Rorbu på Helgeland

Rorbu med høy standard og komfort, nydelig utsikt, båt og godt fiske rett nedenfor verandaen! "Noatun" er en plass en virkelig kan trives. Egen dykkekompressor. Skandinavisktalende

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
3
Areal
70 m2
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Hamnøyveien 3
Poststed
8976 Vevelstad

Beliggenhet

Kontakt utleier

Nordland Ferie

Birgitte Brattebø

91862950

bbrattebo@hotmail.com

Velg ankomst og avreise

Om hytta

Huset ligger nydelig til rett ved sjøen nær fergeleie, og fikk navnet "Noatun" da det ble gjort om fra brygge til rorbu i 2017. Kaldt opp etter bostedet til havguden Njord fra norrøn mytologi. Som en kan se fra bildene fremstår det som nytt og trivelig, og med god komfort.

Store vindu i stuen gir utsikt til fjellene De Syv Søstre og Raudøy. Den samme utsikten har en fra verandaene. Veranda nede er den opprinnelige kaien som er kledd inn med rekkverk og levegger for å gi privatliv og ro.

 

Flytebrygge til båten ligger inntil kaien, og sløyebod ligger med utgang mot parkeringen. Denne deles med huset "Solhaug" lenger oppe på Vågsodden.

 

Det er i utgangspunktet 2 soverom. Ett med to enkeltsenger som kan slås sammen til dobbeltseng, og ett rom med én seng. I tillegg er det sovesofa, også med fjærmadrasser, på det som også fungerer som "TV-stue" nede i første etasje. Kombinert stue og kjøkken oppe.

 

Badet er stort med god dusj og vaskemaskin. Av miljøhensyn er det innstallert forbrenningstoalett (Cinderella) for "storjobber" og tissedo for mindre ærend.

 

Fergetrafikken er ikke generende, da fergen kun ankommer 4-5 ganger per dag, nordgående mot Tjøtta (Sandnessjøen) og tilsvarende mot Forvik (Retning mot Brønnøysund)

 

Gode, komfortable senger og møbler. 

Her er det mulig å virkelig slappe av og legge stress og mas bak seg. 

 

Det er mulighet for å leie båt, og det er flott fiske i området. Her kan en få kveite, torsk, steinbit, brosme, sei, uer m.m. 

 

Det er ikke mulighet for å ta med egen båt. Det er ikke gjesteplasser i havnen, og det er ikke slip alment tilgjengelig på Vågsodden.

 

Alle er velkomne, men gjester må kunne forstå norsk, og gjøre seg forstått, muntlig, på norsk eller annet skandinavisk språk. Dette grunnet forhold til naboer på øya.

Guests must be able to speak and understand Norwegian, due to relationship to neighbours on the island.

 

Båten er en 19 fot Kværnø aluminiumsbåt, med 75 eller 80hk motor (avhengig av hva som er ledig. Begge er stødige og gode båter, og motorene er driftsikre og godt vedlikeholdt). GPS, ekkolodd og stangholdere i båten. 

5950,- per uke.

OBS! I perioden 19. juni til 7. juli 2023 er begge aluminiumsbåtene bortleid, men det er en svært god Øien 530 med 30hk Yamaha tilgjengelig. Denne kan leies for 3850,- per uke.

 

Ett utvalg redningsvester er tilgjengelig. Vi kan ikke garantere rett størrelse, men det skal være nok.

 

Farvannet er rent i forhold til Vega som ligger rett utenfor, med lite undervannsskjær og grunner. Området ligger relativt beskyttet for storhavet, og Vistenfjorden, Norges reneste fjord, ligger rett nordøst for Hamnøya og Vågsodden.

Det er også gode dykkemuligheter, og det er egen Bauer dykkekompressor på stedet. Sløyebod fra 2017 ved havna, med lys og vann. 

Hytte-/Avbestillingsregler

Regler for leie av huset "Noatun", Nordland Ferie.

 

Leieperiode

Huset kan, i utgangspunktet, kun leies for minimum en uke, og i tidsrommet april-september. Leie i kortere perioder, og utenom sesong, må avtales med eierne. 

