Bratthøhytta, høyfjellet i Tolga

Hytte i fjellet, på grensa til Forollhogna nasjonalpark. Den ligger på en flott setervoll, Bratthøvollen. Fantastisk utgangspunkt for flotte turer i Bratthøa, reinsjakt og fiske i Vingelen.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Areal
50 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
13 km (vinter)

Adresse

Adresse
Bratthøa 930
Poststed
2542 Vingelen

Veibeskrivelse

Veibeskrivelse/kart til hytta på Bratthøvollen finner du her: Sykkeltur til Bratthøvollen

Video

Om oss

Vingelen sameie er et privat sameie i Tolga kommune, kjent for å være et eldorado for rype og reinsdyrjegere. Sameiet disponerer det meste av fjellområdet innenfor Vingelen sogn. Besøk gjerne www.vingelen.no for å bli bedre kjent med bygda og tilbudene som finnes der.

Kontakt oss

Vingelen Sameie

(+47) 47921187

turist@vingelen.com

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Bratthøhytta ligger i høyfjellet 926 m.o.h., i Londalen og Ørvilldalen landskapsvernområde helt inn mot grensa til Forollhogna nasjonalpark. På vollen ligger også ei saueseter. Det er meget spesielle landskapsformer i dette området, vel verdt et besøk! Hytta er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer i nasjonalparken, eller for jakt og fiske i Vingelen.

 

Hytta har 5-6 sengeplasser (fire senger i soverom, og en seng samt en sofa i stua). Hytta har et soverom, kjøkken, stue, totalt 50 m2. Vatn fra kilde, propan, vedfyring, utedo. Ta med sovepose. Fiskekort er nødvendig for å fiske i bekker og tjønner. Bilvei helt frem (sommerstid), avstand langs bilvei til bygda 20 km. Det er varierende standard på veien.

Hytta er oppført i 1978 og eies av Vingelen Sameie.

Utleieperiode: Ca 25. juni fram til 9. september. I år med store snømengder, kan vi ikke garantere at det er kjørbar bilvei helt fram til hytta før ca etter St. Hans. 

 

Bomvei og fiskekort må kjøpes utenom. Fiskekort får du kjøpt her på Inatur, bompenger betaler du på tur inn i området eller kjøp her på Inatur på forhånd. 

 

For mer informasjon ta kontakt med Vingelen Turist.

Hytteregler/Avbestillingsregler

NB! Vi forutsetter at alle overholder de bestemmelser som til enhver tid gjelder for karantene (vedr. covid-19) og bruk av hytter.


Utvask:  De som er leietakere skal gjøre rent etter seg. Dersom dette ikke er gjort vil utleier kunne fakturere for dette.

 

Alle bestillinger på denne hytta belastes ved bestillingsdato.

Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 45 dager før leieforholdet starter, og vil da får refundert 80 % av leiesummen.


Avreise/adkomst er satt til klokken 14. Det betyr at hytta skal være vasket og sekken pakket innen klokken 14 slik at man kan forlate hytta på kort tid når/hvis nestemann dukker opp. NB! Særskilte regler sesongen 2021/2022: Utvask/avreise fra hytta senest kl 12, og ny adkomst tidligst etter kl 15.00.

Nøkkelhenting

Nøkkelen ligger i kodeboks/nøkkelsafe ved hytta. Koden til å åpne denne står under "Informasjon fra selger" på kvitteringen du får på epost etter at du har bestilt opphold på hytta.

Turtips

Fra Bratthøvollen er det en fin tur opp på Bratthøa (1221 m.o.h.). Vingelen har også en egen app med flere turtips til flotte turmål. Klikk på linken for å se alle turer som er lagt inn i Vingelen: Link til turtips i Vingelen på outtt.no

 

Last gjerne ned appen på forhånd på www.outtt.no (krever mobildekning).

Andre aktuelle tilbud