Gjersjøhytta på høyfjellet i Tolga

Hytta ligger i fjellet, over tregrensa, på grensa til Forollhogna nasjonalpark. Den er et fantastisk utgangspunkt for fotturer, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger til
5 personer
Antall soverom
1
Areal
28 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
4,5 km (sommer)
7 km (vinter)

Adresse

Adresse
Ytre Svartåsen 450
Poststed
2542 Vingelen

Video

Om oss

Vingelen sameie er et privat sameie i Tolga kommune, kjent for å være et eldorado for rype og reinsdyrjegere. Sameiet disponerer det meste av fjellområdet innenfor Vingelen sogn. Besøk gjerne www.vingelen.no for å bli bedre kjent med bygda og tilbudene som finnes der.

Kontakt oss

Vingelen Sameie

(+47) 47921187

turist@vingelen.com

Lenker på denne siden

  • Ingen lenker

Om hytta

Gjersjøhytta ligger i høyfjellet ved Gjersjøen 975 m.o.h., på grensa mellom landskapsvernområde og Forollhogna nasjonalpark. Den er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer på Gjersjøhøgda, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt på Busjødalsrabban. 

Det er en panelt hytte med soverom, stue og kjøkken, totalt 28 m2. Gjersjøhytta ble opprinnelig oppført i 1933 men restaurert igjen i 1991. Hytta eies av Vingelen Sameie. Ved hytta ligger også et åpent anneks. Det kan også brukes til overnatting, men kan ikke forhåndsbestilles. Gjeldende priser står på oppslag inne i annekset.

I hytta er det sengeplasser til 5 personer, 3 i familiekøye og 2 på brisk i stua. Ta med sovepose. Vann fra kilde, propan, vedfyring, utedo. Hund er tillatt. Avstand til bilvei sommerstid ca. 4,5 km (gangtid 1 t), avstand langs bilvei til bygda ca 8 km.

Hytta leies ut i perioden fra vinterferien til ut oktober. Vinterstid er det mulighet for skuterskyss. For priser og informasjon om snøskutertransport ring Vingelen Idrettslag v/Ragnar Sollid på tlf 959 29 510. 

 

Bomvei og fiskekort må kjøpes utenom. Fiskekort får du kjøpt her på Inatur, bompenger betaler du på tur inn i området eller kjøp her på Inatur

For mer informasjon ta kontakt med Vingelen Turist.

Hytteregler/Avbestillingsregler

NB! Vi forutsetter at alle overholder de bestemmelser som til enhver tid gjelder for karantene (vedr. koronavirus) og bruk av hytter.

Utvask: De som er leietakere skal gjøre rent etter seg. Dersom dette ikke er gjort vil utleier kunne fakturere for dette.

Alle bestillinger på denne hytta belastes ved bestillingsdato.

Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 45 dager før leieforholdet starter, og vil da får refundert 80% av leiesummen.

Avreise/adkomst er satt til klokken 14. Det betyr at hytta skal være vasket og sekken pakket innen klokken 14 slik at man kan forlate hytta på kort tid når/hvis nestemann dukker opp. NB! Særskilte regler sommeren 2021: Utvask/avreise fra hytta senest kl 12, og ny adkomst tidligst etter kl 15.00.

Nøkkelhenting

Nøkkelen ligger i kodeboks/nøkkelsafe ved hytta. Koden til å åpne denne står under "Informasjon fra selger" på kvitteringen du får på epost etter at du har bestilt opphold på hytta.

Turtips

Vingelen har en egen app med gode turtips i området, noen av disse turene vil ikke være fra hyttetrappa, men det er gode turtips til flotte turmål. Klikk på linken for å se alle turer som er lagt inn i Vingelen: Link til turtips i Vingelen på outtt.no

 

Last gjerne ned appen på www.outtt.no.

 

 

Andre aktuelle tilbud