Hus ved Helgelandskysten med fantastisk utsikt. Flotte fiskemuligheter.

"Solhaug" ligger nydelig til på Hamnøya i Vevelstad. Utsikt mot De Syv Søstre. Stamp og grillhytte. Båter til leie, flotte fiskemuligheter. Dykkekompressor. Ukesleie. Skandinavisktalende

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
4
Areal
120 m2
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Nordodden 2
Poststed
8976 Vevelstad

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

Nordland Ferie

Birgitte Brattebø

91862950

bbrattebo@hotmail.com

Velg ankomst og avreise

Veibeskrivelse

En kan komme til Hamnøya via både Brønnøysund og Sandnessjøen. 

Fra Brønnøysund (sørfra) tar en ferge fra Horn til Andalsvågen, kjører i ca 15 minutt langs Vevelstadlandet, og til Forvik, hvor hovedferga har anløp til Vågsodden. Pass på å still dere i rett felt, merket Vågsodden. Ferga over tar ca 10 minutt. 

 

Kommer en nordfra tar en fergen fra Tjøtta, ved Sandnessjøen. Pass på å stille dere i rett felt. Denne har anløp flere steder, men det ropes opp over høyttaler før hvert anløp.

Fra fergeleiet på Vågsodden kjører en 200 meter, og tar til høyre ved ett postkassestativ.

Solhaug er det hvite huset med rødt tak, og med okergul garasje og uthus ca 150m etter at dere har svingt av.

Om hytta

Huset ligger nydelig til på utsiktstomt, og fikk navnet "Solhaug" da det ble bygget ca 1927. Det er renovert og oppgradert i flere omganger siden. Senest med installering av toalettet oppe, og nytt tak i 2018, og nytt panel og vinduer på veggen i sør 2020. 

Gode, komfortable senger og møbler. Det ene soverommet, med dobbeltseng, har adgang via et annet soverom.

Solhaug ligger ca 100 fra sjøen, og det er knappe 400 meter å gå til fergeleie, og småbåthavn.

Her er det mulig å virkelig slappe av og legge stress og mas bak seg. 
Ikke minst i stampen eller grillstua.

 

Det er mulighet for å leie båt, og det er flott fiske i området. Her kan en få kveite, torsk, steinbit, brosme, sei, uer m.m. 

 

Det er ikke mulighet for å ta med egen båt, da det ikke er gjesteplasser i havnen, og det ikke er slip alment tilgjengelig på Vågsodden.

 

Alle er velkomne, men gjester må kunne forstå norsk, og gjøre seg forstått, muntlig, på norsk eller annet skandinavisk språk. Dette grunnet forhold til naboer på øya.

Guests must be able to speak and understand Norwegian, due to relationship to neighbours on the island.

 

Båtene er en 19 fot Kværnø aluminiumsbåt, med 75 eller 80hk motor, og en Øien 530 med 30hk motor. Alle er stødige båter. GPS, ekkolodd og stangholdere i båtene. Vi har ett utvalg redningsvester tilgjengelig.

5950,- per uke for 19 fot Kværnø

3850,- per uke for Øyen 530

 

Farvannet er rent i forhold til Vega som ligger rett utenfor, med lite undervannsskjær og grunner. Området ligger relativt beskyttet for storhavet, og Vistenfjorden, Norges reneste fjord, ligger rett nordøst for Hamnøya og Vågsodden.

Det er også gode dykkemuligheter, og det er egen Bauer dykkekompressor på stedet. Sløyebod fra 2017 ved havna, med lys og vann. 

Hytte-/Avbestillingsregler

 

Regler for leie av huset "Solhaug", Nordland Ferie.

 

Leieperiode

Huset kan, i utgangspunktet, kun leies for minimum en uke, og i tidsrommet april-september. Leie i kortere perioder, og utenom sesong, må avtales med eierne. 

Leie kan begynne hvilken som helst ukedag, og er ikke begrenset til lørdag.

