Reinsjølian - sentralt og familievennlig i flott jakt/fisketerreng i Snåsafjella

Reinsjølian er et gammelt seteranlegg med to seterstuer med utsikt over Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark. Fine jakt og fiske muligheter i familievennlig terreng.

Hyttekalender

INVITER PÅ TUR! Del på

Hyttedetaljer

Størrelse og ankomst

Senger og utstyr til
7 personer
Antall soverom
3
Areal
120 m2
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0,2 km (sommer)
7 km (vinter)

Annet

Husdyr tillatt
Ja

Adresse

Adresse
Reinsjølivegen 449
Poststed
7760 Snåsa

Veibeskrivelse

Seteranlegget ligger 150 m fra skogsbilvei med muligheter for biltransport helt fram om sommeren. Fra Snåsa sentrum er det 14 km via Belbu og fra Snåsa sentrum om Brede og Imsdalen er det 30 km. Setra ligger 7 km etter vei fra Olavskilden ved Megard i Imsdalen.

 

Om vinteren parkerer man på Elgspostveien over Belbu og kjører enten skuter eller går på ski etter skuterspor innover til setra.

Om oss

Reinsjølian er ei gammel seter som nyttes av Søndre Belbu. Gården drives i dag av Siv Merethe og Helmer Belbo med god hjelp av Helmers far Erik. 4 generasjoner bor i lag på tunet, den eldste 89 år og yngste 5 år. På gården produseres det økologisk melk og kjøtt fra litt over 20 melkekyr. Helmer er til daglig forsker på fornybar energi ved NIBIO og Siv Merethe er utdannet sivilagronom og er i dag rådgiver innen næring og innovasjon ved Nord-Trøndelag fylkeskommune. Foruten melkekyr har vi kalver og ungdyr, katt, hund og en kanin på tunet. For mer informasjon - sjekk nettsida www.belbu.no

Kontakt oss

Siv Merethe og Helmer Belbo

95115258 / 97078239

post@belbu.no

Lenker på denne siden

 • Ingen lenker

Om hytta

Reinsjølian er et gammelt seteranlegg med seterstue og ei gammel, lita og autentisk stue godt egnet til barnefamilier, innlandsfiskere, jegere, turgåere og pilegrimer. Et av de mest særpregede overnattingsstedene i området med utsikt over Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark i Snåsa kommune. Stedet egner seg godt til rekreasjon, fiske, jakt, bærplukking og skiturer. Fotturer på gamle ferdselsveier mellom bygda og fjellgårdene Gjevsjøen, Gaundalen og Holden omkranset av nasjonalparken. Beitende dyr omkranser setervollen. Området har et rikt planteliv og en interessant geologi.

 

Sesongen: 01.06-05.09 (vei helt fram til setra) / 01.12-01.06 (sti/skiløypetrase)

 

Adkomst: Seteranlegget ligger 150 m fra skogsbilvei med muligheter for biltransport helt fram. Fra Snåsa sentrum 14 km via Belbu. Fra Snåsa sentrum om Brede og Imsdalen er det 30 km. Setra ligger 7 km etter vei fra Olavskilden ved Megard i Imsdalen. 

På vinterstid er det oftest snøscooterspor fra Belbu/Elgsposten og etter 1.mars går det rekreasjonsløype for snøskutere vel en kilometer sør for hytta.

 

Hyttefasiliteter:

2 soverom med køyesenger hvor de nederste kan nyttes som dobbeltseng. Hems med 3 madrasser. Hjørnesofa kan nyttes til soveplass om det virkelig blir trangt. Gammelstua har to sengeplasser (190x120). Begge overnattingsstedene har ulltepper, utstyrt kjøkken og utedo.

 

Ubetjent, selvhushold. Mat, putetrekk og laken må medbringes, alternativt sovepose/lakenpose. Solcellepanel og USB-lader til telefoner i seterstua.

