Koversjøhytta, på høyfjellet i Tolga

Hyggelig overnatting i fjellet for inntil 6 personer. Lett terreng, passer bra for familieturen. Kort vei til veldig godt fiske, hovedsaklig ørret. Nyrenovert hytte.

Størrelse og ankomst

Senger til
6 personer
Antall soverom
1
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
3 km (sommer)
6 km (vinter)

Adresse

Adresse
Ytre Svartåsen 350
Poststed
2542 Vingelen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Vingelen Sameie

(+47) 47921187

turist@vingelen.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vingelen sameie er et privat sameie i Tolga kommune, kjent for å være et eldorado for rype og reinsdyrjegere. Sameiet disponerer det meste av fjellområdet innenfor Vingelen sogn. Besøk gjerne www.vingelen.no for å bli bedre kjent med bygda og tilbudene som finnes der.

Om hytta

Koversjøhytta ligger ved Koversjøen, 950 m.o.h. i Vingelen. Hyggelig overnatting i fjellet for inntil 6 personer, nært til godt fiske etter smellfeit fjellørret. Hytta ble totalrenovert 2021. 

Koversjøhytta er ei tømra- og panelt hytte med 4 senger og 2 sofaer. Hytta inneholder kjøkken og kombinert stue/soverom. I hytta er det sengeplass til totalt 6 personer, 2 køyesenger og 2 sofabrisker. Ta med sovepose.

Kjøkken er utstyrt med propan og kokeapparat. Ikke innlagt strøm eller vann. Vann hentes fra kilde. Oppvarming med vedfyring. Utedo. Hund er tillatt. Ved innløst fiskekort kombinert med leie av hytta er det i tillegg til stangfiske, også tillatt med oterfiske fra båt.

Hytta leies ut med båt. Her finnes flytevester for voksne (3 stk) og barn (2 stk). Avstand til bilvei sommerstid ca. 2,5 km (45 min. gangtid). Bilvei vinterbrøytes ikke.

Hytta leies ut i perioden fra vinterferien til ca 1. oktober. Vinterstid er det mulighet for skuterskyss. For priser og informasjon om snøskutertransport ring Vingelen Idrettslag v/Ragnar Sollid på tlf 959 29 510. (Vær obs på at vinterstid vil det ta tid å få varmet opp hytta, og den må sannsynligvis graves fram). 

 

Bomvei og fiskekort må kjøpes utenom. Fiskekort får du kjøpt her på Inatur. Bompenger betales på Passpay.no (i forkant eller etter passering).

 

For mer informasjon besøk hjemmesiden til Vingelen Turist.

Hytte-/Avbestillingsregler

Ankomst fra kl 15. Avreise er satt til klokken 14. Det betyr at hytta skal være vasket og sekken pakket innen klokken 14 slik at man kan forlate hytta på kort tid hvis f.eks. oppsynet må en tur innom for nødvendig vedlikehold. 


Utvask: De som er leietakere skal gjøre rent etter seg. Dersom dette ikke er gjort vil utleier kunne fakturere for dette.

 

Alle bestillinger på denne hytta belastes ved bestillingsdato.

Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 45 dager før leieforholdet starter, og vil da får refundert 80 % av leiesummen.

Nøkkelhenting

Nøkkelen ligger i kodeboks/nøkkelsafe ved hytta. Koden til å åpne denne står under "Informasjon fra selger" på kvitteringen du får på epost etter at du har bestilt opphold på hytta.

Veibeskrivelse

Fra Vingelen sentrum, følg Fv. 732 (Nordate) mot nordvest. Bomvei med skiltgjenkjenning, veiavgift betales på Passpay.no. Fortsett videre Nordate, og følg deretter Gjeldalsveien innover Gjeldalen. Ta til høyre langs Londalsveien og følg den videre innover til du kommer til et T-kryss i Svartåsen. Ta da til venstre langs Ytre Svartåsen og kjør fram til veien stopper ved parkeringen ved Tållevshågåvollen (Tollefshagenvollen på enkelte kart) i Vingelen.
Derfra er det en fottur på ca 3 km, og turen tar ca 45 minutter.
Følg rødmerket traktorvei forbi setervollen og opp gjennom bjørkeskogen. Etter snaue 2 km og 100 høydemeter gjennom frodig fjellbjørkeskog åpner landskapet seg og du ser innover snaufjellet mot fiskevannet Koversjøen. 

På ut.no er det en fin beskrivelse av fotturen: Familietur til Koversjøhytta

Turtips

Vingelen har har mange fine turer som både er skiltet og som går etter umerkede stier i fjellet. Noen av disse turene vil ikke være fra hyttetrappa, men det er gode turtips til flotte turmål.

Noen av disse turene finner du på ut.no: Turer i Vingelen

 

En fin fottur i nærheten av hytta, går gjennom Magnillsjøan og frem til Kvikne. Turen går gjennom både skog-, fjell - og seterområder, og kan gjennomføres med overnatting for returen. Dette er vegen karolinerne kom før jul i 1718 da de skulle til Bergstaden for å stjele kobber. Se ut.no sin beskrivelse av turen "Karolinerveien, karolinerne på krigstien"

Karolinerveien, karolinerne på krigsstien

Andre aktuelle tilbud