Hytte ved Bjønntjønnan på høyfjellet i Tolga

Omgitt av høyfjell og vidstrakt utsikt kan du sitte i solveggen mens du nyter naturen og stillheten. Pen ørret å få på kroken i et av Vingelens beste fiskevann.

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Areal
40 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
3 km (sommer)
9 km (vinter)

Adresse

Adresse
Londalsveien 910
Poststed
2542 Vingelen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Vingelen Sameie

(+47) 47921187

turist@vingelen.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vingelen sameie er et privat sameie i Tolga kommune, kjent for å være et eldorado for rype og reinsdyrjegere. Sameiet disponerer det meste av fjellområdet innenfor Vingelen sogn. Besøk gjerne www.vingelen.no for å bli bedre kjent med bygda og tilbudene som finnes der.

Om hytta

Bjønntjønnan er ei tømra- og panelt jakthytte, oppført i 1997, med god standard.  Hytta, som eies av Vingelen Sameie, er på totalt 40 m2 og inneholder kombinert stue/soverom, kjøkken og 5 sengeplasser.

 

Kjøkken med propan og bluss. Ikke innlagt vann eller strøm. Vann hentes fra kilde. Oppvarming med vedfyring. Utedo. Ta med sovepose. På hytta finnes rednings/flytevester for voksne (3 stk) og barn (2 stk). Hund er tillatt. Avstand til bilvei sommerstid ca. 3 km, avstand langs bilvei til bygda ca. 14 km. Bilveien blir ikke vinterbrøytet helt fram. 

 

Hytta leies ut i perioden fra vinterferien til ca 1. oktober. Vinterstid er det mulighet for skuterskyss. For priser og informasjon om snøskutertransport ring Vingelen Idrettslag v/Ragnar Sollid på tlf 959 29 510. (Vær obs på at vinterstid vil det ta tid å få varmet opp hytta, og den må sannsynligvis graves fram). 

 

Bomvei og fiskekort må kjøpes utenom. Fiskekort får du kjøpt her på Inatur. Bompenger betales på Passpay.no (i forkant eller etter passering).

 

For mer informasjon ta kontakt med Vingelen Turist.

Hytte-/Avbestillingsregler

Ankomst fra kl 15. Avreise er satt til klokken 14. Det betyr at hytta skal være vasket og sekken pakket innen klokken 14 slik at man kan forlate hytta på kort tid hvis f.eks. oppsynet må en tur innom for nødvendig vedlikehold. 


Utvask: De som er leietakere skal gjøre rent etter seg. Dersom dette ikke er gjort vil utleier kunne fakturere for dette.

 

Alle bestillinger på denne hytta belastes ved bestillingsdato.

Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 45 dager før leieforholdet starter, og vil da får refundert 80 % av leiesummen.

Nøkkelhenting

Nøkkelen ligger i kodeboks/nøkkelsafe ved hytta. Koden til å åpne denne står under "Informasjon fra selger" på kvitteringen du får på epost etter at du har bestilt opphold på hytta.

Veibeskrivelse

Med bil fra Vingelen sentrum, følg Fv. 732 (Nordate) mot nordvest. Bomvei med skiltgjenkjenning, veiavgift betales på Passpay.no. Fortsett videre Nordate, og følg deretter Gjeldalsveien innover Gjeldalen. Ta til høyre langs Londalsveien og følg den videre innover. Hold til høyre ved T-krysset i Svartåsen, og fortsett videre innover Londalen til parkeringen der merket tursti starter (rett før Londalsvollen).

Fotturen inn til hytta er ca 2,7 km og skiltet med kart og info ved startpunktet. Første stigning er middels bratt. Øverst i bakkene er det et stidele, men begge stiene fører frem til hytta på Bjønntjønnan.
Etter kort tid på stien åpner terrenget seg og du kan snu deg og se en vakker utsikt over Måsådalen. Oppe på snaufjellet flater terrenget ut. 

På ut.no er turen til hytta på Bjønntjønnan lagt inn som en familietur, og lenken finnes her: Familietur til Bjønntjønnan

Turtips

Vingelen har har mange fine turer som både er skiltet og som går etter umerkede stier i fjellet. Noen av disse turene vil ikke være fra hyttetrappa, men det er gode turtips til flotte turmål. Noen av disse turene finner du på ut.no: Turer i Vingelen

 

Et turtips for å få den få den beste utsikten over bygda, er en fottur til Nonsvola. Fra toppen av Nonsvola har du flott utsikt over bygda
Vingelen og fjellene rundt. Det er en fin tur, godt egnet for barnefamilier med litt større barn. Se vedlagt fil for turbeskrivelse.

Andre aktuelle tilbud