Bratthøhytta, høyfjellet i Tolga

Hytte (under oppussing) i fjellet, på grensa til Forollhogna NP. Den ligger på en flott setervoll, Bratthøvollen. Fantastisk utgangspunkt for flotte turer i Bratthøa, reinsjakt og fiske i Vingelen.

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Areal
50 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
13 km (vinter)

Adresse

Adresse
Bratthøa 930
Poststed
2542 Vingelen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Vingelen Sameie

(+47) 47921187

turist@vingelen.com

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vingelen sameie er et privat sameie i Tolga kommune, kjent for å være et eldorado for rype og reinsdyrjegere. Sameiet disponerer det meste av fjellområdet innenfor Vingelen sogn. Besøk gjerne www.vingelen.no for å bli bedre kjent med bygda og tilbudene som finnes der.

Om hytta

Bratthøhytta ligger i høyfjellet 926 m.o.h., i Londalen og Ørvilldalen landskapsvernområde helt inn mot grensa til Forollhogna nasjonalpark. På vollen ligger også ei saueseter. Det er meget spesielle landskapsformer i dette området, vel verdt et besøk! Hytta er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer i nasjonalparken, eller for jakt og fiske i Vingelen.

 

Hytta har 5-6 sengeplasser (fire senger i soverom, og en seng samt en sofa i stua). Hytta har et soverom, kjøkken, stue, totalt 50 m2. Vatn fra kilde, propan, vedfyring, utedo. Ta med sovepose. Fiskekort er nødvendig for å fiske i bekker og tjønner. Bilvei helt frem (sommerstid), avstand langs bilvei til bygda 20 km. Det er varierende standard på veien.

Hytta er oppført i 1978 og eies av Vingelen Sameie.

Utleieperiode: Ca 25. juni fram til 9. september. I år med store snømengder, kan vi ikke garantere at det er kjørbar bilvei helt fram til hytta før ca etter St. Hans. 

 

Bomvei og fiskekort må kjøpes utenom. Fiskekort får du kjøpt her på Inatur, bompenger betaler du på tur inn i området eller kjøp her på Inatur på forhånd. 

 

For mer informasjon ta kontakt med Vingelen Turist.

Hytte-/Avbestillingsregler

Ankomst fra kl 15. Avreise er satt til klokken 14. Det betyr at hytta skal være vasket og sekken pakket innen klokken 14 slik at man kan forlate hytta på kort tid hvis f.eks. oppsynet må en tur innom for nødvendig vedlikehold. 


Utvask: De som er leietakere skal gjøre rent etter seg. Dersom dette ikke er gjort vil utleier kunne fakturere for dette.

 

Alle bestillinger på denne hytta belastes ved bestillingsdato.

Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 45 dager før leieforholdet starter, og vil da får refundert 80 % av leiesummen.

Nøkkelhenting

Nøkkelen ligger i kodeboks/nøkkelsafe ved hytta. Koden til å åpne denne står under "Informasjon fra selger" på kvitteringen du får på epost etter at du har bestilt opphold på hytta.

Veibeskrivelse

Fra Vingelen sentrum følger du fv. 735 i retning nordøst (skiltet mot Olaberget). Ca 2 km fra sentrum tar du av fra fylkesveien, opp til venstre langs veien Ørvilldalen.
Dette er bomvei, veiavgiften betales via Passpay.no. Følg denne veien ca 8 km til du kommer til et tydelig vegkryss i seterområdet Kvannberget. Følg skilting mot Bratthøa, og følg denne veien i ca 9 km til veien stopper ved Bratthøhytta (også kalt Bratthøvollen)

 

Det går også an å sykle helt frem. Fra Vingelen går turen langs smale og lite trafikkerte grusveier. Fra Kvannberget bukter veien seg innover Måsådalen. Landskapet i Måsådalen er preget av siste istid og har veldig spesielle terrengformasjoner. Det særegne landskapet gjør dette
til en unik og spennende sykkeltur. For mer informasjon om sykkelturen se vedlagt fil om beskrivelse av turen. Vær oppmerksom på at denne beskrivelsen går fra Kvannberget.

Turtips

Fra Bratthøvollen er det en fin tur opp på Bratthøa (1221 m.o.h.).

Vingelen har har mange fine turer som både er skiltet og som går etter umerkede stier i fjellet. Noen av disse turene vil ikke være fra hyttetrappa, men det er gode turtips til flotte turmål.

Noen av disse turene finner du på ut.no: Turer i Vingelen

 

Et tips til en fin tur i området er en rundtur i et spennende gruvelandskap som egner seg godt både for litt større barn og for kulturinteresserte voksne. Denne turen starter i Ørvilldalen ved Vinnilssetra. Se vedlagt fil for tur til Gruvvola

Andre aktuelle tilbud