Åbjørstua hos Plahtes eiendommer med eksklusivt fiske for 6 personer

Åbjørstua gir deg enerett til 7 kilometer eksklusivt ørretfiske i særpreget nordlandsnatur. Depositum per uke: kr 3.500,- (betales ved booking). Totalpris fra 13.500 kr pr uke - for 6 fiskere.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
8 personer
Antall soverom
4
Areal
100 m2
Ankomst
tidligst kl 13:00
Avreise
senest kl 11:00

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedfyring
Strøm
Solcellestrøm med 230V konverter for ladning av mobiler etc
Toalett
Utedo
Vann
Innlagt varmt og kaldt vann
Dusj
Ja
Kokemuligheter
Gasskomfyr med stekeovn, ekstra gasskokeapparat (totalt 8 bluss)
Oppbevaring av mat
Propankjøleskap med fryseboks,i tillegg til egen jordkjeller
Sengetøy
Gjestene må ta med seg sengetøy hvis ikke annet er avtalt. Oppredde senger etter avtale.
Kjøkkenutstyr
Rikelig med service, bestikk, kopper og kar for 12 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass. Kjøkkenbord med plass for 8 personer

Video

Om oss

Plahtes Eiendommer tilbyr jakt og fiske i storslagen villmark tilrettelagt med hytter, båter og alt som hører med for en vellykket tur i utmarken.

 

Besøk vår hjemmeside www.plahte.no for å finne flere tilbud på jakt og fiske!

Kontakt oss

Plahtes Eiendommer

904 01 799

kristoffer@plahte.no

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Åbjørstua gir deg 7 kilometer eksklusivt ørretfiske i særpreget nordlandsnatur, langt unna andre folk. I tillegg er det muligheter for laks og grov sjøørret i samme elv. Dette er fisketilbudet for dere som er på utkikk etter de helt spesielle fiskeopplevelsene. Det er kun gjestene på Åbjørstua som har lov til å fiske i Åbjørdalen, hvor dere også har anledning til å forsøke lykken i en rekke vann i tillegg. Tilbudet gjelder for inntil 6 personer.  Pris gjelder for depositum, se hytteregler.
 
Beskrivelse

Åbjørstua ligger ved elven Åbjøra, omgitt av en variert og særpreget nordlandsnatur, der et rikt dyreliv og godt fiske setter premissene for en hel uke med storslåtte opplevelser. Denne pakken gir enerett til fiske i ca 7 km av elven Åbjøra og fiskerett på store omkringliggende områder. Man bor på Åbjørstua, på et tun med en lang historie i utmarksbenyttelse, godt skjermet fra andre folk. Åbjøra byr på krystallklart vann der den renner mellom to større sjøer. Det hovedsakelig fiske etter brunørret som gjelder i elva men de nedre 6 km er også lakseførende. Og ønsker man enda større variasjon i sitt fiske, er det bare å pakke sekken og rusle mot noen av fjellvannene i området.

 

Fisket

Åbjøra er som skapt for fluefiske med sine store partier med stilleflytende og glassklare vann, med mange fine standplasser for fisken. Elva har gode døgnflueklekkinger og stor, sky ørret. Her er det muligheter for «sightfishing» for den som klarer å bevege seg langs elvebredden uten å skremme fisken. Nederst i vassdraget renner elva rolig og bred gjennom landskapet mens den i de øvre delene veksler i større grad mellom kulper og stryk som huser grov ørret. En gammel traktorvei gjør det lett å følge elva innover dalen.

 

Åbjørstua

Hytta ligger ca 200 meter fra elven Åbjøra, 5 km unna kjørevei og adkomst kun med båt. For transport over Åbjørvatnet til hytta står en aluminiumsbåt med 5 påengsmotor til rådighet. Dersom det er behov kan ekstra båt ordnes etter nærmere avtale. For deres sikkerhet følger det med 6 stk flytevester i størrelsen 70-90 kg . Andre størrelser må avtales med utleier.

 

Vel fremme på Åbjørstua vil dere finne at fasilitetene ved Åbjørstua holder god standard. Hytta er 100 m2 og inneholder stue, kjøkken, fire soverom, vaskerom, gang og eget vedfyrt tørkerom for klær.Belysning med parafinlamper. Solcellestrøm med 230V konverter for ladning av mobiler etc (det er ikke mobildekning ved huset, men enkelte steder oppe i fjellet). Med ICE-net har man dekning ved innløpet til Åbjørvatnet.

