Høgskardhus – restaurert tømmerhytte med historisk sus i Dividalen

Hytta ligger lett tilgjengelig øverst i Dividalen, og er et flott utgangspunkt for jakt, fiske og friluftsliv hele året.

Størrelse og ankomst

Senger til
4 personer
Antall soverom
1
Areal
22 m2
Ankomst
tidligst kl 17:00
Avreise
senest kl 15:00
Avstand fra vei
0 km (sommer)
0 km (vinter)

Adresse

Adresse
Høgskardhus
Poststed
9334 Øverbygd

Beliggenhet

Kontakt utleier

Statskog SF

74 21 30 00 tast 1

friluftstorget@statskog.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Statskog er en garantist for at alle har tilgang til jakt og fiske. Statskog legger til rette for friluftsliv på egen grunn.

 

La deg inspirere

 

Statskogs personvernerklæring

Om hytta

Fra Holt og fylkesvei 87 er det 22 km opp Dividalen langs fylkesvei 173. Hytta ligger mellom veien og elva like ved Høgskardelvas utløp. Lett tilgjengelig både sommer og vinter.

Det er ikke telefondekning ved hytta. Avklar med friluftstorget for å få nøkkelkode i god til før du kommer frem til Høgskardhus.

Ta med deg hodelykt til mørke kvelder. Utover høst og vinter er det dårligere kapasitet på solcelleanlegget.

Hytta ligger sentralt til i Dividalen med tanke på jakt og fiske. Øverbygd JFF selger laksefiske på vegne av Statskog i elva utenfor hytta, det er også en tilrettelagt handicapfiskeplass i umiddelbar nærhet til hytta. Skal du på småviltjakt kan du hive hagla på skuldra og gå rett ut i terrenget fra hyttetrappa og det er flere elgjaktterrenger rundt hytta som leies ut etter søknad og trekning. Vintertid starter isfiskeløypa til Høgskardvatnet fra hytta. Her har du med andre ord et unikt utgangspunkt for uteaktiviteter året rundt. Gode muligheter for fine skiturer og nordlys er det også.

Vinterstid forsøker vi å holde parkeringa fremfor hytta ryddet for snø. Skulle det imidlertid ikke være brøytet ber vi deg bære over med det og benytte parkeringsplassen for snøskuterløypa som ligger 150 meter lenger bort.

 

Se kundeanmeldelser fra tidligere besøkende på Høgskardhus.

Hytte-/Avbestillingsregler

Generell informasjon

Ved grilling og bålbrenning skal det vises ekstra stor forsiktighet, og der det er innført bålforbud i kommunen skal det respekteres. SE VEDLAGT FIL OM INFO OM GRILL- OG BÅLFORBUD

Oppvaskhåndkle/oppvaskklut, stearinlys, fyrstikker og dopapir er forbruksvarer og kan ha gått tomt. Ta med reserve. 

Røyking er ikke tillatt i våre hytter. 

Vennligst gi oss tilbakemelding på ditt hytteopphold: Gi oss din tilbakemelding her

Nøkkelhenting

Nøkkelboks ved hyttedør. Har du et norsk tlf.nr vil du motta en SMS med kode noen dager før ankomst. Dersom så ikke skjer - kontakt friluftstorget i god tid før hytteleie tlf 742 13 000 (hverdager mellom kl.0800 og 1530), evnt send e-mail til friluftstorget@statskog.no. De med utenlandske tlf.nr. må kontakte friluftstorget for å få kode. Merk åpningstider. Nøkkelen legges tilbake samme sted ved avreise. Kontaktperson Ann-Hege, 91645938

Veibeskrivelse

Ta av på Holt i Øverbygd og kjør oppover Dividalsveien i ca 21 km. Hytta finner du på venstre side, synlig fra veien.

Turtips

Du kan fiske i elva rett ved hytta, eller gå til Høgskardvatnet. En tur til Devddesjávri, eller til en av de mange fjelltoppene er også å anbefale. Videre innover Dividalen er det flere åpne buer og fine turer, til Finnbruene for eksempel. Sjekk ut.no Målselv for flere tips.

Andre aktuelle tilbud