Rødvannshyttene midt i Hurummarka

Båt og kanoer følger med. Pr i dag ligger det 3 stk kanoer der.

Størrelse og ankomst

Senger til
10 personer
Antall soverom
2
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0,2 km (sommer)
5,5 km (vinter)

Adresse

Adresse
Rødvannet 2
Poststed
3480 Filtvet

Plantegning

Beliggenhet

Kontakt utleier

SHJFF

Jonny Olsen

952 48 997

jonny.jegern@gmail.com

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Søndre Hurum Jeger- og Fiskerforening  teller over 250 medlemmer og driver kultiveringsarbeid i Fiskevann, salg av fiskekort, skytetrening på Leirduebane og Riflebane, oppsyn av Jakt og Fiske, utleie av Hytter ved Rødvannet samt aktiviteter for Barn og ungdom

Om hytta

--------------------------------------

NB!!  "Rabatt for medlem" gjelder kun for medlemmer av Søndre Hurum JFF. 

 

Bomnøkkel til vei ved leie av hyttetunet. Det er kun anledning til å bruke grusveien fra Mai måned, da grusveien benyttes som skiløype i vinterhalvåret. 

- 18 års aldersgrense for leie av hyttene!

 

Rødvannshytta og Tossensetra ligger idyllisk til på et tun helt nedtil Rødvannet. Her får man virkelig "stengt døren" bak seg og slappet av i skogens ro med fisking, sopp- og bærplukking og en forfriskende dukkert. Vannet er et rent ørretvann med stor bestand av fisk på 100-400 g. Husk fiskekort (link nederst på siden under andre aktuelle tilbud) og flytevest til alle som skal ut på vannet !

Isfiske om vinteren er også en super aktivitet. Hytta er i tillegg et fint utgangspunkt for turer i nærområdet. Dette er beskrevet nedenunder under Turforslag.

Bomnøkkel til Rødvannsveien (ca. 5,5 km) følger leie av hyttene gir mulighet til å kjøre bil nesten frem til tunet i sommerhalvåret. Det anbefales høy bakkeklaring på bilen gjerne SUV da grusveien ikke er godt vedlikeholdt!  Bil skal da parkeres på vollen ovenfor hyttene, og det er det ca. 200 meter å gå til hyttetunet.  

- All bilkjøring til hyttene stanses under skisesongen da deler av løypenettet på Hurum går på veien inn til Rødvannet.

Mobildekningen er "grov", bortsett fra på åsene rundt Rødvannet. SMS kan av og til fungere på hyttetunet.

Ved finnes i vedskjulet, men skal kun benyttes til fyring i ovnene. Det ligger mye svett dugnadsarbeid bak vedkubbene ! 

... og husk flytevester for aktiviteter ved/på vannet !

Hytte-/Avbestillingsregler

Smittevernsbestemmelser ifbm. leie (gjelder inntil videre)

Vask og renhold

Vask og renhold er viktigere enn noengang. Vi ppfordringer til ekstra renhold med vask av hyttene både ved ankomst og avreise. Du må gjerne ta med egne rengjøringsmidler og gå over de viktigste flatene i hytta når du kommer. Slik som dørhåndtak, bordflater og kjøkkenutstyr.

Sengeklær

Alle leietakere må ta med eget sengetøy, laken, dynetrekk og putetrekk. Dette bør være vasket på minimum 60 grader. Sovepose bør unngås, men dersom noen bruker sovepose skal også eget laken og putetrekk benyttes.

 

De siste smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet kan leses her

 

Generelle regler for hyttene 

  • Som bruker av hyttene følger det ansvar for brann og sikkerhet rundt gass. Sørg alltid for at gassen er avstengt når ikke i bruk, og at det ikke er fare for eksplosjon eller kvelning. 
  • Hytteutvalget er avhengig at du gir beskjed ved skader eller mangler ved eller i hyttene(e) slik at vi kan utbedret snarest. Kontaktinformasjon til hytteutvalget finnes under Kontakt oss litt lenger opp på siden, eller på foreningens nettsider http://www.shjff.no/
  • Mislighold og hærverk vil føre til utestengelse og erstatningsansvar i forhold til skadeomfang og tapte inntekter for utleier. 
  • Røyking inne på hyttene er forbudt. 
  • Vaskemidler inneholder en del skadelige tilsetningsstoffer. Ikke utsett Rødvannet for dette; brukt vann kan tømmes bak hytten. 
  • Dersom vasking og rydding ikke blir gjort ordentlig, vil leietager belastes med gebyr på kr. 1500,- 
  • Bruk sjekklisten på baksiden og sørg for at det blir fulgt opp og krysset av. Dette er til hjelp ved avreise, og den skal leveres sammen med nøkler etter endt opphold. 

   

 - Nyt oppholdet på Rødvannet!

 

Avbestilling:

- Avbestilling 30 - 14 dager før leieperiodens start refunderes med 75% av leiebeløpet for perioden.

- Avbestilling 13 - 7 dager før leieperiodens start refunderes med 50% av leiebeløpet for perioden.

- Avbestilling senere enn 7 dager før leieperiodens start, eller ubenyttet leieobjekt belastes med leiebeløpet i sin helhet.

