Tollhom, hytteliv, fiske og friluftsliv. Stor hytte, god plass!

Flott stor hytte med 3 soverom. Loftstue med panoramautsikt til viltåker der elgen og hjorten beiter! perfekt for sykkel, fiske, vandring, bading og avslapping! Se video!

Størrelse og ankomst

Senger til
7 personer
Antall soverom
3
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Breiliveien 418
Poststed
3750 Drangedal

Beliggenhet

Kontakt utleier

Åse Vøllestad skogen as

Pål M. Kirkeby

930 27 011

paal@aase-vollestad.no

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Med fokus på gode naturopplevelser!

Åse Vøllestad skogen as kan tilby varierte aktiviteter i kombinasjon med overnatting i en av våre mange hytter på Drangedals største skog- og utmarkseiendom. Eiendommen ligger sør/vest i Drangedal i nærheten av Gautefall.

 

  • Hytteutleie for familier, næringsliv, friluftsliv, fotturer, bading og fiske.

 

Ta kontakt for tilbud på gode opplevelser!

Pål Kirkeby tlf 930 27011.

paal@aase-vollestad.no

Tor Fjellheim tlf 480 00131

tor@aase-vollestad.no

 

Følg Åse-Vøllestad skogen på Facebook

 

Om hytta

 

TOLLHOM

Gammelt sagn som forteller om Tollhomskongen som har gravd ned en skatt i området. Har trolig opprinnelig vært en gård, en av de eldste i området. Gården må ha blitt ryddet engang i eldre jernalder, den gang det gjaldt å finne jord som var drivende og lett å bearbeide med primitive redskaper. Funnet spor etter jernutvinning. Vært brukt som skogshusvær, viktig i forbindelse med skogsdrift, stor stall og mange sengeplasser.

 

Hytta ble bygget på 1950 tallet og brukt som skogshusvær i mange år. I 2017 gjorde vi en større oppussing av hytta for å gjøre den til en trivelig hytte for utleie.

 

Se video for mer inntrykk av plassen.

 

God plass til mange! Og flott gress slette på utsiden perfekt for barn og voksne å boltre seg på.

 

Hytta ligger flott til på en åpen plass i skogen, rett ved bilvei, ingen andre hytter i nærheten. Det er anlagt en viltåker ved hytta der gjester kan sitte å nyte synet av viltet rett utenfor. Kort vei til en flott badeplass i elva som renner rett forbi, noen minutter å gå. Fin badekulp i elva og flotte svaberg rund, en utrolig flott plass å nyte en sommerdag med bading og soling. Bruker å bli veldig godt badevann i elva.

 

Er anlagt en bål plass rett ved hytta hvor man kan fyre bål når det er tillatt, men vær obs på skogbrann!!!

 

Gode muligheter for variert friluftsliv med masse fiskevann å fiske i, flott turrterreng, det går en merket sti rett forbi hytta "Saltveien". På vinter er det fint ski terreng rett rundt hytta, men også kort vei opp til Gautefall alpin anlegg.

 

Hele fiskeområdet finner man på fiskekort på Inatur for Åse-Vøllestad skogen og se på kartet der. eiendommen har et stor antall fiskevann med ørret og bekkerøye.  Se mer info her:

Fiskekort i Åse-Vøllestad skogen | inatur.no

 

Hytta

Hytta er stor med god plass. 3 soverom med totalt 7-8 sengeplasser, fordelt på 3 køyesenger, 2 av de er familikøyer (den ene er 150 cm bredd og den andre 120 cm) med plass til 2 personer i 1. etasje.

Det er stor åpen stue/kjøkken løsning med plass til mange både rundt spisebord og i sofaen. På kvelden kan man nyte utsikten til viltåker fra stua som er bygd på loftet av hytta.

Alt av kjøkkenutstyr man trenger. 

Flere vedovner som gjør det mulig å få det godt og varmt i hytta. Solcelle anlegg gir lys. Gass komfyr og gass kjøleskap. Vann hentes fra manuell pumpe rett utenfor hytta.

Ved og gass er inkludert i leie.

Veranda rett utenfor hytta med adkomst fra verandadør i stua.

For mer info om hytta og hva man må ha med les vedlegg "hytteinfo".

 

Opplegget er basert på selvbetjening og at gjest får kode til nøkkelboks. Informasjon og nøkkelkode blir sendt på e-post i forkant av leieperiode.

Hytta skal rengjøres skikkelig ved avreise og etterlates i en slik stand at det er hyggelig for neste gjester! Oppdager du at hytta er dårlig rengjort ved ankomst ta kontakt med utleier umiddelbart.

Ved dårlig renhold vil leietaker bli fakturert for utgifter med å få hytta rengjort.

 

Hund er tillatt, men skal ikke i møbler eller senger.

Står hundebur på hytta som man kan låne.

 

Vinter

Det er mulig å leie hytter på vinter også, men da må det avtaltes direkte med oss og ikke igjennom Inatur.

Er en periode på våren da biler ikke kan kjøre pga. teleløsning, vi kan da eventuellt være behjelplig med transport med ATV i denne tiden, ta kontakt for å avklare dette vis dere tenker å leie i april/mai for å få en status på veien.

For leie der det er kort tid mellom booking og ankomst så ta kontakt i forkant for å avtale om kode til nøkkelboks, vi er en liten bedrift og vi klarer ikke være tilgjengelig til enhver tid.

 

 

 

 

 

 

Hytte-/Avbestillingsregler

Nøkkelhenting

Hytta er utstyrt med nøkkelboks, kode vil bli oppgitt i forkant av leieperiode.

Turtips

Hytta ligger på eiendommen Åse Vøllestad skogen. Eiendommen er på ca. 65.000 daa, noe som gir god boltreplass for friluftsaktiviteter.

Terrenget er en god blanding av skog, myr, vann og elv. Ypperlig turterreng, både i skog og hei og langs våre mange kilomter med skogsbilveier. Skogsbilnettet er også fint til sykling.

Gode fiskemulighteter i våre mange vann og elver, fiskekort kjøpes på Inatur.no. 

Det er også mulig å leie jakt i forbindelse med hytteoppholdet.

På sommerstid er det flotte svarberg og vann for bading og avslapping. På kvelden eller tidlig morgen kan man reise på safari og se etter elg og andre dyr på en av våre mange viltåkere.

 

kan kjøpe honning ved bommen som vi produserer selv: Gårdshonning fra skogene i Telemark | Åse Vøllestad Gård (gardshonning.no)

 

Ca. 20 minutter kjøring til Drangedal sentrum der det er butikker som dekker de fleste behov.

Kort vei til Gautefall alpinanlegg.

i Drangedal ligger også Hullfjell gård som kan tilby åpen gård, matservering og aktivtetspark i vannet, Forside - Hulfjell Familiepark

 

Andre aktuelle tilbud