Muligheter for leie av sengetøy, påsmurte matpakker og enkel frokost kan bestilles i forkant hos vertsfolket.

 

Velkommen!

Hytteregler/Avbestillingsregler

Hytteregler

Det umulig for hytteutleier å klargjøre hytta mellom hver gang den brukes, og vi er derfor avhengige av at alle som bruker den ordner og vasker skikkelig opp etter seg. Eventuelle mangler rapporteres til utleier. Ved klage på renhold av hytta kan forrige leietaker bli belastet for ekstra rengjøringsutgifter hvis klagen er berettiget.

 

Utleiebetingelser ved leie av Reinsjølian seteranlegg:

 • Skifte av hyttedøgn skjer kl. 15.00
 • Gjør deg kjent med hvor brannslokkingsapparat er plassert og sjekk røykvarsler ved ankomst til hytta
 • Eventuelle skader som oppstår på hytte eller inventar må meldes utleier
 • Ikke sett igjen matrester i hytta eller legg matavfall i avfallsdunker. Mye organisk avfall kan brennes.
 • Det er ikke tillatt å ha hunder i møbler eller senger
 • Det er ikke tillatt å legge igjen (lagre) personlig utstyr i hytta
 • Når hytta forlates skal den være rengjort til neste bruker.
 • Gassflaske skal være frakoblet med den lille bryteren på toppen av koblingen. Ikke løft koblingen av flaska.

 

Avbestillingsregler

 • Alle bestillinger av denne hytta belastes på bestillingsdato. Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter, og vil da få refundert 85% av leiesummen.
 • Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50% av leiesummen. Ved bestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.

Nøkkelhenting

Nøkkel hentes hos vertfolket på Belbu Søndre eller annet etter avtale.

Turtips

Turstier og badeplass

Gammel ferdselsvei mellom bebodde fjellgårder og Snåsa ligger rett ved seteranlegget. Sti til enden av Reinsjøen hvor det står en gapahuk med tilrettelagte sitteplasser og bålplass like ved en flott badestrand. Sørfjellet med Stormulen som høyeste punkt er en overkommelig tur for de fleste. Husk godt fottøy da det er en del myr i området.

 

Jakt og fiske

Reinsljølian ligger i et populært stor- og småviltjaktterreng og det er muligheter for å jakte i området. Mer info om jakt i Sørbygden

 

Delvis merkede stier til flere fiskevann i nærheten av seteranlegget. Gåstjønna ligger ca 400 m unna mens Reinsjøen ligger 1,5 km unna setra og omlag 500 m fra veien. Fiskekort kjøpes i forkant fra Midtre Snåsa Grunneierlag. Turtips og fiskekart ligger i seterstua.

 

Imsa og Jørstadelva ligger i Imsdalen nærmere 5 km unna setra. Her kjøpes fiskekort av grunneierne.

 

Rekreasjon og naturopplevelser

På tidligsommeren omkranser beitende dyr setervollen og det er gode muligheter for nærkontakt med både småfugler og dyr i nærheten av seteranlegget. Flere reir i nærheten. Ellers er det nylig opprettet et verneområde med bakgrunn i å bevare urskogen og dens botanikk ikke langt fra setra i Muusdalen. Området har ellers et rikt planteliv og en interessant geografi.

 

Skiløyper og vinteraktiviteter

Det er oftest kjørt snøskuter over fra Elgsposten/Belbu til Imdalen samt flere leier inn til hytter og gamle seteranlegg inn mot Grønningen. Det er godt isfiske på Gåstjønna og flere andre fiskevatn i nærheten. Ikke langt fra Reinsjølian går Sørfjellrennet om vinteren med tråkka løyper over fjellet.

 

Rekreasjonsløype for snøskuter fra Sørbygda til Grønningen ligger 1 km unna Reinsjølian.  

 

Seterkost og kulturlandskap

Flere aktive setrer ligger i nærheten hvor det serveres seterkost store deler av sommeren. Mer info: www.snasaseterlag.no