Eiebua, et sted for gode opplevelser i Tylldalen, Tynset

Sjarmerende skogsbu med plass til to personer. Eiebua ligger i nærheten av flere fine fiskevann og er et utmerket utgangspunkt for fine jakt- og fjellturer i vakre Tylldalen

Størrelse og ankomst

Senger til
2 personer
Antall soverom
1
Areal
20 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
0 km

Beliggenhet

Kontakt utleier

Marit Eggen/

Martin Seljeset

95934392/95827620

mariteggen87@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Om hytta

Eiebua ligger i naturskjønne Tylldalen, i Tynset kommune. Opprinnelig var dette ei skogsbu/mosebu, og det er ingen som riktig vet hvor gamle tømmerveggene er. Bua er sjarmerende liten, og her har du alt du trenger for en hyggelig overnatting.

 

Bua er utstyrt med vedovn, to sengebrisker, lite kjøkkenhjørnet for matlaging med gasskomfyr, og bord. Drikkevann må medbringes. Bua har i tillegg bod og utedo. 

 

Bua ligger idyllisk til ved Svarttjønna, midt inne i jaktterreng felt 6 Rivdalen for storfugl/harejakt. I tillegg er bua et supert utgangspunkt for fisketurer i nærliggende fine fiskevann eller for turer på mosekledde fjelltopper.Turterrenget er variert og lett tilgjengelig både sommer og vinter. Jakt- og fiskekort kan kjøpes på Inatur (se tilbud lenger ned på siden).

Hytte-/Avbestillingsregler

  • Kunden har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter. Utleier refunderer 75 % ved slik avbestilling.
  • Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leiesummen.
  • Ved avbestilling mindre enn 14 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.
  • Inatur anbefaler alle kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring.

 

Regler vedrørende utvask: Forlat hytta i samme stand som du ønsker å finne den. Ved mangelfull rengjøring sendes krav på kr. 500,-   Søppel skal tas med i retur.

Nøkkelhenting

Nøkler hentes og leveres etter avtale.

Veibeskrivelse

Enkleste veien til Eiebua er fra Tylldalen og opp Røsberget.

Om sommeren kan du kjøre helt inn.
Om vinteren blir veien brøytet opp Røsberget og fra parkeringsplassen er det 5km å gå inn til bua på ski eller truger. Første delen av turen går i fine og som oftest nykjørte skispor. Resten av turen kan du følge et enkelt snøscooterspor. Ta kontakt hvis du har behov for transport så setter vi deg i kontakt med en leiekjører. 

 

Veibeskrivelse:

Fra sør: Når du kommer til Tylldalen kjører du ca. 250m forbi butikken, Matkroken, før du tar av til høyre mot Aumdalen. Følg skiltingen mot Aumdalen (ca. 10km) til du får Svarttjønna på venstre side. Etter Svarttjønna vil du vil se innkjøringen til Eiebua. (bomavgift 80kr)

 

Fra nord: Når du kommer til Tylldalen kjører du ca. 1,5km forbi kirka før du tar av til venstre mot Aumdalen. Følg skiltingen mot Aumdalen (ca. 10km) til du får Svarttjønna på venstre side. Etter Svarttjønna vil du vil se innkjøringen til Eiebua. (bomavgift 80kr)

 

 

Turtips

  • Jakt og fiske
  • Turgåing 
  • Sykling

 

Forutenom lett tilgjenelig jakt- og fisketerreng er bua et supert utgangspunkt for turer i nærområdet. Topptur til Kommern (1168 moh.) vil gi deg fantastisk utsikt, og går i et flott turterreng i åpen furuskog. Det er gode fiskevann i nærheten, slik som Brønnåtjønna, Nordre Rivdalstjønna og Søndre Rivtjønna. Toppen av Abelvola er et flott turmål om du ønsker en lett tur i umiddelbar nærhet.

 

Hvert år arrangeres Opera di Setra i Svarthammerlia på sætra til Marit. - En totalopplevelse helt utenom det vanlige.    

Andre aktuelle tilbud