"Enabu", ny hytte i Budal. Velkommen!

Velkommen til "Enabu"! Ny hytte nær vei! To soverom, hems, strøm,vann, bad med dusj og do! Tilgjengelig til alle årstider! Uthus. Tillatt med hund. Budal fjellstyre

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
6 personer
Antall soverom
2
Areal
40 m2
Ankomst
tidligst kl 14:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0,2 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Utstyr og fasiliteter

Oppvarming
Vedfyring i peisovn. Panelovn. Leietaker må ha med fyrstikker.
Strøm
Ja
Toalett
Ja. I hovedhytte. Eget baderom. Varme i golv. Leietaker må ha med dopapir.
Vann
Ja.
Dusj
Ja. Dusj i hovedhytte
Kokemuligheter
"Som hjemme". Stekovn
Oppbevaring av mat
Kjøleskap
Sengetøy
Merk:Leietaker besørger selv sengetøy som dyner, puter, laken etc. Alt. laken og sovepose. Senger: Rom 1: 1x120 cm. og 90 cm. Rom 2: Køyeseng 2x 75 cm.
Kjøkkenutstyr
Her legges det opp til alt som behøves i et kjøkken.

Om oss

Budal fjellstyre forvalter rettigheter, og forhold som er hjemlet i fjelloven med forskrifter, på Budal- Endal og Tågå statsallmenninger. 

Kontakt oss

Budal fjellstyre

99554891

budal@fjellstyrene.no

Lenker på denne siden

 • Ingen lenker

Om hytta

"Enabu" er ei laftet tømmerhytte, med sjeldent god utleiestandard og som skal kunne benyttes gjennom hele året! Fjellstyret ønsker at besøkende skal trives og at det skal friste til gjenbesøk. Beliggenheten er fantastisk med tanke på aktiviteter i Budalen. Her kan du parkere like ved hytta og elva Ena renner like ved. Her har du utgangspunkt for utallige turer, og hytta kan være en base for turer for småviltjegere, fiskere, syklister og ellers alle som liker å ferdes ute i naturen. 

Hytta ligger i et område med blandingsskog av furu og bjørk. For barnefamilier vil det være ypperlig på grunn av bilvei helt fram. Unger kan leke seg i trær eller ved ei stilleflytende elv, hvor også ørreten trives.    

To soverom. Ett rom med dobbeltseng og enkel seng over. Ett rom med køyeseng. I tillegg er det en hems som kan huse ca. tre personer. Hytta gir grei plass for inntil 6 personer. (Det er mulig med også ca. fire personer på hems, men med tanke på at en skal ha grei plass i hytta vil nok det bli vel mange.)

Hytta er utstyrt med en peisovn som skaper ekstra trivsel! Fra balkongdøra kan du finne ro ved hytteveggen og, om du ønsker, er det mulig å tusle ned til elva "Ena" for et morgenbad! 

"Enabu" har vannklosett og dusj. Rent kildevann pumpes opp fra grunnen.

Her kan du bo i ett eller flere døgn gjennom hele året! Planlegg sommerferie, høstferie, vinterferie og påske i god tid. Denne hytta kommer til å bli et godt besøkt objekt på grunn av standard, beliggenhet og alle muligheter i nærområdene!

Uthuset har eget rom for hund. Rom for vedlager og oppbevaring av nødvendig utstyr. I tillegg er det et eget tørkerom, slik at en slipper å henge fra seg inne i hytta.

 

Etter hvert vil fjellstyret legge ut mere info. om ulike fasiliteter ute og inne! Vi legger ut nyttig informasjon på fjellstyrets facebook-side. Der finner du kanskje også mye nyttig om jakt, fiske og fjellstyrets åpne buer i fjellet.

Under barmarksesongen kan du parkere utenfor hytta. Om vinteren benytter du brøtet vinterparkeringsplass bare 150 meter fra hytta.  

 

Følg Budal fjellstyre på Facebook

Hytteregler/Avbestillingsregler

 

Velkommen til Enabu!