 

Kjøkkenet har spiseplass for 8 personer, fullt utstyrt med service, bestikk, kopper og kar. Det er rikelige muligheter for den som vil slå seg løs på kjøkkenet med propandrevet komfyr og stekeovn, ekstra gasskokeapparat, kjøleskap med fryseboks og kjøkkenbord med plass til 8 personer. I stua kan man slappe av i sofagruppe med salongbord og stoler. Hytta har innlagt varmt og kaldt vann, og dusj. Soverommene er utstyrt med køyesenger, dyner og puter til 8 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass. Eget stort uthus for ved og egen utedo.

 

På de varme sommerkveldene er det godt å benytte den store møblerte terrassen på hytta med en god kopp kaffe eller andre forfriskninger.  Dere disponerer også en Moelvenbrakke med 3 sengeplasser ca 5 km lenger oppe i vassdraget så man kan virkelig kan få benyttet fisket der også.

 

Du kan også se presentajon av dette tilbudet på fishspot.no

 

Reise og andre opplysninger
Nærmeste flyplass fra Terråk er Rørvik, ca 1 times kjøring. Fra Værnes er det ca 3,5 timers kjøring til Terråk. Kjøreavstand fra Oslo er ca 11 timer. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av Plahtes ansatte.

 

Det går en skogsbilvei til Åbjørvatn. Derfra tar man båt nesten frem til hytta. Last over bagasjen i anvist båt. Parker bilen litt vekk fra vannet da det kan stige 2 meter ved kraftig nedbør. Når dere krysser vatnet, må dere passe dere for grunnen utenfor Mesundtangen. Det er også svært grunt ved utløpet av Åbjørelven. Sett derfor motor i gruntvannsstilling ca 200 før elveutløpet og kjør forsiktig oppover elven til båtplassen. Fortøy alltid båten til en påle eller til kantvegetasjon. Elven kan stige over en meter på få timer. Det står en tralle og trillebår ved hytta som kan benyttes til å frakte bagasjen fra båtstøen til hytta (300 meter). Ved avreise kan disse forlates ved båtstøen i tilstrekkelig god avstand fra elven.

 

Åbjøra er en del av det regulerte Åbjøravassdraget. Kraftverket ligger ca. 13 kilometer oppstrøms for hytten og er ikke til sjenanse for friluftsliv i Åbjørdalen. Svingninger i vannstand oppleves som naturlige på grunn av avstanden til kraftverket og det store nedbørsfeltet med mange vann og sideelver i mellom hytten og reguleringsmagasinet. Kraftselskapet er pålagt å slippe en minstevannføring gjennom sommeren som sikrer en fiskbar vannstand.

Hytteregler/Avbestillingsregler

 Overnatting i Åbjørstua, inklusive eksklusivt fiske for inntil 6 personer, i en uke:

Fra sesongstart frem til 13. juni: fra 2250,- NOK per person  (13.500,- NOK)
Fra 13.juni frem til 15. august: fra 3083,- NOK per person (18.500,- NOK)

Fra 15. august frem til 9. september: fra 2250,- NOK per person  (13.500,- NOK)

 

Depositum per uke: kr 3.500,- (betales ved booking).

 

Prisen gjelder for opptil 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på 1500,- NOK per person per uke.

 

Ved booking betales et depositum. Resterende sum innbetales før fastsatte frister innen ankomst. Det betales for gruppen i sin helhet. Nærmere betalingsinformasjon gis ved booking.

 

Ta kontakt dersom interesse eller spørsmål.

 

Ved eventuell avbestilling gjelder følgende regler:

  • Innbetalt depositum refunderes ikke.
  • Ved avbestilling mindre enn 2 måneder før leiestart refunderes ikke leiepris som hovedregel. Hovedfaktura kan refunderes, under forutsetning at hytta blir utleid i samme periode.
  • Ved spesielle forhold (sykdom/uvær) kan hytteleie refunderes med inntil 75 % av innbetalt hovedfaktura. 
  • Ved påbegynt leieforhold refunderes ikke leie.
  • Vi anbefaler å ha reiseforsikring.

Nøkkelhenting

Gjestene tas i mot av vår representant på Terråk, hvor informasjon om stedet og om jakt- og fiske mulighetene vil bli gitt.

Kontakt utleier for avtale.

Andre aktuelle tilbud