Gjersjøhytta på høyfjellet i Tolga

Hytta ligger i fjellet, over tregrensa, på grensa til Forollhogna nasjonalpark. Den er et fantastisk utgangspunkt for fotturer, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt.

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Areal
28 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 14:00
Avstand fra vei
4,5 km (sommer)
7 km (vinter)

Adresse

Adresse
Ytre Svartåsen 450
Poststed
2542 Vingelen

Beliggenhet

Kontakt utleier

Vingelen Sameie

(+47) 47921187

turist@vingelen.com

Video

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Vingelen sameie er et privat sameie i Tolga kommune, kjent for å være et eldorado for rype og reinsdyrjegere. Sameiet disponerer det meste av fjellområdet innenfor Vingelen sogn. Besøk gjerne www.vingelen.no for å bli bedre kjent med bygda og tilbudene som finnes der.

Om hytta

Gjersjøhytta ligger i høyfjellet ved Gjersjøen 975 m.o.h., på grensa mellom landskapsvernområde og Forollhogna nasjonalpark. Den er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer på Gjersjøhøgda, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt på Busjødalsrabban. 

Det er en panelt hytte med soverom, stue og kjøkken, totalt 28 m2. Gjersjøhytta ble opprinnelig oppført i 1933 men restaurert igjen i 1991. Hytta eies av Vingelen Sameie. Ved hytta ligger også et åpent anneks. Det kan også brukes til overnatting, men kan ikke forhåndsbestilles. Gjeldende priser står på oppslag inne i annekset.

I hytta er det sengeplasser til 5 personer, 3 i familiekøye og 2 på brisk i stua. Ta med sovepose. Vann fra kilde, propan, vedfyring, utedo. Hund er tillatt. Avstand til bilvei sommerstid ca. 4,5 km (gangtid 1 t), avstand langs bilvei til bygda ca 8 km. Veien blir ikke vinterbrøytet.

Hytta leies ut i perioden fra vinterferien til ca ut oktober (væravhengig). Vinterstid er det mulighet for skuterskyss. For priser og informasjon om snøskutertransport ring Vingelen Idrettslag v/Ragnar Sollid på tlf 959 29 510. (Vær obs på at vinterstid vil det ta tid å få varmet opp hytta, og den må sannsynligvis graves fram). 

 

Bomvei og fiskekort må kjøpes utenom. Fiskekort får du kjøpt her på Inatur. Bompenger betales på Passpay.no (i forkant eller etter passering).

For mer informasjon ta kontakt med Vingelen Turist.

Hytte-/Avbestillingsregler

 

Avreise er satt til klokken 14. Det betyr at hytta skal være vasket og sekken pakket innen klokken 14 slik at man kan forlate hytta på kort tid hvis f.eks. oppsyn må innom for nødvendig vedlikehold. Ankomst fra kl 15. 

Utvask: De som er leietakere skal gjøre rent etter seg. Dersom dette ikke er gjort vil utleier kunne fakturere for dette.

Alle bestillinger på denne hytta belastes ved bestillingsdato.

Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 45 dager før leieforholdet starter, og vil da får refundert 80% av leiesummen.

Nøkkelhenting

Nøkkelen ligger i kodeboks/nøkkelsafe ved hytta. Koden til å åpne denne står under "Informasjon fra selger" på kvitteringen du får på epost etter at du har bestilt opphold på hytta.

Veibeskrivelse

Fra Vingelen sentrum, følg Fv. 732 (Nordate) mot nordvest. Bomvei med skiltgjenkjenning, veiavgift betales på Passpay.no. Fortsett videre Nordate, og følg deretter Gjeldalsveien innover Gjeldalen. Ta til høyre langs Londalsveien og følg den videre innover til du kommer til et T-kryss i Svartåsen. Ta da til venstre langs Ytre Svartåsen og kjør fram til veien stopper ved parkeringen ved Tållevshågåvollen.

Fra parkeringen er det traktorvei/tydelig sti helt frem til hytta, som er godt merket og skiltet. Det er ca 4 km inn til hytta, 2 km stigning og 2 km tilnærmet flatt.

For nærmere beskrivelse av fotturen, se ut.no sin beskrivelse av turen:

Familietur til Gjersjøhytta i Vingelen

 

Turtips

Vingelen har har mange fine turer som både er skiltet og som går etter umerkede stier i fjellet. Noen av disse turene vil ikke være fra hyttetrappa, men det er gode turtips til flotte turmål.

Noen av disse turene finner du på ut.no: Turer i Vingelen

 

Et godt tipr til en fottur i området er en rundtur i et gammelt slåtte- og beitelandskap. Fjellroa er en vandring langs den gamle Gjersjøvegen til idylliske
Fjellroa nord for setergrenda Svartåsen i Vingelen.
Alternativt kan turen gå tur-retur Fjellroa - samme veg fram og tilbake. Se vedlagt fil for beskrivelse av turen.

Andre aktuelle tilbud