Hytteregler

 

For at de som kommer etter deg skal få et hyggelig opphold, ber vi om følgende:

 

 • Tenk sikkerhet ved bruk av hytta!

 

 • Leietaker sørger for renhold før hytta forlates. Benyttes stekeovn, skal også denne rengjøres etter bruk. Bruk bakepapir i bunn av ovnen.

 

 • Sørg for god utlufting før avreise. Vinduer lukkes og dørene til soverom skal stå åpne.

 

 • Ta med søppel hjem og sørg for at det ikke ligger igjen etterlatenskaper i uteområdet.

 

 • Det er mulig å benytte hems for overnatting. To madrasser der. Fjellstyret er ikke ansvarlig for uhell ved evt. bruk av trapp til hems eller annen bruk av hytta.

 

 • Husdyr: Det er tillatt å ta med hund i hytta. Det er ikke tillatt å ha hunder i senger/møbler. Dette må respekteres. Benytt hundbur som står i soverom. Det er ikke tillatt med katter/andre husdyr. 

 

 • Hytta er utstyrt med brannslukkingsapparat og brannvarsler. Batteriet i varsler må ikke fjernes.

 

 • Vis måtehold ved bruk av vann og strøm. Juster ned termostaten på panelovnen til 10 grader når du forlater hytta. 

 

 • Kast ikke sanitærbind og annet i toalettet.

 

 • Røyking er ikke tillatt i hytta.  

 

 • Fjellstyret ønsker deg et trivelig opphold og Velkommen tilbake!

 

 

Vennlig hilsen

 Budal fjellstyre

 

Avbestillingsregler mv:

 • Eventuell avbestilling må skje så tidlig som mulig.Ved avbestilling mer enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 80 % av leieprisen, (provisjon til inatur.no og div. kostnader.) Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 70 % av leieprisen, og ved avbestilling mindre enn 15 dager før leieforholdet starter refunderes 50 % av leieprisen. Merk: Ved dårlig rengjøring etter leien, faktureres leietaker med kr. 1000.- 
 • Ved er kun til bruk i ovn og ikke til bålbrenning ute. 

Ved bestilling av hytta forutsetter fjellstyret at reglene er akseptert.

 

Fiske!  Leier du hytta, er det mulig å få kjøpt ett fiskekort for bruk av garn i Fisktjønna. Kortet kjøper du hos nøkkelansvarlig, eller etter nærmere avtale med fjellstyret. Det er ett kort. som må stå på leietakers navn, og er gyldig for det døgnet eller de døgn som leies. Kortet kan likevel benyttes som sesongkort for bruk av stang/oter innenfor gyldig sesong. Du får låne fjellstyrets båt, som også andre har mulighet til å låne.

 

Fiskeregler for statsallmenningene i Budalen.

 

§ 1; Det skal innleveres oppgave over oppfisket kvantum pr.år. Rapport på baksiden av fiskekortet, evt. via nettstedet www.inatur.no for kort kjøpt der.

§ 2: For fiske med garn (innenbygdsboende) gjelder følgende:

A: Alle garn skal være merket med eiers navn.

B: Alle garn skal være tatt opp om dagen mellom kl. 1000-1800

C: Garnfiske er tillatt i følgende vann:

Store Hiåsjø, Store Ensjø, Lille Ensjø, Blåortjønn, Gråtjønn, Fisktjønn, Halstjønn, Damtjønn, Nordre Y-tjønn, Budalstjønn og Tverrbekktjønn.

D: Begrensninger i antall garn:

STORE ENSJØ:                    INNTIL 8 GARN PR. FISKER PR. NATT.

STORE HIÅSJØ:                  INNTIL 2 GARN PR. FISKER PR. NATT.

FOR ØVRIGE VATN:         INNTIL 4 GARN PR. FISKER PR. NATT.

 

GARNKORT KNYTTET TIL LEIE AV «Enabu»: INNTIL 2 GARN PR. NATT.  

