Saubua- Ringebufjellet

Ringebu fjellstyre leier i barmarksesongen ut trivelig tømmerkoie i Ringebu østfjell statsallmenning. Ypperlig utgangspunkt for fiske, treningsfelt for fuglehund, jakt og tur. Døgnleie.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
1
Areal
22 m2
Ankomst
tidligst kl 15:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0 km

Adresse

Adresse
Saubuvegen 1053
Poststed
2634 Fåvang

Beliggenhet

Kontakt utleier

Ringebu fjellstyre

976 12 523, 410 07 473

ringebu@fjellstyrene.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

www.ringebu-fjellstyre.org

Om hytta

Bua ligger i Ringebu østfjell statsallmenning, innerst i Saubuvegen. Den er inngjerdet i et tun, sammen med ei gjetebu og ei åpen steinbu. Utleiebua har adresseskilt nr 1053. Tidligere gjeterbu, eies nå av Ringebu fjellstyre. Ett oppholdsrom med fire senger, samt gang. Utedo og vedlager bakerst i steinbua.

 

 

Hytte-/Avbestillingsregler

Parkering: Stå på parkeringen utenfor inngjerdingen, eller kjør inn i den store inngjerda parkeringa på nedsida av bua. Plassen på øversida er forbeholdt ansatt gjeter i beitelaget. Vis hensyn til gjeter som har hvile- og oppholdssted i den midterste bua.

Utleie av bua er basert på at leietaker må medvirke til orden og renhold. Er hytta ikke i god ordennår leietaker tar den i bruk, kan det skyldes at den forrige leieren har forsømt seg. La ikke neste gjest få den samme ergrelse.

Det skal ikke røykes inne i bua.

Inventar og utstyr behandles med forsiktighet. Blir noe ødelagt skal dette varsles fjellstyret og erstattes.

Hunder skal befinne seg på gulvet. Sengetøy og madrasser må ikke benyttes som liggeunderlag for hund.

Ved og propan: Du kan regne med at fjellstyret holder ved og propan til bua. Fyr med omtanke og utnytt ledig ovnsplass til oppvarming av vann.

Annet: Ta gjerne med litt stearinlys, fyrstikker og dopapir, i tilfelle det er tomt for det.

Avreise:

- Gulv, bord og benker skal være vasket.
- Alt kjøkkenutstyr som er benyttet vaskes og settes på riktig sted. Alle kjeler og panner rengjøres ekstra godt. Skyll kaffekjel for grut.
- Propanapparatet skal være rengjort og ventil slått av. Ikke ta av hele koblingen til propanflaska.
- All søppel tas med hjem. Ingenting skal legges igjen i bu eller uthus. Matrester rundt bua er ikke trivelig å se på. All medbrakt proviant skal tas i retur.
- Lukk alle vinduer og lås døren forsvarlig. Nøkler leveres etter avtale.
- Gi beskjed til fjellstyret ved mangler, ødeleggelser, etc.


Kontaktperson: Ringebu fjellstyre, tlf: 97 61 25 23 / 41 00 74 73

 

AVBESTILLINGSREGLER

Eventuell avbestilling bør gjøres så tidlig som mulig. 

Ringebu fjellstyre refunderer 75 % ved avbestilling inntil 4 uker før leieforholdet starter. Ved avbestilling mindre enn 4 uker før leieforholdet starter, refunderes 50 % av leiesummen. Ved avbestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter, gis ingen refusjon.

 

Nøkkelhenting

Nøkkel ligger i kodeboks på hytta. Koden oppgis i bestillingsbekreftelsen fra Inatur.

Veibeskrivelse

Ligger helt innerst i Saubuvegen i Ringebu Østfjell. Fra E6 kan man ta av til Fåvang sentrum og kjøre via Brekkom, Stor-Tann, og inn Saubuvegenvegen. Eventuelt fra Fåvang kirke, Gopollvegen, Åmot, Vesle-Tann og videre Saubuvegen. Bomavgift begge veier. 

Turtips

Rondanestien går forbi bua. Ved å følge denne kommer man til Jammerdalsbu i nord og Vetåbu i sør. Ellers er det mange fiskemuligheter i området. Vetåa er ei fin lita elv, fin å fiske med mark. Saubutjønna ligger 5 min sør for bua. Svæltjønnet, Gluptjønnet og Sulebergtjønnet ca en halv times gange vest og nord for bua. I tillegg Damtjønnet i øst. Treningsfelt for fuglehund rett utenfor døra i perioden 21. august til 24. september (se egen lenke under).

Andre aktuelle tilbud