 

Avbestillingsregler

 • Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.
 • Bestillingen er ikke gjeldende før den er godkjent av utleier. Dette for å unngå misforståelser f.eks. angående husdyrhold eller behov for norskkunnskaper.
 • Ved avbestilling inntil 45 dager før oppholdet starter refunderes 85 % av beløpet.
 • Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet
 • Ved avbestilling inntil to uker før oppholdet starter refunderes 20% av beløpet
 • Ved avbestilling to uker eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon

 Vi anbefaler alle leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

 

Depositum hus og båt

 • Det tas et depositum på 2000,- for dekning av eventuelle skader påført innventar eller hus, samt mangler ved rengjøring etter endt opphold.
 • Det samme depositumet brukes for leie av båt/båter, i tilfelle skader, manglende renhold eller at tanken ikke er fyllt opp. Depositum betales direkte til utleier før leieforholdet tar til, gjerne over konto.

 

Sjekkpunkter ved ankomst

Brannslokkingsapparat og røykvarslere skal sjekkes av leietaker ved ankomst. Batteri til røykvasler er i skap over komfyr.

Ved leie av båt, sjekk tilstand på propell, og dokumenter eventuelle skader på denne, eller andre skader på båten med mobilkamera når leieperioden begynner og slutter. Det er rent farvann rundt Vågsodden, og lite fare for skader. Men, dette gjøres for din egen trygghet i tilfelle det oppstår uenighet om eventuelle skader.

 

Rengjøring før avreise:

 • Utleien er basert på at leietaker etterlater hytta i ryddet og rengjort stand. Dette inkluderer komfyr, bord, benker, senger, gulv og bad med toalett. Vask med varmt vann og såpe. Tøm sluk for hår og annet avfall.

 • Stamp tømmes for vann, og rengjøres. Spesielt viktig er det å vaske eventuell "fettrand" som legger seg ved vannivået når vannet kjøles.
 • Ovn tømmes for aske i henhold til instruks på stedet, hvis det er behov, og hvis glør er slukket. 
 • Grillstue ryddes og benker og bord tørkes over. Grillen tømmes for aske hvis det er mye. Påse at glør er slukket.
 • Båter stelles, og tank fylles opp.
 • Søppel sorteres etter anvisning på innsiden av skapdør under vask på badet, og hives i kontainer ved fergeleie. 

 • Dersom sluttrengjøring er bestilt skal hytta ryddes og oppvask skal være tatt. Stamp og grillstue må klargjøres for neste gruppe som beskrevet over.

 • Hunder, og andre husdyr er i utgangspunktet ikke tillatt. Men, det er ikke "skrevet i sten", så kontakt oss gjerne med forespørsel. Det er andre hunder på stedet, samt beitende sau, som må hensyntas.

 • Leietaker må dekke omkostninger som følge av manglende rengjøring. Dette trekkes fra depositum.

Nøkkelhenting

Nøkkel i nøkkelboks med kode. Send sms eller ring til 91862950 i god tid før ankomst for å få koden.

Turtips

Det er fine turforhold litt sør på øya, med merket tursti opp til Hamnfjellet, en tur på ca 2 timer t/r, eller 3-4 timer hvis en velger å gå hele turen om Hamn, og følge vegen tilbake til parkeringen ved Hamnfjellet.

Hamn, ca 1 mil sør, har fine stier, og et flott strandområde. 

 

Med båt kommer en seg lett til naboøya Esøya med kulturminner i form av et gammelt klebersteinsbrudd, og innskripsjoner fra utallige mannskap som har søkt trygg havn her i uminnelige tider.

 

Med ferge, eller egen båt, kommer en seg til Tjøtta og Alstahaug, og kan besøke Petter Dass museet, og se den nydelige barokkirken han virket.

På Tjøtta er det krigskirkegård for mange av de omkomne etter senkingen av Rigel i november 1944, og etter levninger fra "Operasjon Asfalt", da russiske krigsgraver i Norge ble flyttet til Tjøtta under den kalde krigen.

 

Vega og Ylvingen (Himmelblå) er også tilgjengelig med egen båt. Eller med ferge via Tjøtta eller Horn.

 

Vevelstad, og Hamnøya, ligger mellom Brønnøysund og Sandnessjøen, med mulighet for dagstur dit med bil og ferge. Torghatten og de Syv Søstre er bare noen av de flotte turmulighetene i området.

Andre aktuelle tilbud