E: Følgende maskeviddebestemmelser gjelder:

Med unntak av Lille Ensjø og Halstjønn er minste tillatte maskevidde 35 mm (18 omfar)

I Lille Ensjø og Halstjønn henstilles det om å bruke 32 omfar.

§3: Det skal ikke selges garnfiskekort til personer under 12 år.

§4:Alt garnfiske er forbudt I vann som ikke er nevnt I § 3, pkt. C. Unntak kan gis for fiske i kultiveringsøyemed i regi av fjellstyret eller for personer bemyndiget av fjellstyret.

§5: Alt fiske er forbudt i tiden f.o.m. 15.09 t.o.m. 15.10, unntatt Halstjønn og Lille Ensjø.

§6: Brudd på disse regler er straffbart.

Budal fjellstyre

 

 

                                                                             ***

Jeger?

Ved leie av hytta i 5-dagersperiodene under småviltjakta (tidligjakt), får du/dere anledning til å kjøpe inntil 4 kort (med eller uten hund) Kortene skrives ut hos nøkkelansvarlig eller etter avtale med fjellstyret v/ fjelloppsynet. Det forutsetter at hytta bookes i periodene fom14.tom 19.09, 20.09-24.09 eller 25.09- 29.09. '

Fiske? (Flott tilbud!)

Ved leie av hytta får du kjøpt ett fiskekort for bruk av garn i Fisktjønna, hvor fjellstyret har båt til utlån. Fiskekortet er personlig og gjelder innenfor gjeldende leieperiode. Inntil to enkeltstående garn a 25 meter med 1,5 m. høyde. Kortkjøper forholder seg til gjeldende fiskeregler. Fisker sørger selv for eget garn.

Fjellstyret håper du/dere får et trivelig opphold i Enabu!

 

Fjellstyret setter pris på en tilbakemelding om det er noe du mener mangler, eller bør utbedres. Send en epost eller ta kontakt på tlf. 99554891. Får du ikke svar med en gang, send en sms, så tar vi kontakt. Vi ønsker at du som besøkende skal trives og at du gjerne vil komme tilbake!

 

Vennlig hilsen

Budal fjellstyre

Nøkkelhenting

Nøkler til hytta ligger i boks med kode utenfor døra. Kontakt Vegar Enlid, tlf. 99599795 for opplysninger om hytta og kode til låsen. Av praktiske hensyn må du ta kontakt og avtale senest to dager før ditt besøk. Dette også i tilfelle nøkkel må hentes hos nøkkelansvarlig. Kvittering for leie av Enabu må kunne forevises.

Får du ikke kontakt med en gang, send en SMS. Du kan også kontakte fjelloppsynet, tlf. 99554891, som evt. kan gi deg info om alternativ nøkkelhenting eller annet du måtte ha spørsmål om.

Turtips

Statsallmenningene i Budalen byr på mange flotte fiskevann, og ved tre av disse (Fisktjønna, Damtjønna og Halstjønna) har fjellstyret åpne buer hvor det er mulig å raste. Endalen og Stor-Budalen/Synnerdalen er flotte seterdaler, hvor du kan oppleve tradisjonell seterdrift. Du kan ta med sykkel og finne mange idylliske plasser innover dalene. For barnefamilier må turer og lek, ved elvene Bua og Ena, være en god adspredelse.  

Storbekkøya museumsæter ligger innenfor gården Tovmo i Synnerdalen. Her er det ofte aktiviteter og også servering. 

Fjellstyret vil etter hvert legge ut mere info. om ulike aktuelle tilbud i Budalen.

Husk at det kreves betaling for bruk av bomveier. Kjøring fram til hytta er mulig, men skal du innover veien, må du betale avgift.

Om vinteren er det ypperlige muligheter for de som ønsker turer i oppkjørte løyper. Sjekk ut forholdene her: https://skisporet.no/setView/62.8796501/10.4829197/12/norges_grunnkart

Andre aktuelle tilbud