien med kano/kajakk/båt. Beste utgangspunktet da er Båtvika (båthavn) nord for Sorken. Der er det muligheter for isett og parkering (avgift). Da er det bare å ta Femund nordover til Stenvika, avstanden er ca 6 km. Vær observant på at Femunden er en stor sjø og ved mye vind kan det fort bli relativt høye og krappe bølger. Alle som padler eller bruker små båter må derfor ta forhåndsregler i forhold til dette. Vannet i Femund er kaldt også sommerstid. Tenk igjennom egen sikkerhet før du starter turen og vær forberedt på værforandring. Tenk også over at med større farkoster kommer du ikke helt inn til land ved hytta, og at navnet tilsier forekomst av stein i vika. 

Vinterstid kommer du til Stenvika enklest ved å gå på ski/truger fra der skogsbilveien tar av mot Tolgevollen. Her kan du følge skuterløype forbi Tolgevollen og til der veien deler seg og tar av vestover mot Femund. Her tar du av fra skuterløypa og følger veien så langt den går og så følge myra den siste biten ned mot Feumund og koia. Alternativt er å parkere i Sorken og følge Femunden langs land nordover til Stenvika. Begge alternativene er omlag 6 km.Dersom du velger å følge Femund må du orientere deg om isforholdene på forhånd og vurdere isforholdene underveis der bekker renner ut, i smale sund, ved odder og store stener etc. 

 

Koia har 5 sengeplasser; 2 i dobbeltseng (i sovealkove), 2 i benk/sofa og 1 i enkel seng. Den egner seg derfor fint til f.eks 4 voksne eller 2 voksne og 2-3 barn. Ved til fyring finner du i uthuset inntil koia (nøkkel til dette henger inne i bua). Koia har enkelt kjøkkenutsyr til 5 personer, gassbluss med 3 flammer, spisebord med tilhørende stoler og en liten sofakrok. Vann hentes i sjøen utenfor hytta. Utedo. 

Du bør ha med forbruksmateriell som stearin- og telys, toalett- og tørkepapir og fyrstikker til eget bruk under oppholdet.  

Det følger båt (flytevester og årer) med hytta. 

Fiskekort kjøper du her på inatur.no. I tillegg tilbyr fjellstyret et eget garnkort som kan kjøpes hos lokal kortforhandler. 

 

Generelt er våre hytter og koier av eldre dato og de kan derfor oppleves som kalde vinterstid. Leier du midtvinters bør du påregne oppvarmingstid før akseptabel innetemperatur oppnås. Ved ankomst må du påregne samme innetemperatur som det er ute.  

 

Hytte-/Avbestillingsregler

AVBESTILLING:

Opphold betales på inatur.no ved bestilling.

Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter, refunderes 85% av beløpet.

Ved avbestilling mellom 30 - 10 dager før oppholdet starter, refunderes 50% av beløpet.

Ved avbestilling mindre enn 10 dager før oppholdet starter, gis ingen refusjon.

 

Avbestilling/endring av leieforholdet skjer direkte til hytteeier.

Vi anbefaler våre leietakere å ha sin avbestillingsforsikring i orden.

 

Ta med laken/lakenpose, sovepose, putevar og håndkle selv.

 

Leietaker vasker selv etter seg.

For å hjelpe deg til å forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, har vi laget noen regler som vi ber deg følge:

 

RENGJØRING:

 • Kjeler og kasseroller er til innebruk
 • Det forventes at benker, bord, kokeapparat og gulv vaskes før avreise
 • Kopper, bestikk og kokeutstyr skal rengjøres og settes på plass
 • Puter og madrasser bankes etter behov
 • Legg kopphåndkle, oppvaskkost og støvkluter i kurven det står «Til vask» på ved avreise
 • Gulvfiller, oppvaskkost og støvkluter legges i kurven merket «Til vask» ved behov
 • Fint om filler blir hengt opp til tørk

AVFALLSHÅNDTERING:

 • Ta med avfallet hjem
 • Matrester må også tas med hjem
 • Vaskevann, kaffegrut o.l tømmes bak uthuset

HUNDEHOLD:

 • Hunder er velkomne på fjellstyrets buer 
 • Fint om de spiser og sover av/i eget utstyr
 • Fjern hundeskitten fra området rundt hytta før avreise

SISTE SJEKK FØR AVREISE:

 • Fyll opp vedkassen og tøm aske hvis nødvendig
 • Tøm ut alt vann
 • Slå av bryteren på propanbeholderen
 • Lukk alle vinduer
 • Fint om du vil skrive noen ord i hytteboka

 

Skadeverk, brudd på reglene og manglende rengjøring kan medføre erstatningskrav og/eller utestengelse for fremtidig leie av fjellstyrets hytter.

 

Ved feil/mangler eller manglende renhold, send oss en sms på 91907915 VED ANKOMST, slik at vi kan kontakte forrige leietaker.

 

Tørkerull, toalettpapir, stearinlys, oppvaskhåndklær og kluter anser vi som forbruksvare, og dette kan derfor være tomt. Vi anbefaler derfor at leietaker ruster seg med dette.

Nøkkelhenting

For info om nøkkelhenting, se under «Informasjon fra selger» på kvitteringen du mottar etter betaling. Nøkkelboks med kode. 

Andre aktuelle tilbud