Reinsjølian - sentralt og familievennlig i flott jakt/fisketerreng i Snåsafjella

Reinsjølian er en gammel seter, med ei seterstue og ei gammelstue, vakkert plassert i skogen med utsikt innover Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark.

Størrelse og ankomst

Senger til
7 personer
Antall soverom
3
Areal
120 m2
Ankomst
tidligst kl 16:00
Avreise
senest kl 12:00
Avstand fra vei
0,2 km (sommer)
7 km (vinter)

Adresse

Adresse
Reinsjølivegen 449
Poststed
7760 Snåsa

Beliggenhet

Kontakt utleier

Siv Merethe og Helmer Belbo

95115258 / 97078239

post@belbu.no

Velg ankomst og avreise

Om utleier

Reinsjølian er ei gammel seter på gården Belbu søndre i Snåsa. Om sommeren benyttes vollen til beite.  

Om hytta

Reinsjølian er en gammel seter med seterstue fra 1987 og ei gammel, lita og autentisk seterbu over tunet. Setra ligger i fjellskogbandet ca 450 meter over havet, og er godt egnet for overnattting og hytteliv for barnefamilier, innlandsfiskere, jegere, turgåere og pilegrimer. Idyllisk plassert med med utsikt innover Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark i Snåsa kommune. Stedet egner seg godt til rekreasjon, fiske, jakt, bærplukking og skiturer. Fotturer på gamle ferdselsveier mellom bygda og fjellgårdene Gjevsjøen, Gaundalen og Holden omkranset av nasjonalparken. 

Hyttefasiliteter:

Seterstua har 2 soverom med køyesenger hvor de nederste kan nyttes som dobbeltseng. Hems med 3 madrasser. Hjørnesofa kan nyttes til soveplass om det virkelig blir trangt. Kjøkken med gassbluss og tilhørende kjøkkenutstyr. 

Utedo med rikelig lortfall. 

Vann i brønn 40 meter sørvest for seterstua. 

Ubetjent, selvhushold. Mat, sovepose evt putetrekk og laken må medbringes.

Det er solcelleanlegg i seterstua, med strøm nok til belysning, kjøleskap og telefonlading. Slå på anlegget ved ankomst, slå det av igjen etter oppholdet. Instruksjoner står i et vedlegg på denne siden. 

Ved behov kan dere også leie gammelstua, denne har to sengeplasser (190x120), vedovn og kjøkkenbord, men har ikke noe øvrig kjøkkenutstyr. Ta  kontakt med utleier for å avklare leie av denne. 

Hytte-/Avbestillingsregler

Hytteregler

Vi er avhengig av at leietakerne vasker og ordner skikkelig etter seg. Eventuelle mangler rapporteres til utleier. Ved klage på renhold av hytta kan leietaker bli belastet for ekstra rengjøringsutgifter hvis klagen anses berettiget.

 

Utleiebetingelser ved leie av Reinsjølian seteranlegg:

 • Skifte av hyttedøgn skjer kl. 15.00
 • Gjør deg kjent med hvor brannslokkingsapparat er plassert og sjekk røykvarsler ved ankomst til hytta
 • Eventuelle skader som oppstår på hytte eller inventar må meldes utleier
 • Ikke sett igjen matrester i hytta eller legg matavfall i avfallsdunker. Mye organisk avfall kan brennes.
 • Det er ikke tillatt å ha hunder i møbler eller senger
 • Det er ikke tillatt å legge igjen (lagre) personlig utstyr i hytta
 • Når hytta forlates skal den være rengjort til neste bruker, vedkassen fylles med ved.
 • Gassflaske stenges med den lille bryteren på toppen av koblingen.
 • Ved behov kan dere også leie gammelstua, denne har to sengeplasser (90 x 200 cm), vedovn og kjøkkenbord, men har ikke noe øvrig kjøkkenutstyr. Ta  kontakt med utleier for å avklare leie av denne. 

 

Avbestillingsregler

 • Alle bestillinger av denne hytta belastes på bestillingsdato. Bestiller har rett til å avbestille leieforholdet inntil 30 dager før leieforholdet starter, og vil da få refundert 85% av leiesummen.
 • Ved avbestilling mindre enn 30 dager før leieforholdet starter refunderes 50% av leiesummen. Ved bestilling mindre enn 7 dager før leieforholdet starter gis ingen refusjon.

Nøkkelhenting

Nøkkel gjøres tilgjengelig på hytta før ankomst, vertsfolket anviser hvor de er å finne.

Veibeskrivelse

 

Adkomst: 

Sommers tid (ca 1. juni - 30. september) er det vei helt fram til setra.

Vinterstid må man gå på ca 7 km på ski fra gården Belbu Søndre (Belbuvegen 49)/ 4 km på ski fra Imdalsvegen, eller få skyss med snøskuter.

Senhøstes og på våren er det litt mer væravhengig, men man kommer alltid fram. 

Ta kontakt for spørsmål rundt føre og evt skyss vinterstid.  

Turtips

Turstier og badeplass

Gammel ferdselsvei mellom bebodde fjellgårder og Snåsa ligger rett ved seteranlegget. Sti til enden av Reinsjøen hvor det står en gapahuk med tilrettelagte sitteplasser og bålplass like ved en flott badestrand. Sørfjellet med Stormulen som høyeste punkt er en overkommelig tur for de fleste. Husk godt fottøy da det er en del myr i området.

Fiske

Det er gratis fiske i de nærmeste vannene omkring hytta. Dette gjelder Reinsjøen, Raudkolla, Elgsbåstjønna, Vargtjernene, og øvrige tjern som ligger mellom de nevnte vannene. Turtips og fiskekart ligger i seterstua. 

Jakt 

Reinsljølian ligger i et populært stor- og småviltjaktterreng. Sjekk tilbud på småviltjakt på Midtre Snåsa Grunneierlag (åpner 1. november) og Snåsa Fjellstyre.

Rekreasjon og naturopplevelser

Sommers tid brukes vollen som beite for melkekyr som har pause i melkinga. Disse har ikke kalv, og er derfor helt ufarlige. Omkring setra er det flotte biotoper for skogsfugl, lirype, hare, elg og rådyr som man gjerne får se om man beveger seg litt ut i terrenget. Hvis dere tar en rast i den karrige fjellskogen komme gjerne Lavskrika på besøk for å undersøke hva som foregår. 

Skiløyper og vinteraktiviteter

Det er oftest kjørt snøskuter over fra Elgsposten/Belbu til Imdalen samt flere traseer inn til hytter og gamle seteranlegg inn mot Grønningen. Det er godt isfiske på Gåstjønna, Reinsjøen, Løstjønna, Vargtjønnin og andre fiskevatn i nærheten. 

Seterkost og kulturlandskap

Flere aktive setrer ligger i nærheten hvor det serveres seterkost store deler av sommeren. Mer info: www.snasaseterlag.no

Andre aktuelle tilbud