Titrebue - Øystre Slidre

Titrebue ligger på 1060 m.o.h. i Langsua Nasjonalpark. Like sør for demningen mellom Øvre og Nedre Bjødnhølen, i Øystre Slidre i Valdres.

Størrelse og ankomst

Senger til
3 personer
Antall soverom
1
Areal
15 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
2,3 km (sommer)
12 km (vinter)

Adresse

Adresse
Titra 1
Poststed
2953 Beitostølen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Øystre Slidre fjellstyre

99551844 / 61352548

oystre.slidre@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Totalareal: 550.000 daa hvorav 470.000 daa høyfjell. Øystre Slidre Statsallmenning er mye brukt både sommer og vinter, også utenom jakt og fiske. Vi har områder som er tilrettelagt med merka stier om sommeren og skiløyper om vinteren. Det er også store områder som ikke er tilrettelagt, men som er lette og ferdes i. Her kan du søke fred og ro.

Vi har 5 hytter som er åpne for allmenn bruk. Alle hyttene har minst 2 sengeplasser, propan, dekketøy og ved.

Du har også muligheten til å oppleve et aktivt stølsliv. Hos oss er det ca 220 støler, og flesteparten av disse er i bruk idag.  

Om hytta

Titrebue er todelt, det ene rommet er ei åpen bu, og det andre rommet (utleiedelen, som vi leier ut her) blir innimellom brukt av fjelloppsynet. Det er ei køyeseng i den åpne delen og ei køyeseng i den låste delen.

 

I den åpne delen av bua er alle velkomne. Dette er buer som er berekna for kortvarig privat bruk, og overnatting koster 100kr/pr natt/pr voksen. Ingen kan "okkupere" disse over lengre tid. Ingen kan avvises, selv om noen allerede bor i bua. Dette er et viktig prinsipp. Buene har vært åpne for allmennheten i årtier og har vært brukt av mange. En slik ordning er avhengig av at alle ryddar og ordnar opp etter seg. For mer info om våre åpne buer se her: https://www.oystre-slidre-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#opne-buer

 

Utleiedelen av Titrebue er et supplement til den åpne delen, og her kan du leie deg inn og være sikker på at du har denne delen av bua for deg selv. I tillegg er det dyner og puter til 3 personer der. Ta med sengetøy selv.

 

Både den åpne og utleiedelen har egen vedfyring og eget propanbluss. Det er et uthus med utedo, dette er felles for den åpne bua og utleiedelen.

 

Adkomst:

Sommer: Fra Fagernes følg FV51 forbi Beitostølen. Ta til høyre ved Jotunheimvegen (bomveg) og følg vegen til Bjødnhølen (demningen). Parker og gå herfra. Ca. 2,3 km å gå på fin sti.

Vinter:

  • Fra Fagernes følg FV51 til Heggenes. Ta av mot Yddin (bomveg) og kjør til vinterparkeringsplass ved Selstølshøgda. Gå på ski derfra ca. 16 km. 
  • Fra Fagernes følg FV51 til Skammestein. Ta av mot Vinstervegen (bomveg) og kjør til vinterparkeringsplass ved Javnlia. Gå på ski derfra ca 12 km. 

 

Titrebue ligger i Langsua nasjonalpark, og det er ikke muligheter for snøskutertransport.

 

Området:

På sommeren ligger bua i ett flott variert familievennlig turområde med flere fiskemuligheter. Fiskeart i disse vannene er ørret. Se mer info i vår fiskeguide: https://static1.squarespace.com/static/59d363d1f43b554a112004dc/t/5ef9f5bdfe8b687d4e99ff85/1593439692158/Fiskeguide+redigert+2020+nettversjon.pdf

 

Området er minst like flott på vinteren! Men om vinteren er Titrebue vanskeligere tilgjengelig, det er ca 12-16 km å gå inn avhengig av hvor du går ifra. Det kan være værhardt, så en vitertur til Titrebue er forbeholdt de fjellvante.

 

Utstyr:

Ta med stearinlys, fyrstikker og dopapir. Ved og propan er inkludert i leien.

 

Hytte-/Avbestillingsregler

Vær obs på at denne utleien gjelder et låst rom i ei ellers åpen bu. Dette er et supliment til den åpne bua. Begge delene av bua kan brukes av leietakerene, men ingen kan avvises i den åpne delen av bua.

 

Leietaker må selv sørge for å vaske før avreise. Er dette mangelfullt blir det sendt krav på kr. 1500,-. Ta med ALL søppel, det skal ikke settes igjen mat. 

 

Kunden har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter. Øystre Slidre fjellstyre refunderer 75 % ved slik avbestilling. Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leiesummen. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon. Vi anbefaler alle våre kunder å ha avbestillingsforsikring sammen med sin reiseforsikring.

Nøkkelhenting

Nøkkelboks inne i den åpne delen av bua.Kode får du på e-post når du bestiller hytta.

Turtips

Her finner du en nyttig fiskeguide for hele Øystre Slidre Statsallmenning. For nærområdet til Titrebue, se kartutsnitt 4.

Lenke til nettside: https://static1.squarespace.com/static/59d363d1f43b554a112004dc/t/5ef9f5bdfe8b687d4e99ff85/1593439692158/Fiskeguide+redigert+2020+nettversjon.pdf

Andre aktuelle tilbud