Sandhyl - restaurert steinbu på Hardangervidda. Fred og ro i fantastisk natur med godt fiske.

Trivelig, historisk spennende steinbu i nasjonalparken på Hardangervidda. Unn deg noen dager med ro i høyfjellet. Tilgang til båt med stangfiske i flere fjellvann, i tillegg til fiske i elva Kvenna.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 13:00
Avstand fra vei
7 km

Adresse

Adresse
Argehovd 7
Poststed
3864 Rauland

Beliggenhet

Kontakt utleier

Anne-Gro og Åsmund Løvås

www.argehovd.no

35074122/90167407

post@argehovd.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Fjellgården Argehovd 

Argehovd ligger 970 moh i nordenden av Møsvatn. Gården ligger veiløst ved fotenden av Hardangervidda, 1 km. fra Mogen Turisthytte, og er en av landets høyeste gårdsbruk som fortsatt er drift.

 

Åsmund Løvås med familie eier og driver denne 90 000 mål store eiendommen. I tilegg til sauer, er utleie av jakt, hytter og fiske hovedgeskjeften på gården.

 

Det blir leid ut hytter, reinsjakt, rypejakt og småviltjakt, i tilegg til fiske i elva Kvenna, og i de 10 fiskevannene som hører til eiendommen.

 

Bli bedre kjent med fjellgården Argehovd, hyttene og den storslåtte naturen,

Se NRKs Der ingen skulle tru...

Om hytta

Steinbua har fire sengeplasser og ligger i nasjonalparken, er nyrestaurert inne og ute med enkel standard. Her har du det meste av det du trenger, ta med mat, toalettpapir, sovepose, gode tursko/klær og fiskeutstyr. Fiskekort er inkl. i prisen, garn og oter er ikke tillatt.

 

Historisk steinbu. På Sandhyl ble Roald Amundsen og broren Leon funnet sterkt forkomne av Nils Argehovd. Året var 1896 og Amundsen lå i trening til en polarekspedisjon. Se vedlagt fil for å lese hele den spennende historien. Kompasset Nils fikk som takk finnes på gården, spør om å få se det. 

Hytte-/Avbestillingsregler

Minimum 2 døgn leie. Se vedlagte skriv for utfyllende info om leie og avbestilling.

Nøkkelhenting

Hentes på gården Argehovd

Veibeskrivelse

For å komme til Sandhyl fraktes man først over veiløse Møsvatn med båt. Åsmund på Argehovd kjører taxibåt fra Varland, eller dere kan ta turistbåten Fjellvåken fra Skinnarbu. Båtturen fra Skinnarbu tar en time og et kvarter og taxibåten fra Varland tar ca 30 minutter. Det er uansett en flott tur i vakre omgivelser med veiløse gårder på rekke og rad. Kommer du med Fjellvåken går du innom gården etter nøkkel og får med deg et kart over eiendommens fiskevann om ønskelig. Blir dere hentet med taxibåt fraktes dere opp til gården med bil fra båthavnen og får utdelt nøkkel og kart når dere kommer frem. Det er ca 7 km å gå fra gården Argehovd og inn til Sandhyl. Terrenget er lett og går langs den naturskjønne elva Kvenna etter en fin merket sti frem til steinbua. Denne turen tar ca 90 minutter med sekk. Transport over Møsvatn er ikke inkl. i prisen.

For bestilling av taxibåt eller flere opplysninger www.argehovd.no eller telefon 90167407. For bestilling på Fjellvåken Fjellvaaken - Fjellvaaken (visitrauland.com)

 

Turtips

Det er godt fiske i Sandhyl og det er stor sjanse for noen fine ørretmiddager. Siden dere har tilgang til båt kan dere ro over på andre siden og fiske i mange gode fjellvann. Dere får utdelt et kart ved ankomst hvor det finnes en oversikt over alle vann på vår eiendom.

Andre aktuelle tilbud