 

Avbestillingsregler

 • Oppholdet betales på inatur.no ved bestilling.
 • Bestillingen er ikke gjeldende før den er godkjent av utleier. Dette for å unngå misforståelser f.eks. angående husdyrhold eller behov for norskkunnskaper.
 • Ved avbestilling inntil 45 dager før oppholdet starter refunderes 80 % av beløpet.
 • Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet
 • Ved avbestilling inntil to uker før oppholdet starter refunderes 20% av beløpet
 • Ved avbestilling to uker eller mindre før oppholdet starter gis ingen refusjon

 Vi anbefaler alle leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

 

Depositum hus og båt

 • Det tas et depositum på 2000,- for dekning av eventuelle skader påført innventar eller hus, samt mangler ved rengjøring etter endt opphold, og for leie av båt, i tilfelle skader, manglende renhold eller at tanken ikke er fyllt opp. Depositum betales direkte til utleier før leieforholdet tar til, eller overføres til konto.

 

Sjekkpunkter ved ankomst

Brannslokkingsapparat og røykvarslere skal sjekkes av leietaker ved ankomst. Batteri til røykvasler er i skap over komfyr.

Ved leie av båt, sjekk tilstand på propell, og dokumenter eventuelle skader på denne, eller andre skader på båten med mobilkamera når leieperioden begynner og slutter. Det er rent farvann rundt Vågsodden, og lite fare for skader. Men, dette gjøres for din egen trygghet i tilfelle det oppstår uenighet om eventuelle skader.

 

Rengjøring før avreise:

 • Utleien er basert på at leietaker etterlater hytta i ryddet og rengjort stand. Dette inkluderer komfyr, bord, benker, senger, gulv og bad med toalett. Vask med varmt vann og såpe. Tøm sluk for hår og annet avfall.

 • Ovn og grill tømmes for aske, hvis alt av glør er slukket, og det er såpass mye at det bør tas.
 • Båt stelles, og tank fylles opp.
 • Søppel sorteres etter anvisning på innsiden av skapdør under vask på badet, og hives i kontainer ved fergeleie.

 • Dersom sluttrengjøring er bestilt skal hytta ryddes og oppvask skal være tatt og satt på plass. Oppvaskmaskin settes på.

 • Hunder, og andre husdyr er i utgangspunktet ikke tillatt. Men, det er ikke "skrevet i sten", så kontakt oss gjerne med forespørsel. Det er andre hunder på stedet, samt beitende sau, som må hensyntas.

 • Leietaker må dekke omkostninger som følge av manglende rengjøring. Dette trekkes fra depositum.

Nøkkelhenting

Kodelås. Kontakt oss på 91862950 eller bbrattebo@hotmail.com for info.

Turtips

Det er fine turforhold litt sør på øya, med merket tursti opp til Hamnfjellet, en tur på ca 2 timer t/r, eller 3-4 timer hvis en velger å gå hele turen om Hamn, og følge vegen tilbake til parkeringen ved Hamnfjellet.

Hamn, ca 1 mil sør, har fine stier, og et flott strandområde.

 

Med båt kommer en seg lett til naboøya Esøya med kulturminner i form av et gammelt klebersteinsbrudd, og innskripsjoner fra utallige mannskap som har søkt trygg havn her i uminnelige tider.

 

Med ferge, eller egen båt, kommer en seg til Tjøtta og Alstahaug, og kan besøke Petter Dass museet, og se den nydelige barokkirken han virket. 

På Tjøtta er det krigskirkegård for mange av de omkomne etter senkingen av Rigel i november 1944, og etter levninger fra "Operasjon Asfalt", da russiske krigsgraver i Norge ble flyttet til Tjøtta under den kalde krigen.

 

Vega og Ylvingen (Himmelblå) er også tilgjengelig med egen båt. Eller med ferge via Tjøtta eller Horn.

 

Vevelstad, og Hamnøya, ligger mellom Brønnøysund og Sandnessjøen, med mulighet for dagstur dit med bil og ferge. Torghatten og de Syv Søstre er bare noen av de flotte turmulighetene i området.

Andre aktuelle tilbud