Transaksjonsgebyrer til Inatur refunderes ikke. 

 

Nøkkelhenting

                                                                                         !Nytt sted for nøkkel!

Nøkkel hentes og leveres hos Tofte StorKiosk og Gatekjøkken. Østre Strandvei 3482 Tofte

Nøkkel kan hentes etter kl 16:00 på ankomstdagen og må leveres innen kl 15:00 på avreisedagen. Tofte stor kiosk og gatekjøkken har det viktigste du har glemt å kjøpe til oppholdet, - og god mat! 

Kart:

https://kart.gulesider.no/m/DlUnt

GPS: 

WGS84

59°32'30.2"N 10°33'25.2"E

NB! Kvittering for betaling må fremvises ved henting av nøkler.

Veibeskrivelse

Se kart nedenunder for veibeskrivelse.

KJØRING AV BIL ER IKKE MULIG FØR SNØEN ER BORTE OG SÅLA HAR HARDNET, TIDLIGST MAI MÅNED.

NB! Fra bommen anbefales det en bil med god bakkeklaring, SUV eller lignende. Veien som er en grusvei, er ikke er spesielt godt vedlikeholdt ! All kjøring på eget ansvar!

GPS koordinater:

59°36'42.1"N 10°31'54.9"E

Turtips

Det finnes mange flotte turmål innen grei rekkevidde fra Rødvannshyttene. Dette er noen:

 

Cellene

"Cellene" ligger i Vestre Askedal i øst-foten av Skavmyrfjellet sydvest for Stikkvannskollen og nord for Sæterpytten. Dette er en naturlig hule under en stor stein med to utganger, og hulen rommet liggeplass til åtte mann under krigen. Når hulen var i bruk, var det plankedør i hovedinngangen. 

Historie

Mot slutten av 2. verdenskrig kom det beskjed fra motstandsbevegelsen Milorg at det skulle opprettes flere celler (tropper) med mannskap som skulle samles i enkle steinhytter på skauen i Røyken og Hurum. Steinhyttene skulle bygges av troppene, men hulen i Vestre Askedalen ble brukt som alternativ til steinhytte. Det opprinnelige formålet med cellene var å gi militær kommandotrening for så å reise hjem, men mange var på den tiden allerede ettersøkt av tyskerne og de fleste ble værende. Milorg-kurerer sørget for matforsyninger til cellene, på avtalte plasser. "Gutta på skauen" hadde som hovedoppdrag å gjennomføre sabotasjeaksjoner primært mot lagere av bensin og olje samt øvrige mål som var viktig for okkupasjonsmakten. Blant annet ble dieseltanken ved Verket sprengt og spritfabrikken ved Tofte Cellulose samt svovelsyrefabrikken i Verpen sabotert.

Veibeskrivelse

Når du har passert Sæterpytten på vei nordover og følger stien opp Vestre Askedal langs bekken kommer du til et skilt med "cellene" etter ca. 500 meter. Se til venstre, og 15 meter fra deg ser du hulene. Ta med lommelykt !

Posisjon

 Nord (lat) 59° 37' 23" Øst (long) 10° 31' 21"
  

Stikkvannstårnet

Tårnet på Stikkvannet står på Hurums høyeste punkt, 361 moh. Det gamle utkikkstårnet ble i sin tid bygd for å holde brannvakt i skogsområdet, men i senere tid er funksjonen overtatt av fly. Ved siden av tårnet ligger det driftsbygning med installasjon av mobilantenner m.m.  Fra Stikkvannstoppen kan man se se 7 fylker.

Ser man østover fra stikkvannskollen får man øye på værstasjonen på Nilsåsen som ble bygd i 2010. Den erstattet radaren i Asker og dekker det sentrale østlandsområdet med værdata. Toppen av konstruksjonen rager 363 moh.  

Veibeskrivelse

Når du går nordover opp dalen fra cellene (se ovenfor) går det av en sti på skrå til høyre etter ca. 150 meter. Følg denne et stykke oppover til du kommer til bløtt terreng hvor det blir vanskeligere å ta seg frem. Skjær på skrå oppover til høyre (nordøst) mot Stikkvanntårnet. Her blir det god trim i stigningen oppover, men desto herligere og komme til topps !

Posisjon

Nord (lat) 59° 37' 50" Øst (long) 10° 31' 29"

 

Barlindskogen

Barlindskogen ligger i Østre Askedal, en trang dal sørøst for Stikkvannskollen og nord for Sæterpytten. Foruten Barlindtrær, som kan bli over 2000 år gamle, finnes de fleste løvtresorter her. I Barlindskogen er blitt det hentet bar til kransebinding i flere hundre år, men man sluttet med dette i 1950-årene. Det fleste trærne i Hurum er derfor nå ganske pene. 

Veibeskrivelse

Når du er ved tårnet på Stikkvannskollen (se ovenfor) følger du traktorsporene som går utover kollen mot syd. Gå over på sydvestsiden der ute og følg stien ned mot Sæterpytten og videre inn i Barlindskogen.

Posisjon

 Nord (lat) 59° 37' 26" Øst (long) 10° 31' 40"

Andre aktuelle tilbud