Elgsjøhytta i Oppdal. Meget flott beliggende ved Elgsjøen i sørøstfjella i Oppdal kommune.

Perfekt beliggenhet for rekreasjon med fjellturer, jakt og fiske. Leie inkl. 2 båter m/motor og bensin, garn og 3 fiskekort. Rabatt til OJFL-medlemmer velges i bookingkalender.

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
1
Areal
60 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
5 km

Adresse

Adresse
Vinstradalsvegen 1772
Poststed
7345 Drivdalen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Opdal Jæger & Fiskarlag

Vidar Rise

41853308

vidar.rise@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Om hytta

Hytta består av et stort hovedrom med vedfyring, kjøkkenkrok, spisebord, salong og fire køyer, et soverom med to køyer, gang, vaskerom, innvendig muldo, og yttergang med stor vedkasse. Hovedlageret for ved er utvendig. Grov ved kløves om nødvendig ute.  
Vann kan enten hentes i vannet, eller i åpen kran på nordsiden av hytta (overflatevann fra bekk). 
Våren 2024 vil det være ferdig montert solcelleanlegg for belysning i hytta, 
Sengene har gode madrasser. Det oppfordres til å ta med egen sovepose.
Riktignok er det dyner og puter av bra kvalitet der, men NB: Om de skal benyttes, krever det at det medbringes egne laken, pute- og dynetrekk.
Ellers har hytta kokeapparat med tre bluss, kjøkkenutstyr, ved, telys, lampeolje, fyrstikker, brannslokningsapparat, røykvarsler med mer. Det er også to slukstenger (uten snelle), to oterfjøler (uten åser) og to regnsett i stor størrelse.

Leie av hytta inkluderer 3 fiskekort, slik at inntil 3 personer som leier hytta kan fiske samtidig, også rett til garnfiske.  Alle under 16 år fisker gratis.
Som gjenytelse for fiskeretten disse 3 fiskekortene representerer, forventes det at ALLE som fisker, uansett fiskemetode og fangst eller ikke, SKAL føre logg for fisket i permen for fiskerapportering, Dette er viktige fakta og data for de ansvarlige for forvaltningen av fiskebestanden i Elgsjøen. Derfor er store, små og/eller ingen fangster like viktige å rapportere.

Naust med inngang fra sjøsiden, inneholder to båter med årer/motor, garn, flottørkuler etc. Båtbensin er inkludert i leien.

 

360-visning av hytte og omgivelser: Stue    Soverom_2    Omgivelser_1    Omgivelser_2

 

Fiske i området
De tre fiskekortene som følger med hytteleia, gjelder også retten til fiske i alle elver og vann på Drivstua Fjellstueutmåling og på den delen av Hjerkinn Fjellstueutmåling som ligger i Oppdal. Unntatt er Flåmbekken og Elgsjøbekkens nedre del. 

Fiskekort for området kan også kjøpes hos Statskog; se link nederst på denne siden.
Personer som har løst egne fiskekort hos Statskog, kan fiske i området uavhengig av de 3 kortene som inngår i leien.

Generelt er det ørret i alle vanna og bekkene med fisk. I Finnsjøen og Hansontjønna er det også røye, og i Horrtjønna er det harr. Elgsjøen, Heimtjønn og Haugtjønnin med tilhørende bekker har meget fin ørret.

Følgende redskaper er tillatt: Stang, håndsnøre, oter, ståsnøre og markline.
Fiske generelt i området, er ikke tillatt i perioden f.o.m. 15. september - t.o.m. 15. oktober

 

Fiske i Elgsjøen

Som en kuriosa kan nevnes at Elgsjøen er ett av inatur.no's 10 anbefalte fjellvann for ørretfiske i Norge.
Se: https://tips.inatur.no/10-anbefalte-fjellvann-for-sommerens-%C3%B8rretfiske

ALLE leietakere som fisker under oppholdet, SKAL rapportere fiske og fangst i  Rapportpermen for fiske Elgsjøen, som ligger i hytta. Dette er viktige fakta og data for de ansvarlige for forvaltningen av fiskebestanden i Elgsjøen. Derfor er store, små og/eller ingen fangster like viktige å rapportere.

 

Garnfiske i Elgsjøen

Garnserien i naustet består av 18 garn, som er satt sammen to og to til 9 garnsett. Garnserien består av garn med 18, 22, 24 og 26 omfar.
Det er bare disse garna som skal brukes når det skal fiskes med garn og det er bestemt at line med liten kork skal være festet til garna. For øvrig er det store kuler og/eller kanner som skal brukes som flottører for å merke garna godt. 

Ved garnfiske i Elgsjøen skal det være to aktive fiskere for å sette og å ta opp garnene. Garn kan settes etter kl. 18:00 og må tas opp igjen før kl. 10:00 dagen etter. Garnfiske i Elgsjøen er ikke tillatt fra og med 1. september, til og med 15. oktober.

Det ikke tillatt å bruke private medbragte garn.

 

Båt

Båt, motor, bensin og garn er inkludert i leiesummen

 

Ved bruk av båt

Det er syv redningsvester (6 voksne og 1 barn) av godkjent kvalitet i vektklassen 70 til 100 kg på hytta. Har bruker behov for redningsvester utover dette så skal det medbringes. Det er bruker av båten som har ansvaret for at alle i båten har redningsutstyr.

Båtene, motorene og garna skal være rengjort og bragt på plass i naustet når hytta forlates.

