Flott seterhus på Stamseter i Skjåk

Idyllisk seterhus på gammel seterstul i Skjåk, like ved grensa til Reinheimen nasjonalpark. Utgangspunkt for fotturer, jakt og fiske, eller om du vil ta ein biltur til Lom, Geiranger eller Stryn.

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
2
Areal
70 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km

Beliggenhet

Kontakt utleier

Hans Kristen Skamsar

48127252

hans@skamsar.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Setra vår er et flott utgangspunkt for jakt og fisketurer. Vi er begge ivrige på både jakt og fiske, og godt kjent i Skjåk. Spør oss gjerne om tips for turer i området! 

Om hytta

Om setra og området

Stamsetra er en gammel seterstul i Skjåk. Setra vår ligger lengst vest på seterstulen.

Seterhuset består av en liten gang og liten bod med utstyr og ved. Romslig stugu, kjøkken og to soverom.

Enkel standard, men det meste en trenger. Gass og ved er inkludert. Ta med sovepose eller sengeklær. Det er dyner og puter til 5 personer. 

 

Det er flere merka ruter for å gå fjellturer. Seterhuset er også et godt utgangspunkt for jakt og fiske. Det kan også være et godt utgangspunkt for dagsturer til Lom, Galdhøpiggen, Sognefjellet, Stryn, Geiranger eller andre plasser i Skjåk, som Sota, Tundradalen, Grotli og Lundadalen. 

 

Det kan være aktuelt å leie ut setra over lengre tidsrom, ta i tilfelle kontakt om det kan være interesse for dette. 

Hytte-/Avbestillingsregler

Vask av hytta

Leietager vasker hytta selv.

Avbestilling

Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.

Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 80 % av beløpet.

Ved avbestilling mellom 30 - 14 dager før oppholdet starter refunderes 50% av beløpet.

Ved avbestilling 14 dager eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon.

Husdyr

Hund tillatt, men ikke i senger/sofa. Sørg for ekstra god rengjøring.

Nøkkelhenting

Nøkkelinfo får du etter bestilling, eller ved å ringe 48127252 eller 90899581

Veibeskrivelse

Adkomst til hytta

Kommer en fra øst: Fra Dønfoss kjører en 8,2 km videre vestover langs riksvei 15. Avkjøringa kan være litt vanskelig å se, men det står et lite skilt med Stamsetra på.

Fra vest: Kjør forbi Grotli og videre østover langs Riksvei 15. Fra Pollfoss Hotell og Gjestegiveri er det 4,5 km til avkjøring opp til Stamsetra. 

Videre er det en bratt grusvei 1,2 km oppover lia, og det er bilveg fram til seterhuset om sommeren. Når du kommer opp til setra passerer du to grinder. Seterhuset ligger ved enden av vegen. Vegen er av slik standard at det er en fordel med litt bakkeklaring samt 4-hjul trekk på bilen, og med en lav personbil bør en ikke kjøre dit.

Dersom en må gå er det 1,2 km, og en del høydemeter så det tar ca 1/2 time. 

Etter 1. september kan det komme snø, slik at det ikke er mulighet for å kjøre fram til seterhuset. Det er beitedyr i området. Utleier tar ikke ansvar for skade som eventuelt blir påført parkerte biler.

Turtips

Fiske

Om du vil på fisketur i området kan vi anbefale Heggebottvatnet og Pollvatnet. Skjåk Almenning har båt til utleige på Heggebottvatnet.

Det er også gode fiskevatn innover fjellet i Reinheimen med utgangspunkt frå Heggebottsetra eller Stamsetra (lang dagstur). Om du vil til Breheimen anbefalar vi å ta turen opp til Glittervatnet frå Botn seter - og gå vidare opp til vatna i Blankåhaugane (lang dagstur).

Se www.outtt.com

 

Fottur og sykkel

Det er mange merka turstigar og uendeleg med turmoglegheiter i Skjåk

Det er merka tur fra Stamsetra til Stamseterhovden, og fleire umerka men tydelige stier fra hytta. 

Se også www.issuu.com

 

Utsiktspunkt (sommar)

Ynskjer du ikkje gå så langt, men vil ha fin utsikt anbefalar vi ein tur til austre enden av Raudalsvatnet. Ein køyrer 5-6 km vestover på Riksveg 15, like før du kjem til Pollfoss tek du av Rv 15 der det er skilta mot Framruste. Vidare mot Framruste kraftverk, forbi kraftverket og fram til vegen svingar bratt opp til venstre, og opp på Bråtååsen. I krysset på toppen tek ein til høgre - og fylgjer vegen inn mot Raudalen. På toppen er det flott utsikt innover det store Raudalsvatnet og Breheimen Nasjonalpark - også fint å sykle!

 

Biltur aust eller vest

Elles er det fin dagsturavstand med bil til Lom (40 min), Galdhøpiggen, Sognefjellet eller vestover til Geiranger (50 min) og Stryn (1 t 30 min).

 

God tur!

Andre aktuelle tilbud