Reserve bunnplugger henger på kjøkkenveggen i hytta

 

OJFL ønsker alle et trivelig og godt opphold!
Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger fra oppholdet, og det er spesielt viktig at vi får beskjed snarest mulig dersom det er skader, feil og/eller mangler ved hytta, inventaret eller utstyret.

Hytte-/Avbestillingsregler

OJFL-medlemmer får rabatt på hyttedøgn. Rabatten må du krysse av i bookingkalender før du går til betaling.

Hytteregler

Ved avreise, skal hytta forlates rengjort og ryddig, vann tømmes ut, gassbeholderen kobles fra, asken i ovnen tømmes (varm aske slukkes med vann), vedkassene etterfylles, uteområdet skal være ryddet, utvendig vedlager skal sikres for vær og vind. Ventilene i vinduene skal være åpne. I naustet skal båt, garn og annet utstyr regngjøres og ryddes på plass, og naustet låses. 
Og sist men ikke minst:
Husk å fylle ut rapportskjemaet for fisket under oppholdet før du forlater Elgsjøhytta
Husk å ta med deg overflødige matvarer, alt søppel, brukte batterier, tomgods etc. etter endt opphold.

  • Dersom det er åpenbare mangler ved rydding og rengjøring, vil leietaker bli belastet gebyr for ekstra rengjøring.
  • Skader på inventar eller hytte må meldes hytteeier snarest. Leietaker kan bli erstatningspliktig, eventuelt måtte betale for kostnader til reparasjon.

 

Avbestillingsregler

Oppholdet betales med Visa/Mastercard ved bestilling.

Ved avbestilling inntil 30 dager før oppholdet starter refunderes 85 % av beløpet.

Ved avbestilling mellom 30 - 7 dager før oppholdet starter refunderes 50 % av beløpet

Ved avbestilling mindre enn én uke før oppholdet gis ingen refusjon.

 

Eventuell avbestilling skjer direkte til hytteeier, se kontaktinfo.

Vi anbefaler alle våre leietakere å ha sin reise-/avbestillingsforsikring i orden.

 

Nøkkelhenting

Nøkkelen til Elgsjøhytta befinner seg i kodeboks ved hytta. NB Du må selv ta kontakt med hytteutleier tidligst 1 uke før oppholdet skal skje for å få koden til nøkkelboksen. Kontaktperson VIdar Rise, mob 418 53 308. 

Veibeskrivelse

GPS-koordinater: 

62.379121   9.772957

Sommers tid
Letteste adkomst på sommeren, er å kjøre Vinstradalsvegen (bomvei) inn til Veslvonin. Vinstradalsvegen tar av fra E6 ved Driva ca. 8 km sør for sentrum i Oppdal. Parkering på merket parkeringsplass oppå Ryin. Etter ca. 300 m videre langs veien, er det merket start på stig/traktorspor inn til Elgsjøen på østsiden av Vesle Elgsjøtangen. Da er det knapt 5 km og tar ca. 1 1/2 time å gå dit. Like etter at man kan se Elgsjøen fra stien, kommer en til et kryss ved merkesten/visningssten, der kjørestien fortsetter ned til venstre, og en gangsti fortsetter rett fram. Det lønner seg da å fortsette langs gangstien, da denne går høyere i terrenget, hvor det er tørrere å gå, og lettere å krysse bekker.
Alternativt kan man følge en privat sætervei (nøkkelbom) fra Ryin på vestsiden av Vesle Elgsjøtangen. Etter ca. 4 km, før sæterveien svinger nedover til høyre, må en ta til venstre over flaten mot øst, og etter ca. halvannen kilometer, kommer en ned til Elgsjøhytta.

Det er også mulighet å komme til Elgsjøhytta sørfra. Ta av fra hovedveien (fylkesvei 29) ved Dalholen i Folldal, følg veien (bomvei) merket Einunndalen, og kjør inn til Bekkelægret. Derfra er det ca. 4,5 km, og tar ca. 1 1/2 time å gå. Følg først anleggsveien mot Elgsjøen, men når man kommer opp på flata,  bør en passe på å ta av mot Elgsjøbua så tidlig at en finner stigen som går halvmidt oppe i lia på Vesle Elgsjøtangen. Denne stigen er lite brukt, og kan tidvis være vanskelig å se/følge. Derfor er det en fordel med kart der stigen er avmerket. Lenger ned mot vannet er terrenget mer utfordrende å gå i. 

 

Om vinteren:
NB: Hytta er kun åpen for utleie i sommersesongen.

På ski i snøskutertraséen fra Driva til Veslvonin (ca. 6 timer) og ned til hytta (ca 1 time til). Eller fra Nestasvollan ved E6 i Drivdalen og bratt opp Vårstigen (ca. 3 timer). Eller fra Kongsvoll via Bekklægret (ca. 3,5 time).

 

Turtips

Fiskemuligheter

Veslvonsbekken. Elgsjøen. Elgsjøelva. Haugtjønnin. Her er er det kun ørret å få. Fiskeregler fåes av kortselger.

Småviltjakt Jaktkortene i området fås kjøpt på inatur.no. Se link til tilbudene nederst i denne siden.

Reinsjakt Oppdal Bygdealmenning og Statskog selger kort i området og søknadsfristen er 1. mai. Her er Elgsjøhytta et meget godt utgangspunkt for jakta for en som vil ligge i fjellet.

Andre aktuelle tilbud